Ultima actualizare: azi, 22:25

Locale

Moscova a întocmit ,,lista neagră’’. România se află pe lista „țărilor neprietenoase” cu Rusia

Moscova a dat publicităţii numele ţările responsabile pentru „acţiuni ostile împotriva Rusiei” sau „neprietenoase”, cum le numeşte Vladimir Putin.

Lista cuprinsă într-un decret al Consiliului de Miniştri al Rusiei include toate ţările Uniunii Europene, Australia, Marea Britanie, Islanda, Canada, Liechtenstein, Monaco, Noua Zeelanda, Norvegia, Coreea de Sud, San Marino, Singapore, SUA, Taiwan, Ucraina, Muntenegru, Elveţia şi Japonia, potrivit Mediafax.ro.

Potrivit documentului, „statul rus, cetăţenii şi companiile care au obligaţii în valută străină faţă de creditorii străini care sunt incluşi pe lista ţărilor ostile le vor putea plăti în ruble”.

Pe frontul din Ucraina, atacul Rusiei vizează „infrastructura de comunicaţii a Ucrainei pentru a reduce accesul cetăţenilor ucraineni la ştiri şi informaţii de încredere”. Este cea mai recentă informare publicată de serviciile secrete ale Ministerului Britanic al Apărării privind situaţia din Ucraina.

„Rusia a raportat că ieri a lovit un turn de televiziune din Harkov, suspendând difuzarea”, informează serviciul de informaţii din Londra. „Acesta urmează unui atac similar care a lovit turnul de televiziune din Kiev pe 1 martie”.

Totuşi, potrivit Ministerului Apărării din Regatul Unit, „accesul la internet din Ucraina este, de asemenea, cel mai probabil întrerupt ca daune colaterale din cauza atacurilor de infrastructură ruseşti. În ultima săptămână, au fost raportate întreruperi de internet în Mariupol, Sumi, Kiev şi Harkov”, conchide informarea.

6 comentarii

  1. Bucuresti Răspunde

    Suntem primii pe lista . Bravo . Am trezit pe ursu. Si chiar acuma facem antrenamente cu NATO.

  2. .... Răspunde

    Si cam cand ne-au fost ei prieteni noua, dupa ce ne-au lasat in curul gol dupa al doilea razboi mondial fara,fara un sfert de tara fara tezaur plus despagubiri pana ne-a dat pe nas. Al dracului prieten

  3. History Răspunde

    Lipsește doar teoria cu ruskîie untermensch dar încă nu e târziu. Cred că Putin s-a așteptat că va fi întâmpinat la graniță ca și Hitler la Anschlussul austriac cu flori și aplauze. În rest se pare că nu am învățat nimic din istorie.
    PS. În ideea că parte a Ukrainei este teritoriul pe care s-a dezvoltat poporul rus ce ar zice rușii dacă nemții ar avea pretenții la exclava Kaliningrad, fosta Prusie orientală, leagănul Prusiei mari care a desăvârșit unificarea germană???? Doar întreb așa.
    Da, trebuie istoria cunoscută, dar istoria corectă și nu fabule. Totodată trebuie să băgăm la cap că trecutul nu ne este viitorul. Cine trăiește în trecut își sapă singur mormântul virtual. Actuala situație, ambiția absurdă a unora este o prostie infinit mai mare decât țaratul ăsta Novaia CCCP. Rușii și-au făcut cu această ocazie rost de cel mai mare dușman de-al lor. Forever.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.