Ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Constantin Daniel Cadariu, s-a aflat astăzi, la Satu Mare, pentru a se întâlni cu mediul de afaceri și cu turismul din județul Satu Mare. În cadrul întâlnirii, ministrul a ascultat problemele celor prezenți, dar a primit și diferite propuneri de proiecte menite să ducă la dezvoltarea turismului din județul nostru. Întoarcerea acasă a sătmărenilor plecați în străinătate a fost unul dintre subiectele dezbătute, iar reprezentatul unei asociații socio-culturale a venit și cu o propunere: cei din Diaspora, în special oșenii, să se întoarcă acasă și să-și transforme casele în pensiuni.
Concret, reprezentantul asociației spune că în zona Oașului există sute de case lăsate goale de ani de zile întrucât proprietarii sunt plecați la muncă în străinătate. Toate aceste locuințe ar putea fi transformate în afaceri profitabile, ceea ce ar putea reprezenta o motivație pentru cei din Diaspora să se întoarcă în țară.
,,Fac o propunere ca la nivel de guvern să se inițieze o strategie care să cuprindă un pachet de măsuri prin care să sensibilizăm revenirea în țară a celor plecați. În zona Oașului sunt sute de case care seamănă cu orice pensiune pe proiect european și care nu sunt nici măcar locuite în acest moment. Toate aceste case, atunci când ar reveni proprietarii, ar putea fi transformate prin proiecte în pensiuni”.
Acesta a mai spus că asociația pe care o reprezintă organizează frecvent evenimente în zona Oașului, iar la finalul evenimentelor invitații se văd nevoiți să își găsească cazare în alte județe, sau chiar în Ungaria, întrucât în zonă nu există partea asta de infrastructură turistică.
,,Ne întâlnim frecvent cu următorul aspect vin invitații noștri la evenimentele pe care le organizăm, iar după eveniment sunt obligați să plece ori în județele vecine, ori în Ungaria și nu rămân în zonă pentru că nu avem partea asta de infrastructură turistică care merită dezvoltată. Poate veți spune că nu vor veni acasă, dar vor veni pentru că este vorba de investiția lor și vor avea și niște avantaje”.
Ministrul Turismului a declarat că la nivelul Ministerului există programe care îi vizează direct pe românii din Diaspora, însă pentru ca oamenii să își dorească cu adevărat să se întoarcă acasă este nevoie de proiecte complete care să fie prezentate Ministerului, care, la rându-i, să le comunice oamenilor strategia.
,,Noi la primul program pe care vrem să-l derulăm avem o componentă specială pentru cei din Diaspora. Se poate înființa și o astfel de activitate (n. red. transformarea caselor din Oaș în pensiuni), asta pe termen scurt. Pe termen lung, noi într-adevăr lucrăm acum la strategia pentru turism și așteptăm propuneri. Fiecare poate contribui cu ceva, dar trebuie ceva scris. Trebuie să faceți o hârtie prin care să solicitați asta. Noi le face cunoscut celor din Diaspora o potențială motivație de a veni acasă”, a declarat ministrul.
Da ce sa faci acolo? ca nici partie nu este:)))
Eu cred ca după succesul fulminant al proiectului Luna Șes, Consiliul județean in frunte cu aceasta “forța” cât un bizon o sa se apuce voinicește sa sape și o mare neagră,un pic mai mica și cu colturi da neagră,sarata și cu valuri!Plus un canal navigabil între groapa lui gyusi și lacul Cubic prevazut cu 5 pasarele pietonale mai mari și mai frumoase decât cea construită de Gaborică peste Someș.
Se poate promova in strainatate- Cazare la cel mai bogat sat din Europa.
Si ce sa vada acolo straini , niste betivani retardati , plina de aroganta si ocultism fara limite ?????
Vai si amar de tara asta…..
In acele cocioabe prost gandite nimic nu poti sa faci. Cladiri de prost gust, betoane peste tot. Bine a zis tiganul din bixad, certeze egal bani multi cu oameni inculti si prosti fara nici un pic de stil.
Adica pe limba prostiilor, poti sa ai bani dar NU se vede. 😃
Am fost in zona. E superba pentru drumetii. Ospitalitate superba. . Mai bine ma duc in zona decat la Grecia (ca aia e la moda , dar nu cunoastem propriu tara , dar dam mare si tare )ca ma simt mult mai bine . Scuze daca nu ma- m pronuntat corect.
Vreau un Ardeal independent. Fara tiganii de la buc.
Ai perfecta dreptate……
@T1918 nai vrea tu sa te spanzuri muigratorule?
After you după ce îți reușește după multă vreme primul test la limba maternă. Alegi tu care.
Poate înainte vrei să ne predai tu pe viu cum se face corect? Așa ni, tu așa pe persoană fizică. Ca sigur să nu greșim. Bine? Cum te suporți?
iar tu nu vrei vreo doi deți de domestos in gura hoț ordinar ce esti ?? 😛 🙂
👍. Sau poate intravenos? Că merită cu vârf și îndesat.
Platesc eu seringa si un litru de domestos – chiar si cu miros de trandafir…:-P
Numai sa-i bagi tăt…:-)
P.S. ai o bere pentru asta-… 😛 🙂
ba da prost te-a facut mamica ta…..retardatule !!
Ce este o locuinta inteligenta?
Orice locuință poate fi inteligentă, fie că este vorba de un mic apartament de bloc sau o vilă cu un număr ridicol de camere. Conexiunile de date strânse dintre dispozitivele din interiorul locuinței o fac inteligentă. În rândurile de mai jos agenția imobiliară RTZ din Cluj vă explică cum să vă creați propria casă inteligentă și impactul pozitiv pe care îl are o astfel de locuință când vine vorba de prețul la închirieri de case și apartamente sau vânzări de case și apartamente. Toate locuințele inteligente sunt diferite iar o definiție oficială pentru aceasta nu există. Locuințele inteligente nu au fost inventate de nimeni, persoane sau companii, astfel nimeni nu poate să aibă pretenții de monopol asupra acestui domeniu.
Pentru mai multe detalii vizitați articolul de mai jos:
https://www.rtzimobiliare.ro/b-ce-este-o-locuinta-inteligenta
Și apoi se ia curentul, pică netul și nema casă intelijentă? Atunci ce faci că de te aflai înăuntru la un incendiu nici nu poți ieși din casă. Că atunci nimuc nu mai funcționează în casă. Bine gândit, ce mai!
Ce sunt sismele de ventilație cu recuperare de căldură? De ce au devenit atât de dorite?
În ultimii ani sistemele de ventilație cu recuperare de căldură au devenit foarte populare iar agenția imobiliară RTZ din Cluj vă ajută să înțelegeți motivele pentru care aceste sisteme sunt de nelipsit din locuințele noastre și impactul pozitiv pe care îl are un astfel de sistem de ventilație când vine vorba de prețul la închirieri de case și apartamente sau vânzări de case și apartamente. Dat fiind faptul că sunt unul din cele mai cerute caracteristici pentru noile locuințe, merită a se arunca o privire asupra a ceea ce pot face aceste sisteme de ventilație pentru casele noastre:
https://www.rtzimobiliare.ro/b-sistemele-de-ventilatie-cu-recuperare-de-caldura
…. dar spune și aia cum umflă factura la curent, bine?😱
Că ventilația aia nu merge cu bășină de muscă sau gaze de la păsulă.
Ce sunt locuintele pasive?
O casă pasivă se referă la un standard de proiectare și construcție a cărui scop este de a reduce cerințele de răcire și încălzire din interiorul locuințelor. Într-o casă pasivă sistemele tradiționale de încălzire nu mai sunt necesare și prin urmare se reduce risipa de combustibili fosili utilizați în mod constant pentru a încălzi sau răci o clădire tradițională. Dacă doriți să aflați mai multe detalii despre aceste tip de locuințe atunci agenția imobiliară RTZ din cluj vă recomandă să citiți articolul intreg accesând link-ul de mai jos:
https://www.rtzimobiliare.ro/b-ce-sunt-locuintele-pasive