Ultima actualizare: azi, 14:27

Externe

Alegeri în Ungaria. Viktor Orban: Victoria noastră se vede de pe Lună, și de la Bruxelles!

Partidul aflat la guvernare în Ungaria din 2010, Fidesz, este marele câștigător al alegerilor de duminică, câștigând peste două treimi din mandatele de parlamentari. Viktor Orban va conduce un nou guvern cu majoritate constituțională. În schimb, candidatul opoziției la funcția de premier, Peter Marki-Zay a fost înfrânt de reprezentantul Fidesz în colegiul uninomnial în care a candidat. Marea surpriză a alegerilor este intrarea în Parlament a partidului de extremă dreaptă Patria Noastră.

„Dragi prieteni, am obţinut o victorie excepţională – o victorie atât de mare, încât probabil se poate vedea de pe Lună şi, în orice caz, cu siguranţă, de la Bruxelles. „Ne vom aminti de această victorie până la sfârșitul vieții noastre, pentru că a trebuit să luptăm împotriva atâtor adversari: stânga locală, stânga internațională de pretutindeni, birocrații de la Bruxelles, toți banii și instituțiile imperiului Soros, presa internațională mainstream și, de asemenea, președintele ucrainean. Niciodată nu am avut atât de mulți adversari în același timp”, a declarat Viktor Orban.

Kelemen Hunor, președintele UDMR, aliat Fidesz, a felicitat partidul maghiar de guvernământ printr-o postare pe Facebook. ”Încă o dată le mulțumesc cetățenilor maghiari din România care au votat. Un lucru este sigur: cazul ungurilor din România și Transilvania va fi important pentru guvernul Ungariei în următorii patru ani”.

38 comentarii

  1. Lili Răspunde

    Acum ca sunteti din “echipa castigatoare”, Kelemen si Viktor spuneti votantilor maghiari care este treaba cu sacii cu buletine de vot gasite pe unde nu trebuie, chiar prin Romania?

    • Corvine Răspunde

      Nu-i mai provoca, ca imediat se trezeste vre-un imbibat sa iti explice ca zelenski si romanii au furat alea sa isi faca supa pe ele… sic a ce de kkat e romania.
      Speram la ceva mai bun pt unguri… dar la urma urmei fiecare primim ce meritam.. asa cum noi romanii ii meritam pe idiotii nostrii asa si ungaria il merita pe Orban si autocratia lui, viitoarea Belarus , Coreea de nord, Siria, Rusia etc.

      Da stiu ca si noi romanii suntem “puscati” dar macar noi nu suntem ipocriti.

    • @ Lili Răspunde

      Politica nu e pt tine , mars la cratitza….
      Ca sa stii cum e treaba : opozitia a fabricat copii de buletine de vot , le-a dispersat si a fost gasit din “intamplare ‘ chiar de un om de stanga , care este simpatizant cu opozitia Hu …..totul pt a incerca anularea tuturor voturilor din Transilvania, pt ca opozitia stia ca se voteaza masiv cu OV.

  2. Vlad Tepes Răspunde

    Pentru mine nu este nici o surpriza.
    Am spus de multe ori ca poporul maghiar nu poate decit sa-i fie recunoscator lui Vktor Orban.
    In timp ce la noi nu se putea da nici o facilitate pentru romani, ca vezi doamne e pandemie si criza economica, la ei s-au marit salariile, s-au marit pensiile, s-a stabilit a treisprezecea pensie, ei platesc cel mai ieftin gaz , cel mai ieftin curent, cea mai ieftina benzina din Europa.
    In timp ce noi ii lingem pe cei de la Bruxelles, sintem tinuti la usa Schengen iar in America mergem doar cu viza, ei circula liber prin Europa si America…..si cite si mai cite exemple ar fi.
    Asa ca de ce sa-l fi schimbat poporul maghiar pe Viktor Orban ?
    Am spus ca va cistiga detasat dar pina si eu m-am inselat. Si-a zdrobit pur si simplu adversarii !

    • Corvine Răspunde

      Las vrajeala amice si coboara de pe cal cu picioarele pe pamant ca nu e iarba mai verde in curtea vecinului 😉

      Hai bravo ungaria sunteti cei mai tari ! Felicitari pt alegere.

    • Dacus Răspunde

      Corect , ungurii traiesc mai bine , au tot felul de beneficii ,scutiri impozite ,dau imprumuturile inapoi , noi luam ,ei exporta din 140% mancare produsa , noi importam la cei 46% produsi de noi ,se vede unde sunt sprijiniti agricultorii.
      La noi deja am pierdut firul primilor ministrii …….multi care nu au facut nimic pt popor.Doar au scumpit toate.

      • Corvine Răspunde

        Fiecare traieste asa cum isi aseaza, dar pt asta trebuie sa iesi din cusca ta, si sa nu mai dai vina pe taxe/guvern etc. Daca vrei sa iti schimbi viata si sa ai succes pot sa iti recomand cateva carti si autori de dezvoltare personala, pana atunci si daca o sa traiesti in germania, o sa fie mai verde iarba in kenya.

        Bafta

    • Eu Răspunde

      Din pacate ai dreptate! Noi tot asteptam sa schimbe cineva ceva! Dar cand ne vom trezi ca noi suntem cei ce putem schimba ! Noi trebuie sa iesim la vot masiv cum se iese in EU! Noi nu am trecut pragl de 50% prezenta la vot,ieri in HU. au trecut de pragul de 60% ! Ce mai asteptam? Tare ni-e ca asa va muri acesta tara!

      • c-block Răspunde

        @Eu, schimbarea începe în momentul în care nu accepți lucruri făcute de mântuială, promisiuni politice (de fapt minciuni) neonorate. În momentul în care fiecare își face treaba cât de cât bine, indiferent în ce domeniu și nu acceptă acest stil bananier ce domină țara atunci se produce schimbarea. Deocamdată suntem un Jmekeristan. Ăla e fraier care lucrează și ăla e bun care e descurcăreț. Nimeni nu vede că de fapt ne furăm căciula singuri. Dacă mergi în occident nu vezi țipenie de om pe stradă cât se lucrează. La noi zici că e concediu permanent și toată lumea se mișcă brownian. Alergăm dar fără rost și fără spor.

        • Rodica Răspunde

          Tara de jmekeristan sau fanariostan ? Tot una aste le place la rrumani.

          • Corvine

            Da tu ce “pana mea” esti ? o fi vre-un pui de extraterestru

  3. USR PLUS (căcat) Răspunde

    Oare noi românii când vom ști vota? Bravo Orban, mă gândesc serios să vând in Ro și să cumpăr casa in Ungaria…

    • Vlad Tepes Răspunde

      Buna intrebare dar da-mi voie sa completez ceva la ea : oare noi romanii cind vom avea cu cine vota ?

      • c-block Răspunde

        @Vlad Tepes. Știi cum se spune? Se lucrează cu materialul clientului. Adică este unul care este ales din rândul nostru. Dacă acceptăm sistemul acela fii sigur că se perpetuează singur. Uite și acum ce de deputați și senatori avem în județ! De toată groaza!
        Un mare gânditor iluminat a zis acum mai bine de 150 de ani că fiecare nație are conducătorul pe care îl merită.

        • Vlad Tepes Răspunde

          @ C block – ai dreptate, avem niste oameni mediocri in functii inalte .
          Problema e ca partidele, dar absolut toate, nu permit accederea valorilor pe trepte mai inalte, ca sa nu vorbim de locuri eligibile pentru autoritati locale sau centrale.
          Cum apare unul mai rasarit, mai cu scoala, mai citit, cu viziune mai larga asupra mersului societatii, cum este inlaturat.
          Smecherasii, cei cu bani care-si permit sa-si “cumpere” locul eligibil pe lista, ei sint “valorile” promovate de partide.
          Pina nu se schimba starea asta de lucruri, nici o sansa sa avem o clasa politica .

  4. Gogu Răspunde

    Ce putem concluziona ?! Ca omul are grija de poporului lui ! Nu putem decat sa-l felicitam ,pentru ca “orbanul” nostru n-a fost decat o caricatura caraghioasa pe langa el ,iar despre “plopul fara sot” de la cotroceni nici n-am cuvinte…

  5. Kkk Ux Ann Răspunde

    Doar un popor (romanii) cu mentalitate sovietica poate sa ridice in slavi un insignificant dictator.
    Daca aveati mentalitate occidentala,voi ati fi inteles de ce un occidental nu ar accepta niciodata sa nu fie liber macar sa-si exprime ideeile.
    P.s. Si Ceausescu a facut mai multe pt. RO decat multi altii ….dar, libertatea e mai importanta decat orice.

    • Altu Răspunde

      @Kkk …,am văzut mentalitatea occidentală care și -a maltratat cetățenii ( bătăi, lăsați fără loc de muncă, torturați psihic,etc)doar pt că nu s-au injectat. Adevărate campanii de denigrare și persecutare a celor care nu au îmbrățișat religia covid. No, decât așa libertate occidentală, mai bine dictatura sovietică, măcar aia e pe față nu c.. vă ca cea occidentală.

      • Hatz Răspunde

        Bre, tu cred ca ai sechele de la covid….numai de covid vorbesti.
        Cat despre sovietici si occident , exista o diferenta: occidentul macar foloseste vazelina

  6. Mihaita Piticu' Răspunde

    Felicitari domnului Orban Viktor…..Romania ii o cauza pierduta ….o tara bananiera. Suntem cea mai scumpa tara din EU raportata la salarii. Ma gandesc sa vand casa si sa plec din tara. M-am saturat de gunoaie si preturi mega mari

  7. România Răspunde

    Nu zici bine, de acolo se trag massageții care s-au bătut cu imperiul ahemenid. Cu perșii adică. Dă un google search pe Thomyris. Știu că nu ai învățat despre asta că nu dă bine la siviul oficial. Lasă tu șabloanele că ungurii oricum au venit din regiunea Perm care NU ESTE în Asia. Deci atunci cine a venit cândva din Asia? Unde este lacul Aral sau fluviile Amu Darya și Sîr Darya?🤔🤔😱😱😲😲

  8. Nelu Boca Răspunde

    L-am văzut pe Adi Cozma in Vama Petea impartind pizza si ceai celor care mergeau sa voteze in Ungaria

  9. . Răspunde

    Am o intrebare: Eu ca cetatean ce traiesc in RO, ce beneficii am sa votez in HU?

    • Mihaita Piticu' Răspunde

      @. Unguroaicele is mai bune ca romancele si mai dezinhibate 😀

    • România Răspunde

      @., sau noi ca cetățeni români ce beneficii avem că putem să votăm europarlamentarii noștrii la Bruxelles? La asta încă nu te-ai gândit?

      • . Răspunde

        Esti varza precum nick-ul tau. Votul romanilor dat la Bruxelles conteaza, pt ca este in folosul cetatenilor din Romania….dar nu vad sensul unui vot dat la HU cand stai in Poplaca.
        Hunii cred ca vor traii ca la buda…dar tot in Poplaca traiesc.

  10. România Răspunde

    @Mihaita Piticu’, #pevecistăpânii nu estem voie să fie corectați că ei estem perfecți! Nu știu cum de tot răsar astfel de indivizi limitați în inteligență, corigenți la toate materiile posibile dar plini de sine și totuși degeaba ca ăsta?🤔😱😲🤮

  11. Kuka Răspunde

    Să vă tufă dumnezău pe tăți!

    • @Kuka Răspunde

      Din partea mea ai o grămadă mare de 💩💩💩💩💩. Știu că îți place! Nu trebuie să mulțumești, este gratis.

      • Kuka Răspunde

        Pisatule, te torn si te trimit la vitrina in Olanda. Infectule.

        • @Kuka Răspunde

          Acolo ai licență valabilă pentru activitate? Poi nu știam.🤔😱🤮
          Cum te înghit olandezii care se știe că sunt supertoleranți? Sau te arată la vitrină ca maimuțoi a la Dracula din Transilvania?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.