Ultima actualizare: azi, 12:11

Locale

Produsele cramei sătmărene Triterra, printre cele mai bune băuturi internaționale

Vinul Triterra Rosé, un produs de o calitate de excepție de la Crama Triterra, a atras atenția specialiștilor, obținând medalia de aur la concursul internațional de vinuri „VINARIUM International Wine Contest 2022”.

Vinul Triterra Rosé de la Crama Triterra din jud. Satu Mare, a mai atras atenția publicului anul acesta, în luna mai, când a obținut premiul pentru cel bun vin în categoria sa la renumitul concurs „Povești cu vinuri românești”.

Acum însă, acest produs al cramei din Halmeu Vii a fost din nou premiat în domeniu: de această este vorba despre obținerea medaliei de aur la concursul VINARIUM.

VINARIUM International Wine Contest 2022 este unul dintre cele mai importante concursuri internațional de vinuri din Europa de Est, desfășurat în perioada 26-29 mai 2022, la Pavilionul Expoziţional Constanţa, în Regiunea viticolă şi istorică Dobrogea. Este un concurs profesional extrem de prestigios, organizat pentru a 19-a oară de către ASER Consulting & Management, în parteneriat cu Asociația Degustătorilor Autorizați din România (ADAR), sub patronajul OIV (Organizației Internaționale a Viei și Vinului) și VINOFED (Federația Internațională a Marilor Concursuri de Vinuri).

La concurs au fost înscrise 1299 probe de vinuri din 16 țări diferite, din care peste 40% din totalul probelor înscrise au fost din afara României.

VINARIUM se străduiește să contribuie la promovarea vinurilor de calitate, motiv pentru care acordă un fel de marcă pentru cele mai bune produse viticole. Judecătorii participanți la jurizarea produselor înscrise în competiție, care sunt reprezentanți din 12 țări diferite, au premiat cu medalii cele mai bune vinuri participante. Medaliile obținute vor putea fi folosite de către producători pe etichetele vinurilor câștigătoare, ceea ce oferă o garanție recunoscută și la nivel internațional pentru vinurile respective.

“Profitând de avantajele zonei deluroase din Halmeu Vii, ne străduim ca prin produsele cramei Triterra să fim printre cele mai bune produse de pe piață. Desigur că acest premiu aduce o adevărată onoare pentru noi, deoarece este dovada faptului că nu doar la nivel național, dar și internațional este recunoscută munca noastră. Totodată, este o confirmare că munca noastră este valoroasă, că direcția aleasă de noi este cea bună și că suntem pe drumul cel bun” – a afirmat Vasile Vilcu, vinificatorul cramei Triterra, după obținerea medaliei în cadrul concursului VINARIUM.