Pajiști pentru insecte polenizatoare au fost amenajate în municipiul Satu Mare. În aceste zone se va lăsa iarba să crească, vor apărea florile, iar albinele sau fluturii vor avea parte de un spațiu prietenos.
Pajiștile au fost amenajate pe drumul Odoreului din municipiul Satu Mare, iar prin intermediul acestora municipalitatea încearcă să contribuie la asigurarea florilor necesare polenizatorilor. Aceste pajiști sunt esențiale, având în vedere că insectele polenizatoare sunt indicatori importanți ai sănătății unui ecosistem.
Rolul insectelor polenizatoare este unul complex: susțin întregul lanț trofic, prin faptul că asigură hrana păsărilor care, la rândul lor, sunt hrană pentru alte animale.
Proiectul este realizat de către Primăria Satu Mare în colaborare cu firma care se ocupă de întreţinerea spaţiului respectiv.
Felicitari!
Parcă și văd cum vor tunde gazonul și inclusiv florile. Că așa se lucrează la noi, din prost în mai prost. Important e că au pușcat ceva funduri uie. Rezultatul nici nu mai contează. Că veni vorba tot așa din funduri uie s-a făcut parcare lângă piața mare care după doi ani tot a dispărut și acolo stă falnic pseudomallul lui Bud. Bine că tocmai acolo s-au desființat astfel o grămadă de locuri de parcare unde și așa era pronlemă mare!😱🤮💩🤯🥴😭
Initiativa buna… pe dig iarba e taiata…
AuZi la ei pajisti, cand ungurii au astupat lacul
Pescarus sa faca blocuri, portalsm de ce nu scrii desprea asta, prostiti lumea, or poleniza albinele pe pietris
Sefu,sefu cu polenizarea esti tare ramas in urma.Daca vrei iti arata baiatu(adica eu)cum arata pajistile polenizatoare.Hectare intregi sunt intr-o zona a orasului nelucrate de nimeni de minim 10 ani.Investitorii imobiliari tin terenul ,,cumparat”(a se citi ciordit cu acte false) si asteapta bum-ul imobiliar.Lanuri intregi de ambrozie,cat vezi cu ochii.Nimeni nu vede pe nimeni nu intereseaza(ma refer la organe,autoritati)dar daca cumva eu nu curat troruarul din fata casei(care este spatiu public si nu am nici un drept la el)organu vine si ma atentioneaza.Nu faceti pajisti numai in odoreu.Noi ceilalti cum vom determina albinele sa vina si la noi ca doar si noua ne trebuie polenizare.Cat de egoisti puteti sa fiti,va ganditi numai la matzu vostru….Railor!
Gheorghe, cred că și tu ți-ai dat seama că rostul acestui proiect era să se mai ciordească în purul stil românesc ceva fonduri uie. Că nu cred că cineva cu un minim de inteligență crede că pe fâșia aia stil bătaie de joc de pe Odoreului vor veni albinele. Apoi va apărea ca și fonduri uie investite la noi în țară. Asta seamănă cu (poate nu știi faza de aia descriu pe scurt) cu stațiile de autobuz interurbane de la unguri făcute din fonduri uie care pe hârtie sunt ca și puncte de observare păsări. Păi dacă nu s-au dat bani pentru stații și omul de asta are nevoie??? Toate au fiecare câte o gaură în acoperiș și o scară ca să te urci pe ea ca să ce???? Cam așa va fi și ăsta probabil.
Ecologistule eu mai mult am făcut caterincă,haz de necaz,dar am spus lucruri reale cu tarlaua plina de ambrozie a investitorilor și care anual ne face viata un chin deoarece ambrozia creste ca grâul.De la politicieni chiar nu mai am nici o speranța de rezolvare de la organele competente nici atât,despre miliție,jandarmi….despre morți nu vb.Vraiște și hoție la nivel de județ.Apropo,ieri treceam cu masina pe podul Decebal și am văzut cum arata asfaltul peticit de firmele specializate angajate de gabor&co….vai și amar,numa bun de ridicat și decopertat.Anual trebuie sa se praduiasca niște bani anual trebuie ca oamenii sa-si mănânce nervii cu,,lucrări la carosabil pe podul Decebal”Astia își bat joc de noi intr-un hal fără de hal mâncai-ar korhazu….nemernici dracului,oricare ar fi ei!!!
Te cred. Anul trecut în multe locuri am văzut inclusiv pe domeniul public ori parcuri teoretic întreținute pe banii noștri, ba mai mult și pe spațiul verde din fața unei grădinițe nou-nouțe pe Dâmboviței o minunăție de cultură de ambrozie. Adică nu o singură plantă ci mai multe. Să vedem ce va fi anul ăsta. Dar mare hoție se face pe tema întreținerii spațiilor verzi în general și nici angajații firmelor care au contract cu primăria nu se rup în muncă. Ca să fie clar nu e vorba doar de Florisal ci și de ceilalți. În multe locuri am văzut că s-a “uitat” cu desăvârșire toaletarea copacilor. Într-un fel mă și bucur știind cum se face, cât de neprofesional. Dar dacă banii s-au dat și munca nu a fost prestată nu hoție se cheamă ori furt????