Ultima actualizare: azi, 12:50
Locale

Rafila, despre ridicarea restricțiilor: Prima măsură ar urma să fie renunțarea la mască în aer liber

Numărul cazurilor de COVID este în scădere în ultimele şapte zile, dar ridicarea restricţiilor trebuie să fie corelată cu numărul pacienților internați la terapie intensivă, spune ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, informează Digi24. El a adăugat că prima măsură de relaxare ar urma să fie renunțarea la portul obligatoriu al măștii în aer liber.

„Ne pregătim de ridicarea restricțiilor, dar cu precauție. Nu putem să aplicăm niciun fel de măsuri de relaxare în acest moment, decât când acest indicator al gradului de ocupare a secţiilor ATI începe să scadă în mod susţinut”, a spus ministrul într-o conferință de presă.

El a estimat că numărul pacienților la ATI ar urma să intre pe un trend descendent în următoarele 7-10 zile. Totodată, ministrul a explicat că prima măsură de relaxare ar putea fi renunțarea la măștile de protecție în aer liber.

„Uitându-ne la modul în care numărul de cazuri scade, o să ne punem această problemă a ridicării stării de alertă în perioada următoare. Dar până se ridică starea de alertă sigur că s-ar putea renunța la anumite restricții – cum ar fi de exemplu utilizarea măștii în aer liber sau creșterea gradului de ocupare a unor instituții care organizează evenimente – dar numai în corelație cu evoluția reală”, a precizat Rafila.

„Eu cred că asta ar fi prima măsură, dar nu în spațiile închise, pentru că vine primăvara, lumea iese din case. Nu vreau să mă hazardez, să fac pronosticuri, dar cred că aceasta ar putea să fie o măsură luată după ce vedem că lucrurile reintră în normal în ceea ce privește îmbolnăvirile și scăderea este consistentă”, a mai spus el.

Sursa: Digi24

15 comentarii

  1. mipudeco Răspunde

    În București, incidența este de aproape 40 %, oamenii mor pe capete în țară…Medicamente de urgență în farmacii nu sunt.

    • Dr Răspunde

      Esti batut in cap. Iti scriu o reteta. Ca si tratament se recomanda un repaos complet de la comentarii si abtinere 46 de ore de la accesarea internetului. Daca nu te bombardeaza cu stiri ai sa vezi ca si pandemia va disparea.

      • H&R Răspunde

        Ce ziceți, cum am furat nickul lui Dr si fac pe desteptul, cu toate ca sunt prost ca noaptea, da smecher toată ziua!

        • Dr Răspunde

          Ce sa spun, nu ai nimerit persoana.

          • AziNu

            Ce v-am pacalit, sunt mare smecher, ma deghizez in altu ca sa pacalesc pe al doilea ca sunt al treilea, e plina lumea de pacalici, da eu sunt cel mai tare!

          • Dr

            Ce sa-ti spun AxiNu fals! Te amagesti singur. Dar pacalici esti! Sper ca esti vaccinat ca altfel nu putem continua experimentul global.

          • Dr

            Ce mai concurs de pacalici aicea! Cine-i mi pacalici ca mine?

      • Altu, AziNu,..., Golf H&R, cei mai tari antivaccinisti, Răspunde

        Va veni vremea ca oamenii să înnebunească și, când vor vedea pe cineva că nu înnebunește, se vor scula asupra lui, zicându-i că el este nebun, pentru că nu este asemenea lor.” Așa sună prezicerea Sfântului Antonie.

      • Golf... Răspunde

        În producția auto autohtonă se înregistrează o premieră: Ford a reușit să depășească pentru prima dată Dacia la numărul de mașini produse în România.
        Pana ajung sa faca miliarde ca Golfu mai este, da recunosc as linge pe oricine in spate sa pun dosul intr-un BMWeu… 😊

    • InfoPlus Răspunde

      Experții în sănătate explică dacă te poți infecta de două ori cu varianta Omicron într-o perioadă de 30 de zile. Ce trebuie să știi dacă ai avut Covid?
      În acest context, experții în sănătate trag un semnal de alarmă și avertizează că cei care au avut deja Covid-19 nu ar trebui să se considere feriți de pericol. „Există oameni care au impresia că, după ce au avut o dată Covid-19, vor fi permanent protejaţi, ca şi în cazul rujeolei.

      Dar cele două virusuri care provoacă aceste infecţii sunt foarte, foarte diferite. Protecţia împotriva coronavirusului scade în mod natural după o perioadă de timp”, susține Dr. William Schaffner, profesor de medicină preventivă şi boli infecţioase la Universitatea Vanderbilt din Nashville.
      De ce este mai des întâlnită reinfectarea cu Omicron
      Studii efectuate în Marea Britanie sugerează că infectarea cu coronavirus oferă protecție mai slabă împotriva noii tulpini Omicron. Potrivit specialiștilor de la Imperial College din Londra, varianta Omicron se sustrage protecţiei oferite de imunitatea dobândită în urma bolii COVID

  2. Lili Răspunde

    Multe slideuri si ăă-uri iar masuri zero barat.
    Si ce mai “latra” tov. Rafila cand era in opozitie…..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.