PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO. Incendiu de amploare în județ! Cinci hectare de pădure, făcute scrum de la o țigară

Sâmbătă seara, în jurul orei 19:20, dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Someș” al județului Satu Mare a fost alertat să intervină pentru lichidarea unui incendiu de litieră, în localitatea Tarna Mare.

La fața locului s-au deplasat un ofițer și opt subofițeri, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, din cadrul Punctului de Lucru Turț și o autospecială de primă intervenție și comandă, din cadrul Secției de Pompieri Negrești-Oaș. Incendiul a fost izolat pentru limitarea propagării. Forțele s-au retras la ora 03:00.

Duminică, la ora 08:00, un ofițer și zece subofițeri au revenit în teren cu o autospecială de primă intervenție și comandă și o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru lichidarea focarelor care ardeau mocnit. În ambele zile au fost prezenți viceprimarul comunei împreuna cu pompieri voluntari, ai SVSU Tarna Mare. Incendiul a fost lichidat duminică, în jurul orei 17:00.

În urma incendiului au ars aproximativ 5 hectare de  litieră. Cauza probabilă de producere a incendiului este jarul sau scânteia provenită de la o țigară aprinsă.

Sursa: ISU Satu Mare