PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO. Sătmăreni prezenți la protestele din București. Angajații din sănătate cer creșterea salariilor

Un miting de protest organizat de Sanitas, cea mai mare federație sindicală din sistemul sanitar, este organizat, astăzi, în Piața Victoriei, în fața sediului Guvernului. La protest participă și mai mulți sătmăreni.

Angajații din sistemul sanitar și cei din domeniul asistenței sociale cer, printre altele, creșterea salariilor de bază, aplicarea sporurilor și plata gărzilor la salariul de bază aflat în plată. 10.000 de membri Sanitas din toată țara și-au anunțat participarea la protest, potrivit organizatorilor. Mitingul pentru susținerea revendicărilor Federației Sanitas a început la ora 10.00, Piața Enescu, și va continua la ora 12.00, în Piața Victoriei.

Care sunt revendicările Sanitas:

„În ultimii doi ani, guvernele României au încălcat sistematic Legea salarizării prin blocarea creșterilor salariale. Decizia a lovit în categoriile de angajați cu cele mai mici salarii din sistem: infirmieri, brancardieri, îngrijitori, personal TESA, personal auxiliar, personal tehnic etc”, afirmă Leonard Bărăscu, președintele Federației Sanitas.