PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO/VIDEO. Patrioții credincioși au ajuns în Satu Mare. Paradă cu cai, zeci de căruțe și steaguri tricolore

Patrioții credincioși care străbat judeţul cu căruţele au intrat, astăzi, în municipiul Satu Mare și s-au oprit în centrul orașului, urmând să își continue mai apoi drumul. Punctul culminant al evenimentului va avea loc mâine, marți, 23 august, la Huta Certeze.

Parada cu cai, căruțași și steaguri tricolore are loc în cadrul evenimentului “Satele unite ale Maramureşului şi Sătmarului”, un proiect creştin, cultural şi patriotic. Patrioții au ajuns, astăzi, în municipiul Satu Mare și s-au adunat în fața Catedralei Ortodoxe ”Adormirea Maicii Domnului”, de pe bulevardul Vasile Lucaciu.

,,Această călătorie nu este deloc istovitoare pentru că nimic nu este mai frumos decât să ne arătăm credință, să arătăm că ne pasă și că ținem la valorile noastre, la cultura noastră, la portul nostru, la cântecul nostru frumos. Asta vom face în continuare, ne vom apăra credința’’, a declarat Adrian Cozma.

După popasul de la catedrala din municipiul Satu Mare, delegația va porni spre Mănăstirea Portărița, acolo unde va înnopta. Marţi, 23 august 2022, delegaţia porneşte de la Mănăstirea Portăriţa – Bixad – Certeze şi va ajunge în jurul orei 15.00 pe dealul de la Huta Certeze.

Deschiderea oficială a evenimentului va fi mâine, la ora 16.00, pe scena de la Huta Certeze, unde se desfăşoară anual Sâmbra Oilor. La ora 16.30 vor susține o conferință Părintele Constantin Necula împreună cu Mihail Neamţu.

Un alt moment va fi reprezentat de o pâine de mari dimensiuni, până la 200 kg, ţintită a fi un record mondial, coaptă special şi adusă la faţa locului, „într-o formă tradiţională”.


CITEȘTE ȘI: