Ultima actualizare: ieri, 22:25

Locale

Sancțiuni în benzinării: Amenzi de 370.000 lei. Stația din Beiuș are de plătit 35.000 lei

Benzinăria din Beiuș, de unde a pornit întreaga isterie privind prețurile la carburanți, după ce a vândut benzina și motorina la prețul de 11 lei litrul, a fost amendată cu 35.000 de lei, a anunțat, joi, Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului, informează Digi24. În total, s-au aplicat amenzi în valoare de 370.000 lei.

În total, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a controlat peste 70 de stații de carburnat din țară și a aplicat amenzi în valoare totală de 370.000 de lei, dintre care cea mai mare, de 100.000 de lei, a fost aplicată chiar la sediul central al unui furnizor care are pe teritoriul României 215 stații de carburant. Odată cu amenda, a fost semnat și propus ordinul președintelui ANPC de încetare a practicilor concurențiale incorecte pentru acest furnizor.

„Stația de la Beiuș, devenită deja celebră în România în cursul zilei de ieri (miercuri – n.r.), prin nivelul extrem de ridicat și de nejustificat al prețului practicat, a fost amendată cu 35.000 lei, de asemenea fiind propusă și semnată și în acest caz decizia de încetare a practicilor comerciale incorecte. Mai exact, de fiecare dată când o astfel de decizie este emisă de ANPC, pe lângă sancțiunea aplicată, implică și revenirea la prețul anterior”, a spus Cărbunaru.

În urma controalelor s-a stabilit că stocuri preexistente, care aveau o anumită valoare la vânzare, au fost comercializate la prețuri mai mari.

Mol-ul din Beiuş a redus astăzi preţul de la 11,10 lei/litru la 9 lei. Proprietarul benzinăriei a declarat că a fost nevoit să recurgă la scumpirea carburantului pe motiv că ar fi cumpărat foarte scump acest lot de combustibil.


CITEȘTE ȘI:

 

 

 

16 comentarii

  1. Satmarean Răspunde

    Trebuia inchisa statia de carburanti macar pt o periooada .

  2. Josef Mengele Răspunde

    Locuitorii din Beiuș nu au auzit de kockteil Molotov ???
    Acea benzinărie avea nevoie de vreo 30 …

    • KIJFDTUG Răspunde

      Și maică-ta avea nevoie de vreo 30 de ruși.

      • Marius Răspunde

        Este o piața liberă sau nu??
        Dacă este scump atunci cumperi de la cel care vinde mai ieftin și gata!
        Nu a încălcat nici o lege… comerciantul e liber sa își stabilească singur prețul iar clientul e liber sa aleagă de la cine cumpara!

  3. H&R Răspunde

    Cat profit au facut, e fixpix amenda.

  4. Passat Răspunde

    ” Preţurile produselor şi tarifele serviciilor şi lucrărilor se determină în mod liber prin concurenţă, pe baza cererii şi ofertei.”
    Deci poti vinde cu cat vrei, eventual risti sa nu cumpere nimeni de la tine.
    Amenda s-a dat pe principiul : gasim noi
    Cum stai cu sapca, cu sau fara….

    • altu fără bmw Răspunde

      @Passat, ai uitat să spui că ai citat din ideile lui Cîțu când toată lumea spunea ca va fi bai mare cu liberalizarea pieței de energie. Că atâta se pricep și ei! Dacă plusul merge câtre jebul lor atunci e fix OK! Bătaie de joc instituționalizată. Adică de aici omul pricepe că guvernul are voie orice dar restul nu. 🤔😱😲🥴🤮🤮🤮😩

    • Sâcă Răspunde

      @Passat, Gazul de unde propui să-l luăm, fă un dram de bine pentru noi, dacă tot le ai….că până la urmă e tot cam aceiași chestie…..ce zici ? Așteptăm cu nerăbdare….

      • Sâcă Răspunde

        Din lipsă de știri cu covid a trebuit să mă reprofilez în expert în carburanți. Sunt tare ca osul de meduză! Numai de expertiza mea să vă ferească cel de sus.

        • Sâcă Răspunde

          Ia uite! Mai nou vorbesc și singur cu mine însumi și nici măcar handsfree nu am!😱😱😨

          • Sâcă

            Nu te lasa cretinitatea ,Păcalici vorbești iar aiurea, drogatule. Eu vorbeam cu oameni serioși, nu cu alienați mintal ca tine …Ți-am mai spus …marșșș.

  5. Satmarean1 Răspunde

    Piata libera nu inseamna sa faci ce vrei,indiferent ce ar spune unii si altii. Tinand cont de contextul actual sa vii cu un pret care nu se justifica numai asa sa faci tu profit, sa dereglezi piata libera corecta, sa influentezi preturi la produse si nu in ultimul rand chiar economia tarii,pt ca si altii se vor lua dupa tine, acestia merita aspru sanctionati atat de stat cat si de populatie. Sa faca astfel de afaceri unde vor nu in Ro.

    • The Economist Răspunde

      Total gresit ce scrii.
      Si in SUA este cine vinde inghetata cu 1000 dolari, nimeni nu are dreptul sa zica ca exagereaza.
      Ca la noi este mafie care se imbogateste, acolo e problema.
      Statul a vandut tot pe vremea lui Nastase si nu are parghii economice sa reduca pretul.
      Cu legi nu poti ca UE cere concurenta libera.

      • Sâcă Răspunde

        @ Economist, Tocmai asta am vrut să scot și eu in evidență, (cu energia ) că nu suntem in stare să rezolvăm această problemă de 4 luni de zile . Sună frumos piață liberă , dar…..

    • Marius Răspunde

      Ar trebui amendate si floraresele care vand scump florile de 8 martie sau cei care vand exkursiile mai scump vara si mai ieftin iarna…si exemplele pot continua!
      Daca un produs este scump ai libertatea sa cumperi de unde este mai ieftin de la concurenta celui cu preturi mari!
      Daca eu vreau sa vand o bere cu 50 de lei cand ea costa 5 lei este exakt doar problema mea ca si comerciant.

  6. Sâcă Răspunde

    Marș este apelativul pentru animale deci se poate aplica liniștit și la mine. Și acum cred că port conversații cu alții dar de fapt vorbesc singur. Mă deranjează că nu sunt informat prompt cu privire la datele cu covid. Asta meritam după atâta trudă și nopți nedormite? Gata pandemia? Nu mai merită? Ce la fix că e criza asta cu Ucraina și cu benzina! Nu știți ce este prevăzut pentru la vară ca să mă documentez din timp? Adică să nu pic de papagal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.