Ultima actualizare: azi, 20:54

Locale

FOTO. Lipsa celor 7 ani de acasă! Zeci de gunoaie zac pe malul Someșului din Satu Mare

Zeci de gunoaie zac aruncate pe malul râului Someș din municipiul Satu Mare. Gunoaiele au devenit de deja de mult o problemă pentru județul nostru. Cu toate că de nenumărate ori se aud doleanțe asupra faptului că lumea își dorește un oraș curat, asemenea celor occidentale, oamenii  continuă să arunce deșeurile pe spațiul verde.

Nu de foarte mult timp, zona digului din Satu Mare a fost reamenajată cu coșuri de gunoi și toate cele necesare pentru a putea petrece câteva ore la aer curat, însă nici așa sătmărenii se pare că nu păstrează curățenia. La o scurtă plimbare pe dig, se poate observa pe malul Someșului „colorat” de pungi de la diverse alimente, plastice, pachete de țigări… etc.

Abandonarea deșeurilor este interzisă și pedepsită, potrivit Legii 211/2011, principala lege cu privire la gestionarea deșeurilor, cu modificările și completările ulterioare. Mai precis, legea spune că abandonarea deșeurilor se pedepsește cu amendă de la 3.000 lei la 6.000 lei, pentru persoanele fizice și de la 20.000 lei la 40.000 lei, pentru persoanele juridice. În plus, cei care aruncă deșeuri ilegal sunt obligați prin lege să curețe zona și să plătească, pe lângă amendă, costurile de eliminare a gunoaielor prin societăți specializate.

28 comentarii

  1. sm_noname Răspunde

    Din pacate politia locala (desi au camere de supraveghere) ar trebui sa ia masuri, dar pana acum nu am auzit sa fi data amenda pentru asa ceva, daca s-ar da, precis s-ar inbunatatii situatia.

  2. Mihaita Piticu' Răspunde

    Asta ii educatia romanului……Taran cu 2 clase ……Mergeti in Croatia sa vedeti oameni civilizati …..Noi inca traim in evul mediu, Masina diesel sa fie sub cur , aia ii important…..Traiasca Ungaria si FIDESZ….Mai bine nu era Trianonul

    • Cetateanul Răspunde

      Măi pitic prost, dacă nu vă mânca în cur să intrați în răzbel (cel dintâi) n-ați fi pierdut Ardealul, la fel cum România nu pierdea Maramureșul de nord și ținutul Herța (de care tu nici măcar n-ai auzit) Basarabia, Bugeacul, și Cadrilaterul!
      Asta este soarta perdanților, așa că treci peste și marș la muncă!

    • Altu Răspunde

      Doar 12km te despart de fericire,ce mai aștepți? Iar despre gunoaie stai relax, toți aruncă unguri, români sau țigani. De ce,pt că se poate. Crezi că nemții s-au născut ei așa regulamentari,nu,amenzi și apoi disciplinarea copiilor. Astfel după ce vreo două generații le disciplinezi cu forța, următoarele vor avea deprinderi formate de către părinții lor care nu mai vor amenzi.

  3. Garuboz Răspunde

    Mai bine te avorta Ciocciolina!

  4. Nae Răspunde

    Doar românii aruncă 😭

    • Cetateanul Răspunde

      Malurile sunt pline de mizerii aduse de apă din amonte, e imposibil de curățat dacă nu faci ordine în amonte!
      Dar spune-i tu avortonilor de Ciociolinei, că ăștia nu știu să conviețuiască în pace, tot caută sămânță de scandal, apoi de i-om fwte-n gură tot ei o să plângă ca niște curve ordinare!
      MUIE FIDESZ!

  5. @Cetateanul Răspunde

    @Cetateanul, ia spune tu cine sta amonte de locatie? Ungurii? Nu crezi ca ai ceva probleme la ochi ca sa nu spun in alta parte? Si de ce an dupa an, inundatii dupa inundatii trebuie sa platim pentru mizeriile colectate din rauri? Cine arunca mizeriile asa cum le taie capul chiar daca este pubela exact in fata lor? Deci te rog nu amesteca lucrurile ca devii penibil.

    • Kuka Răspunde

      Sunt destule localități cu cetățeni maghiari în amonte!
      Mulți unguri fac aruncă mizerie pe considerentul că oricum nu este țara lor…

      • @Kuka Răspunde

        Dar bou mai poti fi! De aia arata satele unguresti cum arata si de aia arata cele romanesti ca zici ca esti cateodata in Africa? Nu te contrazic, asa e cum spui. Ramai tu cu impresia ta ca nici cu napalmul nu pot scoate preconceptiile si ura din capul tau, tolerantule.
        Ar trebui odata sa vezi ce vine pe vai dupa o ploaie mare catre Calinesti-Oas. Pentru ca nu-i asa acolo in Oas se stie bine ca numai unguri sunt? Sau ca in loc de sa duca osanul gunoiul mai bine arunca unde apuca? Inclusiv fotolii sau carcase de televizoare la Luna-Ses? Ce bine ca ai tot timpul un vinovat de serviciu?

        • Kuka Răspunde

          DMă pwlă proastă, satele ungurești care arată bine sunt, de fapt, șfăbești, beli-mi-ai mielu’ cu gura de jeg!
          Satele ungurești îs pline de baligă pe drum și-ți sar găinile și gâștele în fața mașinii!

  6. Erdei Andrei Răspunde

    Buna ziua !

    In urma cu ceva ani am fost in Germania , am vorbit cu un preot catolic care mi s-a adresat cu o intrebare : crezi ca germanii au fost/sunt mai civilizati ca restul lumii ? Nu ! In Germania a fost vointa la nivelul de decizie , au pusi oameni incoruptibili in locuri cheie (in politie de exemplu) si pe urma au facut legi aspre pentru abateri (de ce oare tot romanul nu gresete in circulatie acolo ?) Raspuns simplu : nu te joci caci platesti scump ! In alta ordine de idei , ceva asemanator se intampla si in Ungaria , deci daca vreau sa fiu malitios , as putea spune ca daca ramaneam in sanul Ungariei eram mai curati , mai orodonati , mai civilizati ….mai…..mai…..si la urma puneti intrebarea : de ce oare romanii nu au vrut sa ramana in Ungaria ? Raspund foarte incet cu o intrebare : oare romanasului nu-i place ordinea , nu se poate supune ?

    • Chiar Răspunde

      …mai…mai futut in cur, mai sclav, mai ..mai..mai
      Pt. o persoana nu conteaza numai civilizatia,sa fi mai curat sau ordonat….conteaza multe altele.
      Si ultimul afgan poate prefera mai mult gunoaiele lui decat a traii in Norvegia.
      P.s. mwie bozgorilor.

      • Mihaita Piticu' Răspunde

        @Chiar….Esti mai prost decat prevede legea

      • Erdei Andrei Răspunde

        Inainte de a veni cu asemenea apelative …… incearca sa raspunzi, tie in primul rand, la intrebarea : cati metri trebuie sa mergi de luminatii la mormantul strabunicilor si a bunicilor tai ? Incep eu cu raspunsul , sa-ti vin cu pilda buna : eu trebuie sa merg 80 metri pana la cimitirul unde doarme tot neamul meu !

  7. Bibicu Răspunde

    Romanul (roman, ungur, neamț, țigan, etc. = tot aia e) cea mai tembela ființă. Nu arunca la el, arunca mai încolo cu 10m, dar tot arunca. Pe acest dobitoc nu-l înveți numai cu bătaia. Și după ce-i trece durerea tot asa face. Romanul nu a participat când s-a împărțit bunul simt.

  8. Contribuabil Răspunde

    Da’ oare ăla nu-i domeniu public?
    Cine a câștigat licitația pentru curățenie în oraș?
    Întreb pentru un prieten!
    Acolo nu trebuie sa se facă curățenie? Numai în față la Dacia și în față la Primărie?
    Mă duc și curăț eu, apoi îmi pun un gard și o cabaniță și stau la pescuit. Pot? Sau atunci Primăria și poliția locală vor fi instituții vigilente fata de domeniul public? Hî?

    • @Contribuabil Răspunde

      E domeniul public al statului. Si nu se poate sa ai pretentia sa se curete mii de mii de km de-a lungul intregii tari pentru ca este imposibil de mult. Intretinerea unui sistem de indiguirii nu presupune strangerea gunoaielor in primul rand. Indiguirea trebuie intretinuta ca la o apa mare sa retina volumul de apa si nu sa te trezesti ca au venit cartitele si au facut ferfenita-schwaitzer corpul digului si curge apa prin ea. Si daca s-ar face licitatii de acest gen s-ar face din banii nostri greu stransi. Nu e mai usor sa nu arunci? De ce astepti de la stat, de la altul, de la alte organizatii sau organisme sa faca ce au uitat mamica si taticu sa ti se explice in primii 7 ani? Tu cand te apuca acasa treaba mare faci ca si animalele si apoi urli catre primar ca pute la tine acasa. Nu te duci pana la buda uscata? Sa trimit primarul sa te stearga la fund puturosule. Vrei si o diploma?

  9. Hodisa Răspunde

    Neam de strata la coada vaci
    Neamul ăsta nu se civilizat deloc ….tot așa jegos a rămas cum a fost…Noi suntem ai i pe veci stăpâni !!!!!

    • @Hodisa Răspunde

      Dake nu konvine la tine, mars ákászá la tine, határul estem la numai 13 kilométer de aici!

      • Scrisoare de la faraonul Kheops Răspunde

        Estem valabil shi la tyine sârmă. Încolonare și marsh exact de ungye áj venit.

  10. Chendi Răspunde

    Cine e oare gunoiul ăla nesimțit care a lăsat ieri pe strada 5 saci cu crengi și gunoi pe strada Chendi?

  11. @Kuka Răspunde

    Balegă ești tu. Ești un bou cu litere mari și un șovin peste măsură. Nickul tău e demn de caracterul tău.

  12. Kuka Răspunde

    Nu mö bögác ün szeámö. Vorbészk szingur.

  13. Mihaita Piticu' Răspunde

    @kuka ce au astia cu tine??? esti un gunoi aia zic :)))

    • 🤔🤔🤔 Răspunde

      Dar oare măcar știe de unde se trage numele de kukă? Ceva de genul K.u.k.? Oare știe ce înseamnă?

      • Mihaita Piticu' Răspunde

        Atata stiu de robotii KUKA din industria auto :))

        • 🤔🤔🤔 Răspunde

          Poi atunci și tu ești paralel.
          Kaiserlich und königlich, prescurtat K.u.k.
          Primul sistem de salubrizare implementat a primit anno la vremea respectivă pubele standard pe care scria că este proprietatea imperiului austro-ungar adică K.u.k. De aici vine expresia kuka.
          Mulți comentați aici dar nu cred că ați absolvit cu brio măcar 4 clase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.