PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Radu Panait, după demisia lui Cioloş: Nu ne va dezbina; Ne dorim ca USR să crească

Deputatul USR Radu Panait a afirmat, într-o declaraţie de presă, că demisia fostului lider al partidului, Dacian Cioloş, nu va dezbina partidul, şi îşi exprimă speranţa că partidul va creşte după preluarea mandatului de către Cătălin Drulă.

Redăm declaraţia acestuia:

Demisia colegului meu Dacian Cioloș din funcția de președinte al USR a stârnit o serie de controverse și discuții. Nu îmi permit să comentez pe seama declarațiilor sale, însă vă pot asigura că USR rămâne un partid echilibrat, a cărui direcție este de neclintit.

USR este partidul născut în stradă, cu oameni și prin oameni, uniți de același țel. Ne-am dorit o țară fără hoție, fără corupție, în care să se guverneze fără mizilicurile cu care ne-a obișnuit fosta clasă politică și asta ne-a adus în locul în care suntem azi. Noi am dovedit că suntem alternativa! Demisia colegului meu Dacian nu ne va dezbina și nu va crea haos. Pe durata mandatului său ca președinte acesta a creionat direcția partidului și îi mulțumim pentru munca pe care a depus-o alături de noi.

În urma demisiei lui Dacian, colegul meu Cătălin Drulă este cel care a preluat mandatul de președinte interimar, potrivit statutului care prevede că această funcție îi revine vicepreședintelui cu cel mai mare număr de voturi. Pe Cătălin îl știm cu toții. Este omul care a dat dovadă de verticalitate și asumare pe durata mandatului de ministru al Transporturilor și care nu mai are nevoie de prezentare. Este un politician curajos care nu se lasă înduplecat de amenințări sau alte manevre josnice.

Am încredere în aptitudinile sale de lider și sunt convins că pe durata mandatului său, împreună vom reuși să evidențiem și mai tare poziția partidului nostru. Ne dorim ca USR să crească, să le arate și mai multor oameni că noi suntem alternativa, că suntem singurul partid care poate să aducă realmente o schimbare în societate și în modul în care aceasta funcționează.