Ultima actualizare: ieri, 20:04

Locale

Plombarea cu infraroșu a dat rateu la Satu Mare. Maskulik: „Revenim la tehnologia consacrată”

Plombarea cu infraroșu a dat rateu la Satu Mare. Administratorul public, Maskulik Csaba, s-a arătat revoltat vizavi de plombările începute cu tehnologia infraroșu în municipiul Satu Mare, arătând că plombele au ieşit din locul lor după 3 zile.  

Maskulik Csaba a afirmat astăzi, într-o conferinţă de presă, că a primit asigurări la momentul organizării licitaţiei, că plombarea cu infraroşu va avea o durabilitate mai bună decât una normală, cu o garanție de un an.

„Anul trecut când am făcut licitația, în premieră națională, am încercat să includem în caietul de sarcini acea tehnologie cu infraroșu care a fost foarte lăudată de cei care au gândit-o și cei care au făcut manualele de calitate. Am anunațat cu mare fast că am început această lucrare, dar, din păcate, a trebuit să constatăm anumite probleme, anumite plombe au ieșit din locul lor după 3 zile, lucru inadmisibil”, a spus Maskulik Csaba.

Conform Primăriei Satu Mare, metoda infraroșu are la bază încălzirea concomitentă a suprafeței gropii și a asfaltului, utilizând panouri radiante cu raze infraroşii (IR) până la temperatura la care se poate face plombarea. Însă nemulțumite de rezultat, autoritățile au decis revenirea la vechea metodă.

„Vedeți Podul Decebal, unde nu a ieși plomba, dar după o săptămână, au apărut probleme grave de calitate, în care suprafața a început să se macine, pur și simplu, nu am putut să acceptăm să mergem în continuare cu această tehnologie, având în vedere un alt aspect, productivitatea lui. Într-o zi se puteau face 5-6 plombe. Nu în ultimul rând, am considerat că decât să aruncăm banii publici numai de dragul de a arunca, am renunțat la această tehnologie. În aceste condiții va trebui să revenim la tehnologia consacrată care se face pe timp de iarnă, cu material stocabil”, a precizat administratorul public.

 

14 comentarii

  1. Kereskenyi Labor Răspunde

    Nu tehnologia e problema, ci cei care (nu) o folosesc. Daca nici asfalt nu esti in stare sa torni, nu-ti ramane decat munca la canal. Sprijinirea utilajului…

  2. Ion Răspunde

    Inca o treaba bine facuta…O fi citit cineva manualul de utilizare?

    • Xpert68 Răspunde

      Cand se lucreaza la -0 grade folosind tehnologie cu infrarosu rezultatul nu poate fi decat sub 0!!!!!!!🤣🤣🤣Incompetenti care sifoneaza banul public!!!🤑🤑🤑

  3. comentator Răspunde

    Nu aud o vorbă ca să fie careva tras la răspundere care a spus că trebuie să achiziționăm această minune în infraroșu! Pentru că s-au cheltuit foarte mulți bani, de fapt s-au aruncat banii la canalizare sau la groapa de gunoi! Chiar vă bateți joc de banii publici? Păi așa se vor executa și celelalte lucrări din PNRR atunci vai de noi!!!! În curând orașul va fi un șantier cu n+1 lucrări în diferite stadii dar nici una terminată! Apoi să nu vă mirați când sătmărenii vă vor înjura!😱😱😱😲🥴

  4. c4s Răspunde

    N-a pus nimeni poza cum au inceput ei sa faca plombe si era zapada/gheata/noroi pe marginea podului
    N-a indepartat nimeni zapada plombau cu apa care se scurgea pe linga groapa . Putea primaria sa asigure curatirea podului si apoi sa inceapa lucrari de reparatie.

  5. Foame mare de bani Răspunde

    Nu văd nici o măsură care să se îndrepte împotriva celui care a propus și a susținut achiziționarea tehnologiei. Nu de alta dar e pagubă curată ce s-a întâmplat. Menționez că nu știu cine e persoana sau persoanele. Dar chiar așa să ne batem joc de banii publici cu experimente din astea????? Sunt curios unde se mai poate întâmpla și se și tolerează o astfel de risipă de bani și resurse în afară de domeniul public????

  6. Iuliu Files Răspunde

    Asta e rezultatul cand pui unguri in toate functiile de conducere. Un oras distrus.

    • De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

      @Iuliu Files. Las’ că nici de Coica nu mi-e rușine cu tot cu city-managerul lui pește prăjit Dan Băbuț! Că nu au făcut nimic și au cam distrus tot! Inclusiv contractul cu Florisal din cauza lui Coica tragem acum după noi! Dacă nu prelungea contractul (cam ilegal dar mă rog nu e treaba mea) acum poate aveam demult alt operator pe salubritate. Îs împrăștiați așa e dar ăștia actuali mai încearcă să și facă ceva pentru comunitate în felul lor.

      • Unu' Răspunde

        Băi, cum n-o făcut nimic coi-ca dorel de sătmar – cel mai prost primar din istoria sătmarului?
        Păi n-o furat pista de biciclete de pe Lucian Blaga și a transformat-o în parcare pentru cabinetele proprii?

      • Iuliu Files Răspunde

        De acord, si Dorel a avut realizari ca si primar ca si astia ce toarna asfalt cu infrarosu. Pardon, sprijina utilajele. Ca nu nu lucreaza. Nu degeaba il cheama Dorel. Insa ce a facut gabor, a dus totul la un alt nivel. Uita-te doar la pasarela de pe Bulevardul Transilvania, cata palinca a avut gabor la bord cand a aprobat monumentul ala de prostie? Piata 25 octombrie distrusa. Investitii de milioane de euro fara absolut nici un rost – gen lacul cubic. Terenuri date pe sub mana prin tot felul de artificii – vezi cel din spate de la catedrala din sens, lacul Pescarus, si altele de care nici nu stim. Da-te cui? Lu Tarr. Pe langa furturile din domeniul public si proiecte de carton fara nici un rost de unde a fost loc de furat si profitat de catre firma de casa a lu gabor, orasul arata mai rau ca niciodata. Doar un exemplu…de cand e gabor pe scaunul conducerii, cati bani s-au bagat in Podul Decebal, si cat timp a fost functional total, fara ca traficul sa nu fie ingreunat de lucrari?

        • De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

          Aici sunt de acord. S-ar putea face multe și mult-mult mai bine. Aici mă refer și la viteză dar și la calitatea lucrărilor. Mă apucă toate frigurile când mă gândesc că vor să închidă centrul vechi pentru reabilitare dar încă nimic nu e făcut în întâmpinarea problemelor pe care le va crea șantierul respectiv (parcările supraetajate promise care tot pe hârtie zac de exemplu dar nu numai astea). În primul rând pentru că lucrarea va dura aproximativ 2 ani dacă nu mai mult. Iar rampa aia de biciclete de lângă primărie e total aiurea! Nu trebuie să susțină trafic greu deci nu înțeleg de ce e făcut din beton. De fapt înțeleg. Și nu are continuitate pentru că pasarela pietonală nu e nicăieri. Ce se așteaptă? Eu știu că se dă vina pe Apele Române dar ce nu se știe că în privința asta se minte cu nerușinare. Cineva din primărie când a pornit proiectul nu și-a făcut temele cum trebuie. Mă gândesc că acum și respectivul e în grevă că se consideră remunerat necorespunzător. Să-i facem un teledon????😱😲🥴💩🤮

  7. Marcel Muresan Răspunde

    Gasiti aici punctul de vedere al celui care a elaborat tehnologia IR. Va solicit sa acordati dreptul la replica si sa publicati un articol cu referire la acesta. https://www.reparatiidrumuri.com/comunicate-de-presa

  8. Un sfat prietenesc Răspunde

    Stimată redacție! Vă sugerez prietenește că măcar de data asta să informați oamenii cum scrie în manualul jurnalistului și nu cum procedați voi de obicei. Așa că cel puțin ar fi de indicat să prezentați punctul de vedere al celor care au venit cu tehnologia. Asta dacă nu doriți să fiți o posibilă parte într-un proces de calomnie. Am impresia că primăria s-a grăbit să se descotorosească de această tehnologie, bag seamă că nici nu s-a lucrat cum trebuie așa că bineînțeles nu rezistă lucrarea. Nu se poate să lansezi pastile în eter și să nu suporți consecințele.
    Aceasta a fost un sfat prietenesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.