PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Moscova a întocmit ,,lista neagră’’. România se află pe lista „țărilor neprietenoase” cu Rusia

3256307 14.12.2017 December 14, 2017. Russian President Vladimir Putin at his annual conference. Ramil Sitdikov / Sputnik

Moscova a dat publicităţii numele ţările responsabile pentru „acţiuni ostile împotriva Rusiei” sau „neprietenoase”, cum le numeşte Vladimir Putin.

Lista cuprinsă într-un decret al Consiliului de Miniştri al Rusiei include toate ţările Uniunii Europene, Australia, Marea Britanie, Islanda, Canada, Liechtenstein, Monaco, Noua Zeelanda, Norvegia, Coreea de Sud, San Marino, Singapore, SUA, Taiwan, Ucraina, Muntenegru, Elveţia şi Japonia, potrivit Mediafax.ro.

Potrivit documentului, „statul rus, cetăţenii şi companiile care au obligaţii în valută străină faţă de creditorii străini care sunt incluşi pe lista ţărilor ostile le vor putea plăti în ruble”.

Pe frontul din Ucraina, atacul Rusiei vizează „infrastructura de comunicaţii a Ucrainei pentru a reduce accesul cetăţenilor ucraineni la ştiri şi informaţii de încredere”. Este cea mai recentă informare publicată de serviciile secrete ale Ministerului Britanic al Apărării privind situaţia din Ucraina.

„Rusia a raportat că ieri a lovit un turn de televiziune din Harkov, suspendând difuzarea”, informează serviciul de informaţii din Londra. „Acesta urmează unui atac similar care a lovit turnul de televiziune din Kiev pe 1 martie”.

Totuşi, potrivit Ministerului Apărării din Regatul Unit, „accesul la internet din Ucraina este, de asemenea, cel mai probabil întrerupt ca daune colaterale din cauza atacurilor de infrastructură ruseşti. În ultima săptămână, au fost raportate întreruperi de internet în Mariupol, Sumi, Kiev şi Harkov”, conchide informarea.