PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Adrian Cozma în Petea: Cere redeschiderea de noi benzi pe sensul de intrare. A prezentat o soluţie

Deputatul Adrian Cozma s-a deplasat în vama Petea în această seară şi a cerut şefului Poliţiei de Frontieră din România să ia măsuri de urgenţă pentru ca românii să nu mai stea câte patru ore pentru a intra în ţară. După articolul  de pe PortalSM prin care era anunțat dezastrul din Petea, deputatul Adrian Cozma a ieșit în vamă și a cerut măsuri urgente, adică deschiderea a cel puţin încă trei artere.

“Am cerut Poliţiei de Frontieră să ia măsuri de urgență. Pe sensul de intrare sunt deschise toate arterele, dar pe sensul de ieșire din țară sunt trei artere închise şi am solicitat să se aducă poliţişti de frontieră de la Halmeu şi să se deschidă acestea artere iar oamenii să poată intra pe aici. Bineînțeles, este nevoie și de acceptul părții maghiare şi de organizare”, a declarat Adrian Cozma, pentru PortalSM.

Dacă autorităţile vor fi receptive, în circa o oră pot fi redeschise cele rtei noi artere, astfel că timpii de aşteptare se pot reduce la jumătate.

Dezastru la Vama Petea!

Coadă de peste 12 km la intrarea în țară. Românii așteaptă cu orele pentru a intra în țară prin vama Petea. În această seară, s-a format o coadă de peste 12 kilometri pe sensul de intrare în ţară.

Un sătmărean ce stă a coadă este blocat de vreme bună dincolo de localitatea Szamosbecs. Până în vama Petea sunt cel puţin 12 kilometri pe care îl va parcurge cel mai repede în patru ore.

“Este teroare. Avem copii în maşină, e frig afară. Pur şi simplu stăm, suntem blocaţi. Este o bătaie de joc”, ne-a spus sătmăreanul.

Această poveste se repetă în fiecare an. Cu toate că autorităţile cunosc fenomenul, măsurile luate nu sunt suficiente. Românii se plâng că trec fără probleme prin multe ţări europene şi sunt blocaţi tocmai la intrare în ţara lor.

Măsurile anunţate de Poliţia de Frontieră

Poliţia de Frontieră a suplimentat numărul personalului planificat la controlul documentelor de călătorie în punctele de trecere, astfel încât, peste 3.800 de poliţişti de frontieră vor desfăşura zilnic, la nivelul întregii ţări, misiuni de supraveghere şi control la frontiera de stat a României.