PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO. Lipsa celor 7 ani de acasă! Zeci de gunoaie zac pe malul Someșului din Satu Mare

Zeci de gunoaie zac aruncate pe malul râului Someș din municipiul Satu Mare. Gunoaiele au devenit de deja de mult o problemă pentru județul nostru. Cu toate că de nenumărate ori se aud doleanțe asupra faptului că lumea își dorește un oraș curat, asemenea celor occidentale, oamenii  continuă să arunce deșeurile pe spațiul verde.

Nu de foarte mult timp, zona digului din Satu Mare a fost reamenajată cu coșuri de gunoi și toate cele necesare pentru a putea petrece câteva ore la aer curat, însă nici așa sătmărenii se pare că nu păstrează curățenia. La o scurtă plimbare pe dig, se poate observa pe malul Someșului „colorat” de pungi de la diverse alimente, plastice, pachete de țigări… etc.

Abandonarea deșeurilor este interzisă și pedepsită, potrivit Legii 211/2011, principala lege cu privire la gestionarea deșeurilor, cu modificările și completările ulterioare. Mai precis, legea spune că abandonarea deșeurilor se pedepsește cu amendă de la 3.000 lei la 6.000 lei, pentru persoanele fizice și de la 20.000 lei la 40.000 lei, pentru persoanele juridice. În plus, cei care aruncă deșeuri ilegal sunt obligați prin lege să curețe zona și să plătească, pe lângă amendă, costurile de eliminare a gunoaielor prin societăți specializate.