Ultima actualizare: ieri, 21:59

Locale

FOTO/VIDEO. Sute de ucraineni blocați în vama Petea! Nu sunt lăsați să intre în Ungaria

ACTUALIZARE. Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, anunţă că, în urma discuţiei avute cu omologul său ungar, Peter Szijjarto, acesta l-a informat că Ungaria a decis să revoce măsura anunţată anterior prin care cetăţenii ucraineni fără paşapoarte biometrice nu puteau intra în această ţară.

„Tocmai am discutat cu omologul meu, ministrul Afacerilor Externe al Ungariei, Peter Szijjarto, care m-a informat că în urma demersurilor României autorităţile ungare au decis să revoce măsura anunţată anterior azi prin care cetăţenii Ucrainei fără paşapoarte biometrice nu puteau intra în Ungaria”, a scris Bogdan Aurescu pe Twitter.

Știrea inițială:

Dezastru în vama Petea din județul Satu Mare. Sute de ucraineni, în special femei și copii, sunt blocați în România, după ce Ungaria a anunțat, în această după-masă, că nu mai primește refugiați fără pașaport biometric.

Situație tensionată la granița româno-maghiară. Sute de mașini sunt blocate în vama Petea, asta pentru că autoritățile maghiare nu mai permite accesul refugiaților pe teritoriul țării în lipsa unui pașaport cu viză sau unul biometric. Mai mult decât atât, Ungaria a mobilizat armata în apropierea punctelor de trecere a frontierei.

Cei care nu au ajuns la frontieră au fost nevoiți să facă cale întoarsă. Mai multe autoturisme cu numere de Ucraina care se aflau în drum spre vama Petea au fost întoarse din drum de polițiștii de frontieră.

Reprezentanții Crucii Roșii Satu Mare se află la fața locului și le oferă ucrainenilor alimente și apă. Oamenii sunt șocați, nu le vine să creadă ce li se întâmplă și încearcă cu disperare să găsească o cale de ieșire din România.

Refugiații sunt direcționați în aceste momente spre Serbia. Autoritățile sârbe au transmis că permit accesul refugiaților fără pașaport biometric.

Poliția de Frontieră a informat, în această seară, că ,,intrarea pe teritoriul Ungariei este permisă numai cetățenilor statelor terțe (inclusiv cetăţenilor ucraineni sau a altor persoane care vin din Ucraina), care îndeplinesc condițiile de intrare în spațiul Schengen’’.

Redăm comunicatul:

,,Autorităţile de frontieră din Ungaria au informat Inspectoratele Teritoriale ale Poliţiei de Frontieră Oradea si Sighetu Marmaţiei că, începând cu data de 02.03.2022, ora 15.45 (ora RO), la frontiera româno – ungară, intrarea pe teritoriul Ungariei este permisă numai cetățenilor statelor terțe (inclusiv cetăţenilor ucraineni sau a altor persoane care vin din Ucraina), care îndeplinesc condițiile de intrare în spațiul Schengen.

Astfel, se anulează o dispoziție anterioară privind permiterea intrării în Ungaria a cetățenilor statelor terțe care vin din Ucraina, în contextul situației din aceasta tară, prin care erau acceptate orice fel de documente prin care se putea stabili identitatea.

În  prezent, în punctele de trecere a frontierei de la graniţa cu Ungaria se înregistrează un timp de aşteptare ridicat, ca urmare a faptului că un număr foarte mare de autoturisme, persoane şi automarfare se prezintă pentru efectuarea controlului de frontieră la ieşirea din România.

Precizăm că formalităţile de frontieră la graniţa cu Ungaria se efectuează în comun cu autorităţile din ţara vecină, sens în care suplimentarea arterelor de control se realizează în acord cu şi în funcţie de personalul alocat de Poliţia Ungară. Au fost contactate autorităţile maghiare pentru dispunerea unor măsuri comune de fluidizare a traficului.

Precizăm că Poliţia de Frontieră Română a suplimentat personalul planificat la verificarea documentelor de călătorie şi a dispus toate măsurile aflate în competenţă pentru asigurarea unui control operativ”.


CITEȘTE ȘI:

6 comentarii

 1. danciu viorel Răspunde

  Nu trebuia sa lasam nici noi sa intre in tara noastra !!!!!!!!!!!

  • Nr Răspunde

   Da pe mwata că te-a fatat trebuia lăsată?

  • Corvine Răspunde

   Daca o sa fie un conflict aici in tara noastra, cei ca tine sunt exact cei care fug primii, si sper sa nu te lase nimeni sa fugi nicaieri, asa cum nici tu nu i-ai lasa pe altii. Doamne ajuta aceasta maimuta cu un creier.

 2. Alex Răspunde

  Intrebati de la vamesii romani ca daca din HU ar veni oameni care spun ca sunt refugiati din Ucraina spre RO fara acte ar lasa sa intre?

 3. Maroșănuț Răspunde

  Sunt român și suport Ungaria. O să vedeți ce ne așteaptă că ne-am aliat cu Vestul.

  Fraților, vă implor să nu cădeți în iluzia că americanii sau germanii ne vor apăra de ruși care vin acum înspre Europa.

  Ucraina, Moldova și urmăm noi, ungurii…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.