Ultima actualizare: azi, 08:47

Locale

FOTO. Incendiu de amploare în județ! Cinci hectare de pădure, făcute scrum de la o țigară

Sâmbătă seara, în jurul orei 19:20, dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Someș” al județului Satu Mare a fost alertat să intervină pentru lichidarea unui incendiu de litieră, în localitatea Tarna Mare.

La fața locului s-au deplasat un ofițer și opt subofițeri, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, din cadrul Punctului de Lucru Turț și o autospecială de primă intervenție și comandă, din cadrul Secției de Pompieri Negrești-Oaș. Incendiul a fost izolat pentru limitarea propagării. Forțele s-au retras la ora 03:00.

Duminică, la ora 08:00, un ofițer și zece subofițeri au revenit în teren cu o autospecială de primă intervenție și comandă și o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru lichidarea focarelor care ardeau mocnit. În ambele zile au fost prezenți viceprimarul comunei împreuna cu pompieri voluntari, ai SVSU Tarna Mare. Incendiul a fost lichidat duminică, în jurul orei 17:00.

În urma incendiului au ars aproximativ 5 hectare de  litieră. Cauza probabilă de producere a incendiului este jarul sau scânteia provenită de la o țigară aprinsă.

Sursa: ISU Satu Mare

 

Un comentariu

  1. K9 Răspunde

    Asta poluare adevarata. Nu doar ca s-a degajat codoi(co2) a ars si ce produce oxigen. Asa arde in continuare amazonul si lderii lumii freaca menta sa spuna ca trebuie sa reducem emisiile de carbon dar nu opresc incendiile din amazon

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.