Ultima actualizare: azi, 08:48

Locale

Afaceri cu măști de zeci de milioane de lei. O sătmăreancă pusă sub acuzare

Președintele Oficiului Național pentru Achiziții Centralizate (ONAC), sătmăreanca Cornelia Nagy, și un consilier din aceeași instituție sunt urmăriți penal de DNA pentru atribuirea unui contract supraevaluat de achiziții de măști de protecție, în valoare de peste 50 de milioane lei, informează Libertatea. Potrivit procurorilor, este vorba despre achiziția a 1.750.000 de măști de protecție de la SC Romwine & Cofee SRL din Giurgiu, o firmă care se ocupa de vânzarea de băuturi și cafea.

DNA transmite acum că „în prezenta cauză penală se desfășoară cercetări cu privire la modalitatea presupus nelegală în care, în cursul anului 2020, la începutul pandemiei de COVID-19, a fost încheiat un contract cadru de achiziții publice de măști de protecție, în valoare de peste 50 de milioane lei. Prejudiciul adus statului român ar fi de aproape 13 milioane de lei.

Procurorii spun că președintele ONAC Cornelia Nagy și Mădălina Hosan au încălcat legislația când au semnat, în cursul lunii martie 2020, acordul prin care era vizată achiziția a 1.750.000 măști de protecție. Conform DNA, cele două reprezentante ale ONAC știau că firma nu are capacitatea tehnică și financiară să onoreze acordul-cadru, iar actele ar fi fost falsificate tocmai pentru a fi evitate penalitățile.

Procurorii DNA:

’’Cum SC Romwine & Cofee SRL nu avea capacitatea să respecte clauzele contractuale (livrarea la timp a măștilor), ar fi fost falsificate mai multe documente care i-ar fi permis acesteia să evite plata către statul român a unor penalități în valoare de 12.786.706 lei. Pentru a se asigura de obținerea/derularea în bune condiții a contractelor de achiziții publice cu materiale sanitare, unul dintre suspecți ar fi achitat unei alte persoane, suspect în cauză, sub forma unui contract de reprezentare consultanță și prestări servicii – intermediere, suma de 568.820 lei’’.

Sursa: Libertatea

12 comentarii

 1. Aspi Rina Răspunde

  Doamna vameșă Nagy Cornelia ?! Trebuie să facă cei de la DNA foarte multe genoflexiuni,flotări, tracțiuni la bară,sărituri în lungime și înălțime,să sară coarda,să zboare în spațiu etc. încât să se poată atinge de ea ! Să fim serioși !!

  • Bogdan Dumitras Răspunde

   E omul PNL, nu va plăti nimic

   • Satmarean Răspunde

    Scroafa dracului, da nu -i rușine, pe banii noștrii asudați să facă astfel de mizerii ???. Urgent măsuri legale în consecință și pusă să plătească paguba !!!

    • Gogu Răspunde

     Cine să plătească ??!! Tu ești întreg la cap ??

     • 🤔🤔🤔

      Numai așteptați puțin și poate vom afla curând că de fapt fapta nu există sau ceva asemănător. Încă suntem la început de drum. Cu cât se lungește mai mult cu atât sunt șanse mai mari ca să se pună batista pe țambal. Poate da, poate nu dar oricum nu ar fi prima dată. A se vedea în acest sens dosarul cu ferma de ștruți al lui Toni Greblă și cu telearestare care frumos a fost albit iar acum e prefect de capitală. Ei, cine e ca noi ca țară???🤔😱😲😤🥴😭

     • R

      Ba fratilor unguroaica sa fure? Si eu credeam ca astia sunt sfinti sfintilor. Sa fiti ai dracului cu neamul vostru cu toti, cand fura unul de-al vostru taceti mâlc. Mâncava-r korhazul pe toti

 2. Josef Mengele Răspunde

  Unde putem sa-i dăm muie ???

 3. Crăciun Ghiuri Răspunde

  @R, de unde ai tu impresia că e unguroaică? Că are numele maghiar? Nu crezi că e numele mare după soț? În schimb nu ai tu idee câți se dau mari rumâni în satul nostru mare și de fapt și până la urma urmei îs unguri.

  • Zsolt Răspunde

   Cornelica e membru PNL de ani de zile. PNL a susținut-o si cand a fost sefa Vamii Satu Mare

 4. xpert86 Răspunde

  Un nou personaj care face mândrie satmarului!!!!

 5. Cris Răspunde

  Unde alimentezi? La peco la Cornelica, atunci bine, adă și tu un ariel sau un bax de bere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.