Ultima actualizare: azi, 16:35

Locale

Radarele ascunse vânează la greu. Mulți șoferi pică ușor în plasă

Radarele ascunse amplasate în mașinile neinscripționate ale polițiștilor din cadrul Serviciului Rutier Satu Mare vânează la greu vitezomanii de pe șoselele din județ.
În așa fel, foarte mulți șoferi care circulă pe șoselele din județul Satu Mare, pică ușor în plasa polițiștilor. Mulți dintre ei habar nu au că în acele mașini există amplasate radare. Mai mult, șoferii nu se avertizează între ei cu flashuri.
Spre exemplu, ieri seară, polițiștii au fost surprinși într-un autoturism marca Dacia Duster, parcat pe un pod, în fața unei case, la ieșire din localitatea Păulian, de pe Drumul Național 19, între municipiile Satu Mare și Carei.
Alte autoturisme neinscripţionate au mai fost poziţionate pe marginea drumului.

Zeci de permise reţinute într-o singură zi

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Satu Mare au desfășurat ieri o acțiune pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză și a depășirilor neregulamentare, ce reprezintă două dintre principalele cauze generatoare de evenimente rutiere grave.

În acest sens, 12 polițiști rutieri au acționat cu aparatura radar din dotare, inclusiv cu cinemometrul laser radar TRUcam, pe principalele artere care tranzitează județul Satu Mare.

În urma desfășurării planului de acțiune, au fost aplicate 72 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 60.000 de lei, fiind totodată luată măsura complementară de suspendare a exercitării dreptului de a conduce în 46 de cazuri.

Polițiștii apelează la astfel de metode în încercarea de a-i opri pe șoferii care ”zboară” cu mașinile pe drumurile din județ, în special în interiorul localităților.

22 comentarii

  1. Încă unul fără BMW Răspunde

    Keep up the good work 👍👍👍
    Cu voi la datorie, ne simțim mai în siguranță pe drum!
    ✌️

  2. Satmarean Răspunde

    Foarte bine !!! Bravo Politia Rutieră !!!

  3. NULITĂȚI ÎN UNIFORMĂ Răspunde

    S-au gândit uniformizatii să rotunjească veniturile ministerului de interne amendând sătmareni pe bandă rulantă..că deh așa e ordinul..se execută nu se discută..dar cu acești bani se cumpără piscine, jacuzi sau bolizi pt ministru..vezi ce a făcut Oprea fost ministru cu banii..să te ascunzi în boscheti doar să faci planul să dai bine la șefi e regretabil..acesti idioți ce ies la pensie la 45 de ani cu pensii speciale..poate de ce stau în boscheti…ce au 6 luni la Câmpina și devin inutili după ce se pensioneaza că nu îi m-ai angajează nimeni..se scufundă în alcool și mor ca câini prin șanțuri..faceți autostrăzi..mortalitatea este ridicată pt că nu avem autostrăzi boilor..nu reduceti cu nimic mortalitatea pe șosele așa oligofrenilor..a da..atenție la trecerile de pietoni..poate vă omoară un polițist din sursă externă că au omorât deja..criminali..avem si noi o vedetă locală..Mona..un oligofren ce își bate nevasta în timpul liber..Viermilor..Pensie ușoară..Nimic nu faceți..

    • alazor Răspunde

      Esti supi ca te-au prins?

    • Gigel Răspunde

      Ești idiot, prietene… Respectă legea, respectă ceilalți participanți în trafic respectă viteza legală și nu vei fi amendat, e simplu… testul sunt doar motive puerile…

    • Unu Răspunde

      Nul ești măi feaiere !

    • 💩💩💩💩💩 Răspunde

      Mă boule, da cine pizd@ mă-ti te obligă să mergi cu viteză?!
      La voi, indiferent că avem sau nu drumuri de viteză, voi tot ca boii conduceți! Nici nu meritați să se construiască autostrăzi, că tot așa ați conduce, că niște boi ce sunteți, FMM de dobitoc!

  4. Vasile Răspunde

    De prevenție ați auzit domnilor polițiști?Cum faceți voi prevenție ascunși prin boscheți,ce faceți voi este pândă nu prevenție.

  5. Sm Răspunde

    Ăștia care laudă milițienii sunt din breaslă sau șoferi de duminică care nu ies din județ. Că dacă ar face drumuri mai lungi prin țară de sute de km, i-aș vedea eu cum ar respecta mereu viteza legală,ar ajunge în București de exemplu , în 15 ore în condițiile de trafic ideale fără blocaje. Să facă drumuri, să aibă omul alternative,nu să treacă prin toate localitățile. Câte depășiri face un șofer dintr-o țară cu autostrăzi. Ăia nu concurează pe drumurile patriei cu tractoare, căruțe,rabe, tiruri,etc.

    • hAuleuMaica Răspunde

      Ești sigur de ce spui, măi GÂGĂ…? Parcă tu ai deschis porțile spre Europa, acum treizeci și doi de ani, așa vorbești…

    • Încă unul fără BMW Răspunde

      @Sm: Ori ești prost, ori ești prost!
      Chiar și “șoferii de duminică care nu ies din județ” au drepturi, exact același pe care le ai și tu! Tu nu ai absolut nici un drept în plus, ai, probabil, doar experiență în plus! Asta nu îți conferă o oarecare superioritate!!
      Dacă faci multe drumuri în țară, de sute de Km, trebuie să le planifici în așa fel încât să poți respecta regulile de circulație! Altfel te lași de meserie!
      Infrastructura este ceea ce este, dar plătim toți pentru ea, avem aceleași drepturi, iar ești fix egal cu toți ceilalți, chiar și cu un șofer care are permis de o oră!!
      Așa că, marș în plm cu lamentările și frustrările tale de doi lei!

      • Sm Răspunde

        Tu ești prost frătiuc,ai înțeles fix p..a. Unul care conduce maxim 100 km pe zi,nu este așa afectat de restricțiile de viteză,dar când ai de făcut 700-800 de km într-o zi dacă mergi la regulament ore petrecute la volan vor fi mai multe, oboseala mai mare , șanse de accident crescute. Nici eu nu sunt vitezoman,dar în localități ar putea lăsa viteza maximă 70 km.

        • Încă unul fără BMW Răspunde

          Pe toate drumurile unde viteza maximă este 70 Km/h, se circulă cu peste 90-100!
          Regulă general valabilă, se circulă cu pest 10-20 Km/ peste limita de viteză!
          Dacă mai ai și tupeul să oprești la trecerea de pietoni, ești claxonat și ți se umple frigiderul de carne!
          Așa că, foarte bine face poliția rutieră când își face treaba!

          • altu fără bmw

            La unii ai impresia că se grăbesc către locul de veci propriu și oricum alții să aibă grijă de integritatea lor corporală! Eu nu am probleme cu ei, când văd că se crede nemuritor le acord prioritate chiar dacă eu sunt pe drum cu prioritate. Nu mă interesează dacă cel de după mine mă claxonează pentru că derbedeul în cauză până la urmă va căpăta ce caută așa insistent. Și eu nu doresc să fiu parte nevinovată în graba lor. Fiți mai prudenți și ce ar fi să plecați la treabă cu 5 minute mai repede? Măcar câteodată. Economisiți niște nervi.

  6. MILITIA Răspunde

    Ar fi prea multe de spus. Da e ok acțiunea pt preîntâmpinarea, împiedicarea safarsirii contravențiilor și infracțiunilor, DAR, majoritatea polițiștilor sunt defapt niște milițieni, care sunt la un pas de a deveni infractori. Atâta timp cât polițiștii, ei înșiși, nu respectă legea, despre ce vb. Atâta timp cât folosesc astfel de metode, care sunt jalnice, tot niște milițieni sunteți. Așa că, faceți treabă, făceți-vă datoria fata de cetățean, ca din banii lor trăiți, milițienilor, nu mai stați la pândă, atâta timp cât voi înșivă nu respectați și nu dați doi bani pe lege. Ce va interesează e doar baniiii. Așa că, va dau o plăcută suedeză, vouă și ministrului vostru.

  7. Încă unul fără BMW Răspunde

    Fristratule te-au pișcat?! Bine au făcut!

  8. Eu Răspunde

    Boii care latra impotriva militienilor precis si-au luat-o! Ori is stranieri care muncesc in alte tari si cand vin acasa stiu doar legea junglei!! Dincolo manca clisa si cand vin in Romanica vor sa fie jmekeri! Marsh ma inapoi! Sau daca nu is plecati “dincolo” au impresia ca aici pot face ce vor…nu degeaba Romania ii in TOP UE la morti in accidente rutiere…niste vaci care se cred pe legheleu…Fereasca sfantul de ei…

  9. Pristanda Răspunde

    Tăceți dracului și plătiți amenzile vacilor !!!
    Banii din amenzi nu rotunjesc bugetul MAI!!mai degeaba se duc pe Șomajul sau ajutoarele sociale ale paraziților …care aveți mașini !!!si carnete!!

    • altu fără bmw Răspunde

      Care carnete totuși cum au fost căpătate? Asta după tine? La loteria vizelor USA? Nu tot cei de la MAI le-au acordat? Cum se face că eu conduc din 1993 și nu am nici o amendă! Și am 180000 de km conduși! Dar nu conduc ca un moș dar nici nu fac drifturi de exemplu! Băgați la căpățână când vă suiți pe volan (intenționat am scris asta) nu sunteți singuri pe floaster și poate și alții se grăbesc și poate și alții pot fi neatenți!
      Dar atenție acuși vine ziua de luni dimineața! Eu am o vorbă despre cum se conduce luni la prima oră la noi. Pacienții de la psihiatrie am primit liber de la doctori să-și ducă în mare grabă plozii la școală și culmea cam toți au permis valabil. Fiți mai atenți măi oameni buni!

  10. Stefan Răspunde

    Foarte bine fac,prea multi inconstienti in trafic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.