PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Radarele ascunse vânează la greu. Mulți șoferi pică ușor în plasă

Radarele ascunse amplasate în mașinile neinscripționate ale polițiștilor din cadrul Serviciului Rutier Satu Mare vânează la greu vitezomanii de pe șoselele din județ.
În așa fel, foarte mulți șoferi care circulă pe șoselele din județul Satu Mare, pică ușor în plasa polițiștilor. Mulți dintre ei habar nu au că în acele mașini există amplasate radare. Mai mult, șoferii nu se avertizează între ei cu flashuri.
Spre exemplu, ieri seară, polițiștii au fost surprinși într-un autoturism marca Dacia Duster, parcat pe un pod, în fața unei case, la ieșire din localitatea Păulian, de pe Drumul Național 19, între municipiile Satu Mare și Carei.
Alte autoturisme neinscripţionate au mai fost poziţionate pe marginea drumului.

Zeci de permise reţinute într-o singură zi

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Satu Mare au desfășurat ieri o acțiune pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză și a depășirilor neregulamentare, ce reprezintă două dintre principalele cauze generatoare de evenimente rutiere grave.

În acest sens, 12 polițiști rutieri au acționat cu aparatura radar din dotare, inclusiv cu cinemometrul laser radar TRUcam, pe principalele artere care tranzitează județul Satu Mare.

În urma desfășurării planului de acțiune, au fost aplicate 72 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 60.000 de lei, fiind totodată luată măsura complementară de suspendare a exercitării dreptului de a conduce în 46 de cazuri.

Polițiștii apelează la astfel de metode în încercarea de a-i opri pe șoferii care ”zboară” cu mașinile pe drumurile din județ, în special în interiorul localităților.