Ultima actualizare: azi, 11:02

Locale

FOTO/VIDEO. Patrioții credincioși au ajuns în Satu Mare. Paradă cu cai, zeci de căruțe și steaguri tricolore

Patrioții credincioși care străbat judeţul cu căruţele au intrat, astăzi, în municipiul Satu Mare și s-au oprit în centrul orașului, urmând să își continue mai apoi drumul. Punctul culminant al evenimentului va avea loc mâine, marți, 23 august, la Huta Certeze.

Parada cu cai, căruțași și steaguri tricolore are loc în cadrul evenimentului “Satele unite ale Maramureşului şi Sătmarului”, un proiect creştin, cultural şi patriotic. Patrioții au ajuns, astăzi, în municipiul Satu Mare și s-au adunat în fața Catedralei Ortodoxe ”Adormirea Maicii Domnului”, de pe bulevardul Vasile Lucaciu.

,,Această călătorie nu este deloc istovitoare pentru că nimic nu este mai frumos decât să ne arătăm credință, să arătăm că ne pasă și că ținem la valorile noastre, la cultura noastră, la portul nostru, la cântecul nostru frumos. Asta vom face în continuare, ne vom apăra credința’’, a declarat Adrian Cozma.

După popasul de la catedrala din municipiul Satu Mare, delegația va porni spre Mănăstirea Portărița, acolo unde va înnopta. Marţi, 23 august 2022, delegaţia porneşte de la Mănăstirea Portăriţa – Bixad – Certeze şi va ajunge în jurul orei 15.00 pe dealul de la Huta Certeze.

Deschiderea oficială a evenimentului va fi mâine, la ora 16.00, pe scena de la Huta Certeze, unde se desfăşoară anual Sâmbra Oilor. La ora 16.30 vor susține o conferință Părintele Constantin Necula împreună cu Mihail Neamţu.

Un alt moment va fi reprezentat de o pâine de mari dimensiuni, până la 200 kg, ţintită a fi un record mondial, coaptă special şi adusă la faţa locului, „într-o formă tradiţională”.


CITEȘTE ȘI:

33 comentarii

  1. ion romanul Răspunde

    Valorile si credinta le-au lasat in parcarea dinspre Zalau unde in urma caravanei au ramas peturi, chistoace de tigari, fan, balega si altele ascunse probabil prin tufisurile din zona.
    Intrebare: oare masina de pompieri atasata caravanei era la datorie in timpul programului sau era voluntar pe banii statului?

    • 🙈 Răspunde

      Da, asa se comporta neamul mioritic

    • Bucuresti Răspunde

      Ca si idee e foarte buna. Numai trebuia sa faca rost de ceva trasuri sau fiaker de epoca pusa la puntc.
      Era ceva deosebit fara atitea comentarii aiurea.

  2. godina Răspunde

    Astea sunt valori,?????
    Doamne ferește , unde am ajuns.
    Partea dezvoltată a planetei vrea colonizarea planetei Marte ,iar noi tot cu căruță, opinci, iconițe, moaște după noi.

    • 🤔🤔🤔 Răspunde

      Oricum la final tot ungurii sunt de vină. Important e că turma lui Dumnezău a rescris de la sine putere astăzi codul rutier. Cel mai fain a fost când au blocat după ora 14 complet Burdea. Dar e scuzabil pentru că era pentru un scop nobil. Numai nu aflu care este! Sunt curios ce se întâmpla dacă făcea asta altcineva. Am așa o …..😱😱😨 Dar dacă participanții au pretenția ca să fie priviți într-un fel atunci le sugerez ca măcar să și mimeze ocazional acest lucru. Măcar când îi văd și ceilalți. Și nu strică și ceva respect față de ceilalți în trafic. Pentru că ri nu orea aveau ce căuta prin oraș. E ceva HCL în acest dens de niște ani. Așa am pus balega de cal pe firmament.🤮🤮💩💩

      • Nagasaky Răspunde

        Tot vă lamentați și vă victimizați dar dacă citești toate, dar toate comentariile de mai sus, sunt atacuri la adresa acestei actiuni romanesti. Ce va f.. grija cum își pastrează romanii valorile??? Tot băgați bațul prin gard și vă mirați că observam asta și reacționam. Voi, dacă ați fi mai civilizati v-ati vedea, cu bun simt,de treaba voastră. Asa face lumea civilizată Dar nu sunteti, că cei civilizati au bun simt și isi vad de treaba lor. Voi sunteti niste intriganti, niste milogi care cer drepturi desi au. Exact comportament de cersetor. Si mai acuzati pe ramani care fac asta, desi majoritatea sunt rromi. Voi cersiti mult mai mult. Si comentati mai ceva ca un cersetor care nu a primit. ,,Aruncati cu pietre” non-stop în cei care vă dau drepturi si va mai mirati ca sunteti ,,muscati”. Dacă nu va convin drepturile pe care le primiti, traditiile si valorile noastre si felul in care le perpetuam, sunteti liberi sa plecati.

        • 🤔🤔🤔 Răspunde

          Nu mă f@te chiar deloc. Dar să faci așa ceva în dispreț față de nu neapărat acel HCL ci față de codul rutier în primul rând că la cineva așa i se scoală să se plimbe mi se pare absurd. Adică dacă e ceva proclamat neaoș românesc atunci legea nu se aplică? Poate cerem ceva punct de vedere în acest sens de la poliția rutieră? Ce zici? Că probabil nu ai văzut produsul final ieri pe la 14 la Burdea. Să fi fost pe acolo și să zicem grăbit. Oare nu te enervai? Nu am eu cu nimeni nimic dar dacă vrem să conviețium aici și aici nu mă refer că unii sunt români alți unguri în oraș ci așa la modul general, deci asta presupune și ceva respect față de restul. Adică faci ceva dar nu-i încurci pe restul. Să știi că nici la Partium nu m-am dus. Mă deranjează și ăla. Dar măcar ăia au stat locului și nu au defilat de-a lungul județului. Ce ziceai dacă și ăia făceau la fel???? Această acțiune este propagandă ieftină a cuiva. Te las să ghicețti. Dincolo din Maramu abia s-a venit. Nu mă crezi, întreabă. Dar nu înțeleg de ce tocmai acuma avut loc. Cu ce ocazie?

          • Nagasaky

            Nu te f@te dar te culmea, arogant, te intereseaza ,, cu ce ocazie” de parca ar fi musai o ocazie ca sa iti promovezi valorile si credinta. Ce sa-ti spun.

          • History

            @Nagasaky, bea un pahar cu apă rece. Puțin mă interesează lamentările tale. Exact modul tău de abordare este cea care ne trage înapoi. Dar tu ai de unde a înțelege asta pentru că ți-ai foremat niște drepturi din naștere. Apoi dacă ceva iese greșit repede sari cu lozinca “”ungurii sunt de vină! Îți dai seama cât de penibil ești? Te rog nu mă deranja cu răspuns că nu sunt curios.

  3. Unu Răspunde

    Foarte interesant!! Deși pare că patrioții credincioși sunt doar români ortodoxi, avand în vedere punctul de plecare punctele de oprire si punctul final(manastiri si biserici ortodoxe), participarea pastorului penticostal Robert Sigartău la procesiune e de aplaudat.

  4. Valahu Răspunde

    Crapa balega in voi hortisti ordinari voi puteti s-a faceti orice la voi totul este bine desi o faceti in deplasare migratorilor.Doamne cata rautate este in gena voastra de migratori!

    • Calin Răspunde

      Linistete băi că faci dracului AVC și mori in chinuri dă-te dracului de opincar

    • Carcotas Răspunde

      Învață să scrii și apoi să înjuri. Eu sunt român dar nu agreez să se încalce legea din nu știu ce moft al nustiucui patriot de doi bani. Străzile, șoselele sunt pentru mașini. Punct!

      • History Răspunde

        @Carcotas, absolut de acord cu tine! Vine unul și inventează acestpseudoeveniment și restul trebuie să leșinăm? Nu cred. Plus că a dat peste cap circulația și asta nu numai în oraș. Nu mi se pare normal. Apoi nu știu de ce se miră că sunt catalogați cum sunt.

  5. Hungrusia Răspunde

    Sa se activeze postacii lu Gabor va rog. Vreau sa vad cum fac spume la gura ca vulpile de la rabie :))

  6. satu mare Răspunde

    I-a dat Gabor la Cozma aprobarea să o ardă cu armăsarii prin centrul orașului!?…. dacă a făcut Gabor partium și a urlat in ungurește in centrul satmarului hop și Cozma cu balegile prin centru, oraș în mișcare!:)))) 1-1, pasul următor se disputa la tribunal….o toamnă incendiară!!!:)))))))

  7. Iancu Răspunde

    Mai departe, pana la Budapesta, asa ar fi frumos!

  8. Alin Răspunde

    Nu am putut ajunge la festivitate ca eram la munca, dar am inteles ca s-au distribuit supozitoare, e adevarat?

    • Gabro Răspunde

      Da, tie ti-a pregatit gabor unu cu diametru de vreo 10 cm, asa, personalizat pentru dimensiunea ta. Il are montat pe o centura de piele, sa poata sa il foloseasca de mai multe ori.

  9. Ugocean Răspunde

    Satmarenii prin aceasta mobilizare initiata de Episcopul Iustin si sustinuta de Cozma (Preasf. SA Iustinian s-ar intoarce in mormant) comemoreaza asfel ziua de 23 August( fosta Zi nationala comunista , zi nationala schimbata de Revolutia anticomunista in 1989 cu 1Decembrie) la Huta Certeze ?
    Morosenii faca apel masiv pe toate retelele la mobilizare populara pt data de 30.August la Moisei impreuna cu bistritenii si sucevenii , data oribilului dictat de la Viena.
    Caut pe retelele din MM mobilizari ale bisericii si autoritatilor din Maramures pt. evenimentul de la Huta Certeze.
    Nu prea sunt!!?
    Oare de ce?
    Nici comunele vecine cu SM ore sa nu vina la Huta:
    ?
    Piatra, , Teceu Mic, Teceu Mare(?),Remeti, Sapanta,Campulung la Tisa, Sărasau ori Sighetu Marmatiei,Vadu Izei,Ocna Sugatag si toate comunele cu terminatia ‘… esti’, Feresti,Harnicesti,Desesti,chiar Budesti, din vecinatate?
    Oare de ce?

    • Sorry... Răspunde

      Maine, 23 aug, romanul din Spania care a omorat 3 oameni va fi executat “eutanasiat”….

      • 🐏🐏🐏🐏🐏 Răspunde

        Poate vom afla imediat că ăla de fapt e un ungur deghizat. Românii nu ar face ala ceva. Nici bancomate nu sparg, nici cablul electric de la Renfe oe ruta Madrid-Barcelona nu ei l-au furat. Sunt agenturi la mijloc.😱🤮😤🥴 Totuși nu credeți că ar fi cazul să terminați? Ce rost a avut expunerea asta de mare sat? Și chiar în ajun de 23 August? Cineva e nostalgic și nu știe cum să ascundă? Cu ocazia a ce eveniment s-a petrecut cursa asta de atelaje? Și dacă voi credeți că puteți viola codul rutier cum vi se scoală de ce vă mirați că sunteți considerați cum sunteți în occident și primiți de la ceilalți exact ce consideră ei meritați?🐏🐏🐏 De ce vă inflamați când însuși voi înșivă demonstrați că asta vă trebuie, asta vă place?😱😲

  10. Aldo Răspunde

    Totusi, cam putini s-au strans. In rest felicitari domnisoarelor pentru costumele-populare.
    Pe toate astea s-ar putea construi un brand turistic anual cu mii de vizitatori.
    Nu se doreste, nu se vrea, nepasare …?

    • abc Răspunde

      @Aldo. Cu cine? Satele oșenești îs goale tot anul! Ce vrei să arăți? Când le-am zis la unii că păcat că le stă palatul gol, și asta am zis încă prin 2008 la unul în Gherța Mică și la unul în Călinești-Oaș s-a și supărat. Nu mai bine ar face turism rural? Clădirea e gata numai trebuie pus la punct probabil și reamenajat dar asta la bănetul lor nu cred că e problemă, angajat oameni și cineva să le întâmpine cu pălincă și sare pe turiști. Restul se poate rezolva, se pota face tururi cu căruța, gastronomie locală etc. Dar nu ai cu cine. Îs mari români acum dar la mulți copiii nu mai știu o boabă românește. Nu la toți dar sunt foarte mulți. Se dau acum în spectacol apoi se duc înapoi la șmotruit. Ca la anul să mai pună turnulețe peste turnulețele existente deja. Mai țineți minte cum arăta o casă oșenească acum 100 de ani? Uitați-vă bine că mai e puțin și nici la muzeul satului nu veți mai vedea. Că le e jenă la mulți.

  11. Norick Răspunde

    Partium After Party .. 😛 😀 🙂

    • 💩💩💩💩💩 Răspunde

      …… și să mai zicem ceva de unguri când ne afișăm exact noi fălos cu harnașament a la carte și cu sfântul și preacucernicul 💩💩💩💩 de cal???? Poi cine a umblat zile bune cu calul sub fund??? A vrut careva să experimenteze cum se fezanda anno carnea sub șa????? Ceva pastramă proaspătă puteați aduce și în oraș copiii că la Partium am înțeles că no fo’! Nu-i frumos! Păstrați totul pentru voi?😱🤪

  12. M Răspunde

    Ca dovada ca evenimentul și-a atins tințele e fierberea mare a postacilor unguroci,ce au lăsată pusta și au învățat a scrie românește !
    Liniște!Vorbesc romanii!

    • History Răspunde

      Nu fierbe nimenea. Si nu sunt unguroc. Am pus doar o intrebare simpla si sunt curios ce va fi anul viitor. Brusc deodata cineva a inventat ceva. La anul care politic nu o sa merite nu va fi nimic. Sau chiar va participa la Partium. Chestiile astea nu asa se fac asta daca chiar vrei ceva. Daca vrei doar sa semeni o samanta de scandal atunci e bine si asa. Tind sa cred ca asta din urma e mai aproape de adevar.

  13. History Răspunde

    @M, si stii de unde imi dau seama? Ca totul a inceput de la faza ca nu a fost lasat chipurile de primar sa intre data trecuta in municipiu. Uite ca s-a umflat cineva in pene si a demonstrat ca face ce vrea. Foarte util, ce sa mai povestesc!😱😲🥴

    • alta Răspunde

      Mai mare șovin ca tine puncte, puncte, nu este pe acest portal,
      împrăștiind-ți ura sub mai multe pălării infecte…

      • History Răspunde

        Mă confunzi. Cine împiedică pe cine aici. Cine insinuează tot felul de lucruri? Că nu eu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.