PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Pusă sub acuzare, șefa achizițiilor publice, sătmăreanca Cornelia Nagy, și-a dat demisia

Pusă sub acuzare de DNA pentru atribuirea unui contract supraevaluat de achiziții de măști de protecție, șefa achizițiilor publice, sătmăreanca Cornelia Nagy, și-a dat demisia, titrează jurnaliștii de la Europa Liberă.

Sătmăreanca Cornelia Nagy, președintele Oficiului Național pentru Achiziții Centralizate (ONAC) și-a înaintat, marți, demisia, documentul urmând a fi analizat și aprobat de premierul Nicolae Ciucă. „O să mă întorc la ministerul de Finanțe, acolo unde este job-ul meu de bază”, a declarat pentru Europa Liberă, Cornelia Nagy.

Ea a fost pus sub urmărire penală de procurorii DNA pe 5 mai, sub acuzația de abuz în serviciu. Nagy, împreună cu o consilieră, ar fi semnat, în mod nelegal, un contract de achiziții cu firma SC Romwine & Coffee SRL pentru a cumpăra măști de protecție în valoare de peste 50 de milioane lei.

Din datele obținute de Europa Liberă, DNA anchetează, pe lângă achiziția de măști de la o firmă administrată de o bucătăreasă, achiziția de către ONAC a 200 de cutii de transport produse medicale cu data logger de temperatură de la firma SC Chronos Trade Medical SRL.

Sursa: Europa Liberă


CITEȘTE ȘI: