Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

Ungaria nu mai acceptă refugiați fără pașaport biometric. Sute de oameni întorși de la Petea și Urziceni

ACTUALIZARE 2. Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, anunţă că, în urma discuţiei avute cu omologul său ungar, Peter Szijjarto, acesta l-a informat că Ungaria a decis să revoce măsura anunţată anterior prin care cetăţenii ucraineni fără paşapoarte biometrice nu puteau intra în această ţară.

„Tocmai am discutat cu omologul meu, ministrul Afacerilor Externe al Ungariei, Peter Szijjarto, care m-a informat că în urma demersurilor României autorităţile ungare au decis să revoce măsura anunţată anterior azi prin care cetăţenii Ucrainei fără paşapoarte biometrice nu puteau intra în Ungaria”, a scris Bogdan Aurescu pe Twitter.

ACTUALIZARE. Poliția de Frontieră a informat, în această seară, că ,,intrarea pe teritoriul Ungariei este permisă numai cetățenilor statelor terțe (inclusiv cetăţenilor ucraineni sau a altor persoane care vin din Ucraina), care îndeplinesc condițiile de intrare în spațiul Schengen’’.

Redăm comunicatul:

,,Autorităţile de frontieră din Ungaria au informat Inspectoratele Teritoriale ale Poliţiei de Frontieră Oradea si Sighetu Marmaţiei că, începând cu data de 02.03.2022, ora 15.45 (ora RO), la frontiera româno – ungară, intrarea pe teritoriul Ungariei este permisă numai cetățenilor statelor terțe (inclusiv cetăţenilor ucraineni sau a altor persoane care vin din Ucraina), care îndeplinesc condițiile de intrare în spațiul Schengen.

Astfel, se anulează o dispoziție anterioară privind permiterea intrării în Ungaria a cetățenilor statelor terțe care vin din Ucraina, în contextul situației din aceasta tară, prin care erau acceptate orice fel de documente prin care se putea stabili identitatea.

În  prezent, în punctele de trecere a frontierei de la graniţa cu Ungaria se înregistrează un timp de aşteptare ridicat, ca urmare a faptului că un număr foarte mare de autoturisme, persoane şi automarfare se prezintă pentru efectuarea controlului de frontieră la ieşirea din România.

Precizăm că formalităţile de frontieră la graniţa cu Ungaria se efectuează în comun cu autorităţile din ţara vecină, sens în care suplimentarea arterelor de control se realizează în acord cu şi în funcţie de personalul alocat de Poliţia Ungară. Au fost contactate autorităţile maghiare pentru dispunerea unor măsuri comune de fluidizare a traficului.

Precizăm că Poliţia de Frontieră Română a suplimentat personalul planificat la verificarea documentelor de călătorie şi a dispus toate măsurile aflate în competenţă pentru asigurarea unui control operativ”.

Știrea inițială:

Ungaria nu mai primește refugiați fără pașaport biometric, potrivit surselor PortalSM. Sute de oameni sunt întorși de la granița cu Ungara, respectiv vamele Petea și Urziceni, iar aceștia sunt disperați.

Noile măsuri au intrat în vigoare în această după-amiază, fără un anunț în prealabil. Tensiunea la frontieră este foarte mare. Mamele au putut să treacă până acum cu pașaport și cu certificat de naștere al copilului, în Ungaria, iar de acum Ungaria nu mai acceptă numai pașaport biometric.

Foarte puțini dintre ucrainenii ce au fugit din țară au un astfel pașaport. Ei sperau să poată ajunge la rude în Europa de Vest, dar acum nu li se mai permite ieșirea din România.

Potrivit surselor PortalSM, la frontieră spiritele sunt foarte agitate. Ungaria ar fi mobilizat armata în apropierea punctelor de trecere a frontierei.

Oamenii întorși din vamă nu mai știu ce să facă. Nu știu unde vor dormi și ce vor face de acum încolo.

34 comentarii

  1. Ana Răspunde

    Este normal sa fac asa ceva ungurii, ei intodeauna au fost cu doua fete, lupta pe doua fronturi si din cate stiu eu ungurii, citind niste articole de acum cativa ani, sunt prorusi. La concluzia asta am ajuns eu.

    • Cosmin Răspunde

      Pana la urma nu fac altceva decat sa respecte legi interne si europene în vigoare. Faptul ca acest lucru e vazut ca o lipsa de empatie sau umanitate de catre noi e cu totul altceva.

      • Cuzmin Răspunde

        Lașitatea lui orban viktor nu poate fi catalogată altfel decât prostie și ignoranță!
        Vecinii noștri comuni trec printr-o criză umanitară gravă, iar orban se răzbună!
        Halal vecini!

    • Hun Răspunde

      @Ana. In ambele razboaie mondiale Ungurii de la inceput au ales pe care parte lupta si au ramas fideli, chiar cu pretul ca au pierdut 70% din tara. Nu valahii, care au stat 2 ani cu coada intre picioare si urechile intorcand in stanga si in dreapta sa vada unde merita intrat si apoi hai la japca langa care e mai puternic…deci in locul tau m-asi gandi de 2 ori pe cine numesc cu 2 fețe. Si oricat de absurd se pare, doar ubgurii se comporta cum trebuie, nepermitand transport de arme si munitii in UA. Daca niciun stat “occidental” nu ar “arunca paie pe foc” focul se stingea” demult. Da, UA pica, dar sigur nu mureau cati au murit si cat o sa mai moara. Dzeul sa ne apere de furia rusilor. Pace

  2. Tavi Răspunde

    Ce sa mai comentăm, fasciști la ordin. Putler si acolitul sau Orbin sa-mi sufle in fiolă

  3. Clar Răspunde

    Clar ca …. Hunii aia la inceputul razboiului au zis ca trimit soldati la frontiera cu ucraina sa nu lase refugiatii. Mereu i-a dat limbi in cur tiganu’ de orban la tov. Putin.
    … nu-mi plac razboaiele, dar impotriva lor sigur asi lupta.

    • sergiu Răspunde

      cand o sa stai in casa fara gaz si curent si fara loc de munca ,sa-ti aduci aminte de frati ucrainieni si sa multumesti la ei …..

      • @sergiu Răspunde

        @sergiu, atât a reușit să priceapă din tot. Nu ai ce face dacă nu are cu ce gândi. Ungurii nu-i acceptă pe cei cu pașapoarte simple doar pe cei care au acte biometrice. Legea e foarte clară. Deocamdată noi suntem prima țară și deocamdată suntem considerați țară sigură. Așa că fiind la graniță Schengen sunt obligați să aplice ce se cere. Dar nu sunt sigur că pricepe @Clar. Are mintea prea ocupată cu hungurii. De aia nu-i vede și nu aude ce fac unii ucraineeni pe la noi.

  4. Alex Răspunde

    Prilej bun pentru desteptii de Ana, Tavi si mai ales reporterul PresaSM de a incinge spiritele.
    Refugiatii care fug direct din UA in HU poate sa intre fara acte.
    Cei care vin din UA in RO fara acte conform legilor EU si Schengen poate sa intre in HU numai cu acte valabile, RO fiind prima tara sigura pentru refugiatii.

    • K9 Răspunde

      In zilele noastre cum de razboiul asta nu au fost in stare sa il faca on line. Stiu eu … Sa se injure pe zoom sa joace ceva shooter sau ceva pe strategie. Era poate mai ok pentru umanitate si pentru mediu

      • Jasper Răspunde

        Barosanii de roman super pregatiti, profesionisti, si, la noi nu e razboi da in putin timp s-a prabusit un mig si un elicopter care s-a dus sa vada ce s-a intamplat…

  5. Profu Răspunde

    Bine spus @ Tavi și Clar,le dau și eu …cu toți prieteni mei și cu toți care mă cunosc.

  6. Wow Răspunde

    Heiii, dacă e de dat muie, mă înscriu și eu

  7. Ana Răspunde

    Ignorandul pe frustratul Golf…. Draga Alex daca este asa cum ai scris ca reporterul de la PresaSm incinge spiritele inseamna ca publicatia online PresaSM nu este de incredere si a scris articolul doar din zvonuri fara sa verifice daca este adevarat sau fals, reporterul ar trebui sa-si ceara scuze.

  8. Nelu Răspunde

    Ca ucrainieni fac scandal ,sparg masini si apartamente in satu mare , nu-l deranjeaza pe nimeni ???? Intreb pt un prieten ?????

  9. hortiche Răspunde

    Copiii lui Horty, ce sa priceapa ei?Este o criza umanitara nenorocitilor ,sau voi credeti ca in Ucraina e foc de artificii de la revelion?! Sau si tiganu Orban crede ca ucrainienii sunt turisti ca prostalaul de Roca zis si Foca! La cat hortism ati mancat pe paine cat dracu sa va mai duca capu!Dar vine ziua scadentei si pt voi.. stati numai sa-l sparga pe Putin si voi urmati! Asa ati jucat si cu Stalin dupa razboi si va-ti luat niste senile de tanc peste bot de si acu sunteti stirbi! Natie de cacanari fascisti si iredentisti care va inchinati la un tigan pentru cativa forinti!

    • suciu Răspunde

      auzi nenrocitule hortiche … ei sunt in schengen , unde noi numai visam ….acolo sunt reguli ,reguli clare !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      REGULI despre care in romanica nici nu stie lumea ce inseamna..
      Deci …….?????

      • Cuzmin Răspunde

        Țigan prost, și Polonia este în Schengen, dar nu a impus absolut nicio restricție, doar kkții de bozori sugaci de pul@ de puțin au impus restricții!

    • @hortiche Răspunde

      Tu nu intelegi ca ei trebuie sa respecte legislatia Schengen? Ca imediat sar cei de la UE cu : nu respectati x, y, z va facem procedura….

  10. GemeZamfirescu Răspunde

    Și nenorocitul asta tot regula Schengen o aplica,așa-i?” Preşedintele Partidului Popular Maghiar din Transilvania, Csomortányi István, consilier al şefului CJ Bihor, Ilie Bolojan, a criticat în termeni duri Ucraina şi a acuzat Uniunea Europeană de “ipocrizie”, pentru sprijinul acordat ţării atacate, cerând maghiarilor din Ardeal să nu intervină pentru că “nu este războiul nostru”.Bine va zice Hortiche,” Natie de cacanari fascisti si iredentisti care va inchinati la un tigan pentru cativa forinti!”Sa va ia dracu pt. fiecare copil care sta flamand in frig la granița voastră,sa va ia dracu pt fiecare femeie gravida,pt fiecare bolnav,pt fiecare amărât care și-a lăsat agoniseala de o viața din cauza bombelor “furnizorului vostru de gaz ieftin”,sa va ia dracu pt. toți cei pe care-i umiliți … sa va ia dracu! Pe cine dracu credeți ca prostiti cu regulamentu lSchengen ?Astia din Schengen credeți ca nu știu ca e război și este o cauza umanitara?

  11. @Hunul prost Răspunde

    Hungaria ta să sugă pul@!

  12. @Hunul prost Răspunde

    Hungaria szopja le minden oroszkatona retkes faszat!
    Az után smarolya le anyádat!

  13. @Hunul prost Răspunde

    Gecinyaló kocsog!

  14. Komaromi Adrian Răspunde

    Mai bine Ungur cu capul sus decat Roman sclav….pe Roman daca al intreaba ori unde in occident De Unde Esti Domnule, stii ce zice. De la Roma Italia, Geci Roman Rabszolgak!!! Nu aveti un Pic de demnitate… szopjatok le!!!!

  15. Maroșănuț Răspunde

    Sunt român și suport Ungaria. O să vedeți ce ne așteaptă că ne-am aliat cu Vestul.

    Fraților, vă implor să nu cădeți în iluzia că americanii sau germanii ne vor apăra de ruși care vin acum înspre Europa.

    Ucraina, Moldova și urmăm noi, ungurii…

  16. radical2 Răspunde

    Nu mai primeste orban votul meu in aprilie sau mai. Hai Pa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.