PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Alegeri în Ungaria. Viktor Orban: Victoria noastră se vede de pe Lună, și de la Bruxelles!

Partidul aflat la guvernare în Ungaria din 2010, Fidesz, este marele câștigător al alegerilor de duminică, câștigând peste două treimi din mandatele de parlamentari. Viktor Orban va conduce un nou guvern cu majoritate constituțională. În schimb, candidatul opoziției la funcția de premier, Peter Marki-Zay a fost înfrânt de reprezentantul Fidesz în colegiul uninomnial în care a candidat. Marea surpriză a alegerilor este intrarea în Parlament a partidului de extremă dreaptă Patria Noastră.

„Dragi prieteni, am obţinut o victorie excepţională – o victorie atât de mare, încât probabil se poate vedea de pe Lună şi, în orice caz, cu siguranţă, de la Bruxelles. „Ne vom aminti de această victorie până la sfârșitul vieții noastre, pentru că a trebuit să luptăm împotriva atâtor adversari: stânga locală, stânga internațională de pretutindeni, birocrații de la Bruxelles, toți banii și instituțiile imperiului Soros, presa internațională mainstream și, de asemenea, președintele ucrainean. Niciodată nu am avut atât de mulți adversari în același timp”, a declarat Viktor Orban.

Kelemen Hunor, președintele UDMR, aliat Fidesz, a felicitat partidul maghiar de guvernământ printr-o postare pe Facebook. ”Încă o dată le mulțumesc cetățenilor maghiari din România care au votat. Un lucru este sigur: cazul ungurilor din România și Transilvania va fi important pentru guvernul Ungariei în următorii patru ani”.