PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Urmează zile de foc. Temperaturile vor ajunge la 40 de grade Celsius în nord-vestul țării

Meteorologii anunță că mâine vor emite prima alertă de caniculă, în condițiile în care valul de căldură asupra României e tot mai accentuat, iar disconfortul termic crește de la o zi la alta, informează Digi24.

,,Miercuri dimineață vom elabora prima alertă meteo de caniculă. Cu siguranță, vom merge pe cod galben luând în considerare valorile de 36-37 de grade.

Cu siguranță, din aproape în aproape, nu excludem codul portocaliu, cel puțin la prima vedere, pentru că până la urmă suntem în luna lui cuptor. Este cea mai caldă lună a anului în țara noastră.

Trebuie să ne raportăm și la cele mai ridicate valori ale lunii lui cuptor înregistrate în istoria măsurătorilor meteorologice: 44,3 reprezintă maxima absolută lunară în data de 24 iulie 2007, la Calafat. Cu siguranță, la nivel regional, mai ales partea de vest, nord-vest a țării, ne așteptăm la valori de 39, 40 de grade care să reprezinte acest vârf al acestui episod, valori care să se apropie de maximele acestei regiuni”, a declarat, pentru Digi24, directorul ANM, Elena Mateescu.


CITEȘTE ȘI: