Ultima actualizare: ieri, 21:26

Locale

VIDEO. Dezastru la Vama Petea! Coadă de peste 12 km la intrarea în țară

Dezastru la Vama Petea! Coadă de peste 12 km la intrarea în țară. Românii așteaptă cu orele pentru a intra în țară prin vama Petea. În această seară, s-a format o coadă de peste 12 kilometri pe sensul de intrare în ţară.

Un sătmărean ce stă a coadă este blocat de vreme bună dincolo de localitatea Szamosbecs. Până în vama Petea sunt cel puţin 12 kilometri pe care îl va parcurge cel mai repede în patru ore.

“Este teroare. Avem copii în maşină, e frig afară. Pur şi simplu stăm, suntem blocaţi. Este o bătaie de joc”, ne-a spus sătmăreanul.

Această poveste se repetă în fiecare an. Cu toate că autorităţile cunosc fenomenul, măsurile luate nu sunt suficiente. Românii se plâng că trec fără probleme prin multe ţări europene şi sunt blocaţi tocmai la intrare în ţara lor.

Măsurile anunţate de Poliţia de Frontieră

Poliţia de Frontieră a suplimentat numărul personalului planificat la controlul documentelor de călătorie în punctele de trecere, astfel încât, peste 3.800 de poliţişti de frontieră vor desfăşura zilnic, la nivelul întregii ţări, misiuni de supraveghere şi control la frontiera de stat a României.

Dacă situaţia o va impune, vor fi suplimentate arterele de control pe sensul de intrare în ţară, până la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere a frontierei.

La graniţa cu Ungaria şi Bulgaria formalităţile de frontieră se derulează în comun cu autorităţile din statele vecine, sens în care reprezentanţii Poliției de Frontieră Române menţin permanent legătura cu omologii unguri şi bulgari, pentru dispunerea unor măsuri comune de fluidizare a traficului (suplimentarea arterelor şi a personalului aferent).

În această perioadă, echipe din cadrul I.G.P.F. se vor deplasa la structurile teritoriale în vederea asigurării sprijinului necesar în derularea activităţilor operative.

15 comentarii

  1. H&R Răspunde

    Asta-i viața. N-ai ce face. Dacă am fi 100% vaccinați tot așa ar fi.

  2. Juju Răspunde

    “Românii se plâng că trec fără probleme prin multe ţări europene şi sunt blocaţi tocmai la intrare în ţara lor.”

    Nu mai este “tara lor”, pentru ca au plecat, au lasat tara si neamul in urma.

    • Mlaxx Răspunde

      Tu cand iei maciuca la supt nu te face nimeni poponar….esti doar unul ce incearca senzatii noi.

      • @Mlaxx Răspunde

        Aoleo, ce argument de futut creier, adica brainfucked.
        Tara ta este unde traiesti, lucrezi si platesti taxele. Ai plecat? Lucrezi si platesti contributiile sociale si taxele in alte tari? Ce mai vrei?

        • @@Mlaxx Răspunde

          @Mlaxx, tu de ce ai impresia că cei în cauză își plătesc dările în țara adoptivă? Asta marea majoritate. Tu de ce crezi că în cazul săracului din Valea Seacă prăpădit la construcția aia din Bruxelles de s-a rupt furtunul cifei și au fugit ceilalți românași, tu ce crezi ăia de ce au fugit? Că și-au adus seama că nu au semnat foaia de instructaj de protecția muncii sau că repede au fugit să afle cum se dă primul ajutor în asemenea cazuri și au revenit prea târziu?

  3. FARCAU Răspunde

    vin valorile acasa

  4. H&R Răspunde

    Când intră în Rrom-ania, atunci începe dezastrul. Poate până atunci ungurilor e dezastru.

    • Driver Răspunde

      Dezobisnuiti de circulatia nebuna si de drumurile de la noi, ba mai si obositi , vor fi cazuri cand se vor “sparge” pe drum….

  5. Aspi Rina Răspunde

    Trebuia sa fie declarat in Romania lockdown pe perioada sarbatorilor ,EXACT CUM AU PROCEDAT OLANDEZII,si toata lumea sarbatorea craciunul acolo unde traieste !!Acum ne vom trezi cu aceleasi probleme ca in toamna,cu mii si mii de infectari,pentru ca ceea ce e sigur si clar,nu se pot face verificari in punctele de frontiera incat sa fie depistati toti cei care,fara sa stie,se intorc acasa infectati !!ATENTIE !!!Autoritatile in acest caz trebuie sa fie total intransigente,cu toate protestele celor care se intorc in Romania,altfel va fi jale din nou !!

    • s.m Răspunde

      Tu crezi ca Eu daca as fi infectat m-as intoarce la ai mei? Crezi ca omu este chiar asa de inconstient ca daca este bolnav si daca afla ca este bolnav se intoarce? Nu zic ca nu mai sunt si din astea dar sa nu-ti faci probleme, nu din cauza lor va fi jale. Jale este de 30 de Ani.

      • @s.m. Răspunde

        M-am referit la cei asimtomatici,care fara sa vrea pot transmite boala chiar si celor apropiati lor…Iar jalea “de 30 de ani” e tot din vina noastra,pentru ca noi i-am ales pe cei care au facut praf aceasta tara !!

  6. Pop Adrian Răspunde

    Capsunatilor, stati acolo unde ati fost pana acuma.
    Numai aven nevoie de voi tarani ce sunteti.
    Numai este tara voastra, ati plecat de aici, cine v-a chemat….babuini ce sunteti.
    Eu NU v as lasa deloc sa intrati.

  7. Joe Răspunde

    Căpșunele de decembrie e cel mai gustos…. Doamne Dumnezeule….incalificabil.

  8. Lili Răspunde

    Ne place sau nu toti cei care vin din strainatate ca sunt muncitori sau hoti, sunt cetateni romani si au aceleasi drepturi ca si cei care traiesc in aceasta tara! Cand trimit bani sunt buni, acum ca s-ar putea sa aduca si Omicron nu mai sunt buni?
    Schengen este singura solutie viabila, altfel degeaba se duc unii si duc ceaiuri la cei care stau la coada, mai bine si-ar face treaba in Parlament si in Guvern ca de aceea sunt platiti regeste!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.