PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Sancțiuni în benzinării: Amenzi de 370.000 lei. Stația din Beiuș are de plătit 35.000 lei

Benzinăria din Beiuș, de unde a pornit întreaga isterie privind prețurile la carburanți, după ce a vândut benzina și motorina la prețul de 11 lei litrul, a fost amendată cu 35.000 de lei, a anunțat, joi, Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului, informează Digi24. În total, s-au aplicat amenzi în valoare de 370.000 lei.

În total, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a controlat peste 70 de stații de carburnat din țară și a aplicat amenzi în valoare totală de 370.000 de lei, dintre care cea mai mare, de 100.000 de lei, a fost aplicată chiar la sediul central al unui furnizor care are pe teritoriul României 215 stații de carburant. Odată cu amenda, a fost semnat și propus ordinul președintelui ANPC de încetare a practicilor concurențiale incorecte pentru acest furnizor.

„Stația de la Beiuș, devenită deja celebră în România în cursul zilei de ieri (miercuri – n.r.), prin nivelul extrem de ridicat și de nejustificat al prețului practicat, a fost amendată cu 35.000 lei, de asemenea fiind propusă și semnată și în acest caz decizia de încetare a practicilor comerciale incorecte. Mai exact, de fiecare dată când o astfel de decizie este emisă de ANPC, pe lângă sancțiunea aplicată, implică și revenirea la prețul anterior”, a spus Cărbunaru.

În urma controalelor s-a stabilit că stocuri preexistente, care aveau o anumită valoare la vânzare, au fost comercializate la prețuri mai mari.

Mol-ul din Beiuş a redus astăzi preţul de la 11,10 lei/litru la 9 lei. Proprietarul benzinăriei a declarat că a fost nevoit să recurgă la scumpirea carburantului pe motiv că ar fi cumpărat foarte scump acest lot de combustibil.


CITEȘTE ȘI: