Ultima actualizare: ieri, 21:31
Locale

Coronavirus Satu Mare: 105 cazuri noi în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 6.018 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 1.125 mai multe decât în ziua anterioară.  768 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos:

Până astăzi, 58.940 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 05.01.2022 (10:00) – 06.01.2022 (10:00) au fost raportate de către INSP 44 de decese (19 bărbați și 25 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Bacău, Bihor, Brașov, Caraș-Severin, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș și Municipiul București.

41 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar pentru 3 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 2.365, cu 106 mai mult decât în ziua anterioară. De asemenea, la ATI  sunt internate 400 persoane, cu 9 mai puțin decât în ziua anterioară. Dintre cei 400 de pacienți internați la ATI, 31 au certificat care atestă vaccinarea.

9 comentarii

  1. Bluf Răspunde

    Iuiii … Îi de plecat in vacanta pe vreo insula. 😁

    • Science Răspunde

      Coronavirusul îi lasă pe supraviețuitori cu anticorpi care pot ataca organismul la câteva luni după ce s-au recuperat după infecția cu SARS-CoV-2. Anticorpii pot ataca din greșeală țesuturi și organe sănătoase. Acest lucru se poate întâmpla chiar dacă nu au fost grav bolnavi, potrivit unor noi descoperiri, notează Reuters.

      Dintre cei 177 de lucrători din domeniul sănătății care s-au recuperat în urma unor infecții confirmate cu SARS-CoV-2, toți aveau autoanticorpi persistenți. Printre aceștia, au existat cazuri de inflamații cronice și leziuni ale articulațiilor, pielii și sistemului nervos.

      „În mod normal, nu ne-am fi așteptat să vedem o gamă atât de diversă de autoanticorpi crescuți la aceste persoane„, a declarat Susan Cheng de la Cedars-Sinai Smidt Heart Institute.

    • DrX Răspunde

      Datorita slabei vaccinari de numai 2.2 % in Cameroon a aparut in Decembrie o varianta periculoasa de covid, care a ajuns in Franta si deja se raspandeste.

  2. ??????? Răspunde

    Diaspora.

  3. I Răspunde

    Terminați odată cu inducerea fricii în populație și vedeți-vă de treburi. Cărora vă e frică de boala aceasta închideți într-un bol de sticlă și stați acolo.
    Nu uitați ca sunteți muritori toți. Nimeni nu scapă de moarte, doar ca unii mor mai tineri alții pe la mijloc, alții bătrâni, alteori copii…. Încă nu v-ați dat seama ca de fapt suntem creați pentru veșnicie????
    Sunteți departe fraților.

    • Oficiele Răspunde

      Deşi infecţia cu Omicron pare într-adevăr mai puţin severă în comparaţie cu Delta, mai ales pentru persoanele vaccinate, acest lucru nu înseamnă că ea ar trebui clasificată drept ‘uşoară’. La fel ca variantele precedente, Omicron trimite oameni la spital şi omoară oameni”, a adăugat Tedros Adhanom Ghebreyesus.

      • Maloco Răspunde

        Nu imi vine sa cred! HAHAHA Ai vrea tu, oficele

        • Delia Răspunde

          Râzi tu râzi Harap Alb ,pänă o pățești…

        • Der Doktor Răspunde

          Nici un virus nu este inofensiv ,fiecare provoacă in organism modificări ,chiar și cele care nu dau nici un simptom ,virusul hepaticC ,Hív,HPV,omoară omul și peste 5-20 de ani.
          In genetica umana s-au găsit modificări genetice provocate de diferiți viruși ,modificări care se transmit din generație în generație ,și doar acum cu ajutorul inteligenței artificiale se caută legătură dintre modificări și diferite boli .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.