Ultima actualizare: azi, 15:17

Locale

Pusă sub acuzare, șefa achizițiilor publice, sătmăreanca Cornelia Nagy, și-a dat demisia

Pusă sub acuzare de DNA pentru atribuirea unui contract supraevaluat de achiziții de măști de protecție, șefa achizițiilor publice, sătmăreanca Cornelia Nagy, și-a dat demisia, titrează jurnaliștii de la Europa Liberă.

Sătmăreanca Cornelia Nagy, președintele Oficiului Național pentru Achiziții Centralizate (ONAC) și-a înaintat, marți, demisia, documentul urmând a fi analizat și aprobat de premierul Nicolae Ciucă. „O să mă întorc la ministerul de Finanțe, acolo unde este job-ul meu de bază”, a declarat pentru Europa Liberă, Cornelia Nagy.

Ea a fost pus sub urmărire penală de procurorii DNA pe 5 mai, sub acuzația de abuz în serviciu. Nagy, împreună cu o consilieră, ar fi semnat, în mod nelegal, un contract de achiziții cu firma SC Romwine & Coffee SRL pentru a cumpăra măști de protecție în valoare de peste 50 de milioane lei.

Din datele obținute de Europa Liberă, DNA anchetează, pe lângă achiziția de măști de la o firmă administrată de o bucătăreasă, achiziția de către ONAC a 200 de cutii de transport produse medicale cu data logger de temperatură de la firma SC Chronos Trade Medical SRL.

Sursa: Europa Liberă


CITEȘTE ȘI:

11 comentarii

  1. radical2 Răspunde

    “UNUI” contract? :))) glumiti cred.

  2. radical2 Răspunde

    daca se gaseste vinovata. nu se mai intoarce ea nicaieri. Normal nu mai este nevoie de asa functionari. Ce sa mai caute ea prin institutii? Intr-o tara normala ar trebuii maxim sa vanda langos in piata.

  3. Sâcă Răspunde

    Acuma după ce a trecut greul mai nou și DNA se opune luptei împotriva covid? Mai nou și ei sunt antimască? Că omul simplu așa înțelege!

  4. Bogdan Dumitraș Răspunde

    Cornelica, om de bază la PNL, prietenă cu deputatul Adrian Cozma

    • 🤔🤔🤔 Răspunde

      Cum e aia cu fără penali în funcții publice? Sau aia cu meritocrația?

  5. Mona Barbul Răspunde

    Îmi aduc cu placere aminte de vremurile când Cornelica era șefa Vămii Petea și se imbata cu Victor Contantinovici la Ivette.

  6. xpert86 Răspunde

    Cornelica va iesi la pensie onorabil din PNL, isi masca cumva comisionul pentru 3-4 ani de parnaie!! 1-2 milioane de euro comision se merita odata in viata pentru unii ca ea!!!

  7. Garuboz Răspunde

    Pai o zis bine ca s-e intoarce la finantele pe care leo pus deoparte saracuta femeie!

  8. romanistan Răspunde

    niste gunoaie, tara de cacat, se intoarce la finante sa ne fure in continuare

    • radical2 Răspunde

      undeva trebuie sa isi gaseasca loc. ca doar a prestat pentru partid :)) In speta cred ca PNL. Imi vine sa vomit deja cand vad vreun PNL-ist. De PSD nu mai zic. Partidele astea trebuie sa dispara. Apoi poate mai avem sansa la dezvoltare. De UDMR nu ma leg, zic doar ca cea mai veche meserie nu moare nicioadata :))

  9. Ivette Răspunde

    @Mona Barbul, tu cu cine te îmbătai?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.