Ultima actualizare: azi, 11:21
Locale

Probleme cu inundațiile la proiectul Lacului Cubic. Primăria cere soluții

Probleme cu inundațiile la proiectul Lacului Cubic din municipiul Satu Mare. Problemele au apărut încă de anul trecut, atunci când apa a acoperit viitorul parc din zona Cubic în mai multe rânduri, iar acum Primăria cere soluții.

Ce spune Primăria Satu Mare:

Primăria Municipiului Satu Mare a semnalat constructorului și dirigintelui de șantier problemele legate de proiectul ”Transformarea zonei degradate Cubic în zonă de petrecere a timpului liber pentru comunitate” la mijlocul lunii decembrie. În acest sens, dorim să facem următoarele precizări:

– Până în prezent, investiția este realizată în proporție de 60%, nefiind executate toate lucrările prevăzute;

– Totodată, în urma sesizărilor făcute, executantul a promis că va veni cu soluții la problemele semnalate;

– Investiția a fost licitată, proiectare cu execuție, astfel că nu există probleme între proiectant și executant. Executantul general este RO-VERDE LANDSCAPING S.R.L. București, una din cele mai mari firme de spații verzi din România. Un lucru îmbucurător, având în vedere că parcul este realizat pe locul unui fost lac, deci este vorba despre o lucrare complexă și dificilă;

– Lucrările pentru care Primăria Municipiului Satu Mare și dirigintele de șantier au semnalat probleme, NU au fost recepționate și plătite.

 

31 comentarii

  1. România reală Răspunde

    Soluții, soluții!?!?😱🤔😤🥴
    Asta e când se pleacă la o asemenea treabă cu studiu geo din birou sau ceva copy-paste de la ceva proiect din vecini! Oricând se poate repeta fenomenul, nu este rezolvată drenarea terenului. Dar nu-i bai e o pită bină pentru cineva cu reproiectarea proiectului. Să sperăm că din a doua se va reuși!

    • Poolake Răspunde

      Dar ce te fwte pe tine grija? Peste doi ani, la următoarele alegeri, alege ciuma roșie și ai terminat!
      Ce crisos nu înțelegi că încă este șantier în lucru?

  2. VSJ Răspunde

    Problema asemnatoare era si cu Autostarda Codrului.Cand spun asemanatoare ma refer la faptul ca nici atunci nu primarul sau presedintele CJ era devina.

    • România reală Răspunde

      Acolo intenționat s-a faultat proiectul până a ajuns pe mâna cui trebuie. Ce mai conta că vreo 4-5 ani s-a înnotat în praf și mâl???

      • Poolake Răspunde

        Bravo prostovane! Ai dedus tu că așa a fost?
        Păi, oare, privind așa retrospectiv, tu ești convins că nu a fost exact pe dos?
        Oare nu s-au întâmplat exact pe dos, adică mai întâi a câștigat firma care trebuie, dar la împărțeala banilor s-au trezit că le dă cu virgulă?!

        • România reală Răspunde

          Nu am dedus eu nimic prostovane. Te las așa în suspans atunci. E bine așa?

          • Sâcă

            @ puncte punctăntălăule iar ești documentat științific, iar vorbești aiurea?…prostăvane !!!

  3. Nyznaiu Răspunde

    Am impresia ca in groapa aceea mult rahat se ascunde ,, si la propriu si la figurat”
    Si ca cineva a fost prins cu pantalonii in vine.

  4. Vecin Răspunde

    Oameni buni ,in anii `85 pe Cubic se patina,de ce le luati aceasta satisfactie copiilor din zona sa patineze gratis daca mai au patine ,întrucît de vineri se anunta frig si – grade si poate îngheata toata “afacerea”.

  5. Aspi Rina Răspunde

    Cred ca pe acolo e fostul curs al Somesului,zona e mlastinoasa…Acolo trebuia incercat proiectul “Delta Vacaresti” asa ca in Bucuresti,tot un parc natural,insa cu ochiuri de apa.

    • ecologist Răspunde

      Nu crezi bine. Acolo este o groapă mare de împrumut pentru că acolo era fabrica de cărămidă către str. Barițiu.. Groapa aia s-a umplut cu apă la inundațiile din 1970. Atât. Iar Someșul avea cursul cândva pe unde este str, Wolfenbuttel și Slavici. Cubic a secat pentru că de fapt acolo nu are sursă de apă.

      • Poolaje Răspunde

        Feik nius! Dacă nu apare pe feizbuk, nu există! Nici COVID, nici inundații, și, cu atât mai puțin, groapa de împrumut din care s-a construit jumătate din orașul vechi 😜
        Asta este tânăra degenerație!

      • s Răspunde

        ecologist, tu nu stii bine, da toate cubicurile escavate pentru argila gen Soli, Pescarus, Zold viz, Groapa de gunoi, vama de pe Botizului- s-au umplut cu apa la inundatii dar au secat rapid, la fel si gropile di 14-mai, de langa strand, langa Slavici etc. Nivelul apei a fost mai mare in anii 80 cand apa freatica era foarte sus, baltea apa in gradini si toate caminele erau pline de apa.

      • Dodiq Răspunde

        Ai dreptate pe vremuri mergeam la pescuit era o placere

    • Poolake Răspunde

      Aspirina, dacă ți-e dor de bucalești, du-te-n puii mei și suge doi mitici!
      Aici este Sătmar, nu regat!

    • Chipacabra Răspunde

      În Cuaternar în zona lacului era ocean și înotau balenele.

  6. Altu Răspunde

    Pe acel teren zeci de ani a băltit apa, pământul este saturat. Acolo mereu se va întâmpla acest lucru la ploi mai consistente. Trebuia curățat și reamenajat acel lac, și amenajat locuri de agrement în jurul său. Așa, faci un parc imens la periferia orașului care va fi populat și distrus de toți drogații. Păcat,de banii cheltuiți. Asta e părerea mea,nu înseamnă că am și dreptate. Timpul va arăta adevărul

  7. Chipacabra Răspunde

    Se sapă 3 aroace și gata problema. Va fi apă și pentru irigarea parcului pe vreme secetoasă. Abia aștept să merg la plimbare când parcul va fi gata. Nu mă deranjează dacă pe vreme ploioasă parcul va fi sub ape, eu merg la plimbare doar când e vreme frumoasă.

  8. Nimeni Răspunde

    De când lumea
    De când ştim că e pământul,
    A fost apă, aer, vântul…
    Pomu-a fost şi este pom,
    Numai omul nu e om

  9. GemeZamfirescu Răspunde

    Pulake și la Hortobagy e mlaștina!Mereți ma cu Masculică și intelectualul de Debrecen sa fiți vizionari și pe acolo …Dacă nu ai înțeles, voiam sa spun mereți in pulakea noastră de tampiti!

  10. Coi ca Răspunde

    Ce-ați băut băi turbaților ?

    • @Coi ca Răspunde

      Intrebarea este mai degraba ce a baut proiectantul? Ca am asa o idee cam cum s-a facut partea de proiectare din birou! Si ar mai fi o intrebare! Cand va fi gata ca termenul de finalizare afisat la santier este 30.09.2021!

  11. logica Răspunde

    Nimeni din comentarii nu vor sa inteleaga ca acolo este inca un santier in lucru?! Daca dupa receptie vor fi probleme, atunci trebuie urlat, deocamdata multumim presei ca face presiune si asa poate ca proiectul se ma modifica si se va finaliza ok!

    • GemeZamfirescu Răspunde

      Bă toată lumea înțelege ca încă este in lucru…Dar și toată lumea înțelege ca se lucrează prost,a fost proiectat prost,o sa iasă prost…Iar bani au fost dați!Lucrarea nu este recepționată și nu este plătită integral,dar plăti parțiale s-au făcut!Asa ca, ce nu înțelege lumea este ca o tot dați pe după vișin,mințiți porcește și veniți cu fel de fel de abureli,in loc sa mergeți dracului acasă de mari vizionari ce sunteți !Acesta este un proiect care nu face altceva decât sa aducă bani in buzunarele cui trebuie,firme de casa politicieni șpăgari, inclusiv in casieria UDMR.Dar poate va baga DNA la apa nu doar ploaia!

      • România reală Răspunde

        Ai un 10 mare de tot cu * de la mine! Nici nu-i gata cu toate că trebuia demult și e gândit și făcut prost! Fac pariu pe cât vrei că nici nu s-a prevăzut nici un fel de drenare a apei infiltrate acolo! Apoi acum pot spube că ei au făcut cum acrie în proiect dar asta cui folosește? Mă întreb așa în mine acum când 60% (doar 60%!!!! când ar trebui să fie gata 100% recepționat, predat și dat în folosință) cum vor rezolva drenarea că se pare că trebuie? Și cum plm s-a făcut efectiv proiectul dacă s-a omis un lucru așa de esențial în cazul de față? De fapt nu trebuie să-mi răspundeți și eu trăiesc în republica asta bananieră.😱🥴💩 Acum urmează distracția, alt proiect, alte fonduri de nu se știe unde și când pentru că în proiectul inițial bag seamă nu era prevăzut (99% există o probabilitate pentru asta). Și până nu se rezolvă nu ai cum să termini! Fizic! Felicitări incompetenților! Cam așa vom absorbi noi banii pe PNRR pe astfel de proiecte semiterminate și multe fără folos (a se vedea cazul muzeului industrializării forțate la noi în fosta citadelă a peștelui prăjit din România socialistă)!😱🥴😲💩 Urmează muzeul navigației pe Someș???

  12. H&R Răspunde

    Ala e apa sambetei. Acum se duce tot pe apa sambetei. :))))

  13. boz gor Răspunde

    Abia astept sa inceapa sa construiasa tarr blocuri in zona, ca doar pentru asta s-a facut si mascarada asta de proiect, ca sa faciliteze constructia de blocuri pentru tarr firma de casa a lu gaborko & udmr.si cand o sa inceapa sa se scufunde blocurile ca si garsonierele de pe ostrovului sper sa realizeze satmarenii cum sunt furati si batjocoriti de absolut toti care sunt la conducere fie psd fie udmr. toti sunt la fel de spurcati mai ales muistii de la udmr care posteaza sfidator in limba maghiara.mu ie gabor betiv + potoki fata de cur pensat si alfatter vrajitoru de documente la finante (cine stie cunoaste)

  14. radical2 Răspunde

    Sa vina sa verifice si in cartiere. Pe strazile noi reparate din C2 dupa unpic de ploaie se face balta . Nu este normal. Nu exista canal de scurgere. Unde au disparut sau de ce nu s-au inlocuit? Jalnic. La vara cand vor fi ploi torentiale vom iesii in costum de scafandru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.