Ultima actualizare: azi, 21:50

Locale

Adrian Cozma în Petea: Cere redeschiderea de noi benzi pe sensul de intrare. A prezentat o soluţie

Deputatul Adrian Cozma s-a deplasat în vama Petea în această seară şi a cerut şefului Poliţiei de Frontieră din România să ia măsuri de urgenţă pentru ca românii să nu mai stea câte patru ore pentru a intra în ţară. După articolul  de pe PortalSM prin care era anunțat dezastrul din Petea, deputatul Adrian Cozma a ieșit în vamă și a cerut măsuri urgente, adică deschiderea a cel puţin încă trei artere.

“Am cerut Poliţiei de Frontieră să ia măsuri de urgență. Pe sensul de intrare sunt deschise toate arterele, dar pe sensul de ieșire din țară sunt trei artere închise şi am solicitat să se aducă poliţişti de frontieră de la Halmeu şi să se deschidă acestea artere iar oamenii să poată intra pe aici. Bineînțeles, este nevoie și de acceptul părții maghiare şi de organizare”, a declarat Adrian Cozma, pentru PortalSM.

Dacă autorităţile vor fi receptive, în circa o oră pot fi redeschise cele rtei noi artere, astfel că timpii de aşteptare se pot reduce la jumătate.

Dezastru la Vama Petea!

Coadă de peste 12 km la intrarea în țară. Românii așteaptă cu orele pentru a intra în țară prin vama Petea. În această seară, s-a format o coadă de peste 12 kilometri pe sensul de intrare în ţară.

Un sătmărean ce stă a coadă este blocat de vreme bună dincolo de localitatea Szamosbecs. Până în vama Petea sunt cel puţin 12 kilometri pe care îl va parcurge cel mai repede în patru ore.

“Este teroare. Avem copii în maşină, e frig afară. Pur şi simplu stăm, suntem blocaţi. Este o bătaie de joc”, ne-a spus sătmăreanul.

Această poveste se repetă în fiecare an. Cu toate că autorităţile cunosc fenomenul, măsurile luate nu sunt suficiente. Românii se plâng că trec fără probleme prin multe ţări europene şi sunt blocaţi tocmai la intrare în ţara lor.

Măsurile anunţate de Poliţia de Frontieră

Poliţia de Frontieră a suplimentat numărul personalului planificat la controlul documentelor de călătorie în punctele de trecere, astfel încât, peste 3.800 de poliţişti de frontieră vor desfăşura zilnic, la nivelul întregii ţări, misiuni de supraveghere şi control la frontiera de stat a României.

26 comentarii

  1. Vasile Răspunde

    Domnule parlamentar, guvernul condus de un premier PNL a dispus aceste măsuri. Nu îți este rușine? Știi cum se face modificarea raporturilor de serviciu la polițiști? Se pare ca nu. Și mai ești și avocat. Pune mana pe carte.

  2. Pop Răspunde

    Sa iară Iohannis și sa declare:,, PSD ul este de vina,,!!!
    Acuma diaspora DC nu iese în strada?

  3. Valentin Răspunde

    Domnule Cozma va trebuie o reconfigurare deoarece nu mai sunteți credibil de loc,toate ieșirile dumneavoastră sunt aclamate la maxim ,intru-un cuvânt plăcută sudează o luați la tot pasul…vin alegerile și mă tem că sfârșitul politic va este iminent!

  4. Igazság Răspunde

    Off, off sa fie coada pana la màtészalka, măcar.
    Căpsunarii dracului, stati acolo unde ati fost si pana acuma
    Diaspira pulii ce sunteti

    • s.m Răspunde

      Te Genylada, megneznelek ha a Te gyereked sirna hatul az autoban es ne legyen egy wc sem legabb ahova kimenyel vagy egy hely ahol tisztaba tegyed hogy akkor mit hanyna a retkes szad ide. Anyad a Szamosba kellett volna dobjon mikor a vilagra hozott! Kocsog!! Es ez minden kocsog baratodra is ervenyes, itten is es mindehol, aki ugy gondolja mint Te!

    • bozgor Răspunde

      Bai Atttilo Igazságnu te duci tu la mata in p….a daca nu incapi de capsunari sau la Budapesta cu tine

  5. Joe Răspunde

    Dacă țara lui papură Vodă intra în Schengen nu erau asemenea probleme.Mai răbdați fraților…vine Govor și vă rezolvă!

    • Lyly Răspunde

      Corect! Schengen este solutia nu populismele de 2 bani ale unuia sau altuia din conducerea acestei tari care crede ca cei din vami nu stiu cate benzi de intrare au si vine el sa ii lumineze. Dar ce ii mai intereseaza pe politicienii nostrii de Schengen ca de vreo 3 ani nu mai auzi nici mac…..

  6. Satmarean 1 Răspunde

    Merge si Cozma sa- si faca capital politic. Ce atributii are el sa dea ordine cate benzi de intrare sa fie? Da ordine si la partea ungara?
    Diasporezii sa inteleaga ca in orice tara din lume unde ar intra peste un milion de oameni intr- o saptamana ar fi aglomerat,mai ales acum in pandemie si toti vin din zona rosie. Stati sa vedeti e va fi si la noi din 20 ianuarie. De ce nu fac miting in tarile de unde vin sa ne primeasca in Shengen,pt ca am indeplinit de mult conditiile impuse. Din cauza lor sunt chemati politisti de acasa ,celir care salariile le- au fost inghetate si anul viitor, sporurile la fel, indexare cu rata inflatiei zero, ore suplimentare neplatite etc .. si sa mai aiba chef de munca. Ei nu ar sarbatorii cu fam lor? Asa ca ciocu mic si stati…..la coada!

  7. ??????? Răspunde

    In anii 90 stateati si 12 ore sa iesti din tara numai sa vedeti o lume civilizata. Acuma cind sunteti mai pufosi cu doi lei in buzunar , va credeti buricul pimantului. Dar civilizatia nu se lipeste de opincari.

    • România reală Răspunde

      Iar înainte de ’89 dacă aveai pile și căpătai pașaport stăteai și trei zile ca să ieși odată la doi ani și asta doar pentru țările socialiste. Rândul era până la ieșirea din oraș către Dorolț iar frontieriștii dacă te uitai urât la ei îți și dezmembrau mașina la controlul vamal. Mergeai o pluă mai departe! Tare vi s- a urcat zeama la cap la unii! Tot timpul urlați că vreți o țară ca afară dar vă comportați majoritatea ca ultimii pithecantropi! Numai claxoane și manele la maxim, bătăi prin cluburi și drifturi în sensuri giratorii! Civilizație nu s-a lipit ceva de voi prin vest? Nu că aia cu cei șapte ani de acasă și aici este valabil dar se pare că doar numai la unii! Pentru asta veniți acasă? 😱🥴🤮💩
      Nu știu de ce nu îi luați la bătaie pe cei de la punctul Petea? Așa tradițional! Ca să nu uite a cărui bantustan sunt și ei cetățeni! 😪🥴🤫🤮😲😤🤯Republica Diaspora!🥴💩

  8. Bogdan Dumitras Răspunde

    O singura solutie: prietenul și protectorul lui Cozma, ministrul de Interne, Lucian Bode, sa își dea demisia!

  9. Tolo Răspunde

    Auzi tu: după articolul de pe portalsm s-a decis sa vina băiatul asta în vama…🤣🤣🤣🤣🤣

  10. .... Răspunde

    Asta e un escroc de prima mana, vrea sa-si mai faca imagine,si sa mai castige voturi. In rest mai sunt pe aici comentaci, care nu se abtin ori de cate ori au ocazia sa dea in romani…opincari si nu mai stiu cum. Ba civilizatilor daca ziceti ca sunteti civilizati,ar trebui sa va vedeti in lungu nasului,ca majoritatea sunteti rupti in fund si vai de mama voastra, mai purtati si grja altora,ori cum ati da-o tot un neam de salbateci ati ramas!

    • Ptr venetic Răspunde

      Can…cerul sa-ti manance gura ta,si la tot neamul tau de venetici, nu vrei tu sa te muti mai in vest un pic la neamurile tale, pentru care esti ti..gan pentru romani venetic boz or. Pace

    • Gheorghe Răspunde

      Propun sa se schimbe obiceiurile de Crăciun!!Sa nu mai fie acest obicei de a tăia porcul,de nu se face atâta mâcare(care pana la urma trebuie halita în câteva zile),sa primim gratis colebil și triferment în perioada sfintelor sărbători.Sa avem întrarea libera nonstop la urgenta ca să putem sa ne vindecam și apoi sa continuăm chiolhanul și bețiile.Pentru ca anul trecut nu ne-am putut desfășura,anul ăsta,,o facem.latăăă!!
      Câtă blasfie la adresa lui Dumnezeu este în perioada Crăciunului și a Paștelor ma mir ca nu dă Stăpânul niște furtuni ca la americani ca tare ne-am mai destrăbălat si ne-am îndrăcit!!Atâta ura,atâta răutate ca te îngrozești!

  11. Tepes Răspunde

    Ba bozgorilor, acei oameni se intorc in tara lor, pe cand voi tot venetici o sa fiti in veci.

  12. Pop Ioan Răspunde

    Lasati-i sa intre in tara!! Avem nevoie urgent de COVID 19 proaspat.Sintem de ris cu zona verde , vrem sa ajungem de urma Occidentul cel putred.

  13. Satmarean 1 Răspunde

    🤣👍

  14. Eu Răspunde

    Cred ca toti vamesi au facut pe ei de frica cand au vazut ca vine Cozma. Ce poate el rezolva la Frontiera Tari? Nu are nici un drept sa faca el reguli! Nu face parte din MAI si nici cu partea Maghiara nu are dreptul nici macar sa ceara sa suplimeteze arterele. Restui este doar pentru imagine ! Poate tine la uni !

    • H&R Răspunde

      Dai seama, dacă venea asta Kozma pe cal, cu sabie scoasă, ridicată, fugeau ungurii de se rupea M3 sub ei. 🤣🤣🤣

      • Eu Răspunde

        Da da. Amui suparat Adisor.Cu nu-l asculta Unguri de el.Mai chiar nu va dati seama cine-i acest Deputata de SatuMare.Na asa ca va arata el ca se poate rezolva ,adica ce nu au fost in stare sa rezolve de ani de zile. Ma distrez de acest Papagal.

        • Bravo Răspunde

          A spus ca merge calare pana in Budapest sa faca ceva biznis cu Orban… sau Omicron ceva cu O.

          • Pistalău

            Asta cozma merge calare,si fwte tot ce prinde pana la buda!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.