PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO/VIDEO. Sârbii, mai înțelegători decât Ungaria. Permit accesul cu orice document

ACTUALIZARE. Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, anunţă că, în urma discuţiei avute cu omologul său ungar, Peter Szijjarto, acesta l-a informat că Ungaria a decis să revoce măsura anunţată anterior prin care cetăţenii ucraineni fără paşapoarte biometrice nu puteau intra în această ţară.

„Tocmai am discutat cu omologul meu, ministrul Afacerilor Externe al Ungariei, Peter Szijjarto, care m-a informat că în urma demersurilor României autorităţile ungare au decis să revoce măsura anunţată anterior azi prin care cetăţenii Ucrainei fără paşapoarte biometrice nu puteau intra în Ungaria”, a scris Bogdan Aurescu pe Twitter.

Sârbii, mai înțelegători decât Ungaria. Serbia vine în ajutorul ucrainenilor blocați în vama Petea, după ce Ungaria a anunțat că nu mai permite accesul refugiaților pe teritoriul țării în lipsa unui pașaport cu viză sau unul biometric.

Sute de ucraineni, în special femei și copii, au rămas blocați în această seară în vama Petea după decizia Ungariei, iar mai multe autoturisme cu numere de Ucraina care se aflau în drum spre vamă au fost întoarse din drum de polițiștii de frontieră.

Ucrainenii primesc însă ajutor din partea Serbiei. Autoritățile sârbe au transmis, în această seară, că permit accesul refugiaților fără pașaport biometric. Potrivit reprezentanților Crucii Roșii, ucrainenilor din vama Petea le rămân două opțiuni: fie înnoptează în Satu Mare și pornesc mâine la drum, fie vor porni încă din această seară spre Serbia.


CITEȘTE ȘI:

Exit mobile version