Ultima actualizare: ieri, 19:16

Locale

FOTO/VIDEO. Zeci de patrioţi străbat judeţul cu căruţele. “Să ne apărăm credinţa, valorile!”

Zeci de patrioţi din judeţul Satu Mare au pornit în această dimineaţă cu căruţele, de la mănăstirea Scărişoara, urmând ca peste două zile şi jumătate să ajungă la Huta Certeze unde se vor întâlni cu credincioşii veniţi din Maramureş, în cadrul evenimentului “Satele unite ale Maramureşului şi Sătmarului”.

Delegaţia din Satu Mare este condusă de către deputatul Adrian Cozma, care a arătat că acesta este un proiect creştin, cultural şi patriotic. Alături de el se află mulţi primari şi oameni importanţi din PNL.

Nu în mod întâmplător, Preasfinţitul părinte Iustin a ales această denumire, pentru că în aceste perioade tulburi trebuie să apărăm nişte valori, trebuie să apărăm credinţa noastră, parcă tot mai atacată, pusă sub semnul întrebării de unii şi uite că astăzi, cu un nechezat de cal, cu o dalangă, cu un clopot ne-am adunat la Cetatea Vestului, mănăstirea Sf. Ioan Botezătorul, mănăstirea de suflet a noastră şi cred că va fi o zi memorabilă pentru că avem un scop nobil, sfânt să ne apărăm credinţa. Nu în mod întâmplător ama les să parcurgem această distanţă de aici de la liminta cu judeţul Bihor, până la celălalt capăl al judeţului, la limita cu Maramureşul, unde ne vom întâlni cu fraţii şi prietenii noştri din Maramureş, iar fiecare tropot de cal care va fi pus pe drumul nostru va însemna că aici suntem acasă că aici apărăm tradiţia, apărăm cultura noastră şi apărăm tot ceea ce este frumos. Asta este frumuseţea România, frumuseţea judeţului Satu Mare”, a spus Adrian Cozma.

El speră ca acest eveniment să ajungă la sute de ediţii.

Evenimentul Satele Unite ale Maramureșului și Sătmarului vrea să aducă într-un singur loc tinerii din județele Maramureș și Satu Mare, astfel că organizatorii se așteaptă la un număr de aproximativ 1.000 de tineri prezenți la eveniment.

Evenimentul constă în participarea a două delegaţii de tineri din judeţele Satu Mare şi Maramureş, ce vor porni într-o călătorie tradiţională cu căruţe şi cai.

Delegaţia din judeţul Satu Mare a pornit de la Mănăstirea Scărişoara Nouă pe traseul: Catedrala „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir” din Carei – Moftin – Craidorolţ şi va înnopta la Mănăstirea Ţeghea. Luni, 22 august 2022, vor porni de la Mănăstirea Ţeghea spre Terebeşti – Mădăras – Catedrala Satu Mare – Botiz – Livada – Mănăstirea Portăriţa, unde va înnopta. Marţi, 23 august 2022, delegaţia porneşte de la Mănăstirea Portăriţa – Bixad – Certeze şi va ajunge în jurul orei 15,00 în dealul de la Huta Certeze.
Delegaţia Maramureşului va porni luni, 22 august 2022, de la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” Baia Mare pe traseul Coaş – Copalnic – Tg. Lăpuş – Botiza şi va înnopta la Săliştea de Sus. Marţi, 23 august 2022, va porni de la Săliştea de Sus pe traseul Mănăstirea Moisei – Valea Izei – Mănăstirea Bârsana – Sighetu Marmaţiei, cu sosire pe dealul Huta Certeze în jurul orei 15,00.

La momentul întâlnirii, fiecare delegaţie va prezenta un steag, care se va uni în Drapelul Evenimentului, reprezentat de harta Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, care va fi binecuvântată de episcopul Iustin.

Un alt moment va fi reprezentat de o pâine de mari dimensiuni, până la 200 kg, ţintită a fi un record mondial, coaptă special şi adusă la faţa locului, „într-o formă tradiţională”.

Deschiderea oficială a evenimentului va fi la ora 16,00, pe scena de la Huta Certeze, unde se desfăşoară anual Sâmbra Oilor. La ora 16,30 vor susține o conferință Părintele Constantin Necula împreună cu Mihail Neamţu.

La ora 17,30, va avea loc momentul culinar în stil tradițional, iar la lra 18,00 va începe regalul folcloric, cu participarea mai multor artişti de renume din ţară: corul de copii al Parohiei Ireşti, din Vrancea, Bianca Angela Cionca, Maria Poptean, Gabriela Ardusătan, Marian Buzilă, Virginia Irimuş, Viorel Pop, Mihaela Iacob şi Flaviu Dan, Oana Bozga, Georgiana Marina, Paul Ananie, Maria Tripon, Petrică Mureşan, Maria şi Mihai Nemeş, Nicuşor Mureşan.

 

 

98 comentarii

  1. Bogdan Dumitras Răspunde

    Lui Cozma i-a făcut hainele măsa unguroaica, altfel nu-mi explic de ce e îmbrăcat ca un husar.

    • Adi Răspunde

      Felicitări pentru evenimentul realizat , trebuie să participăm într-un număr cât mai mare la asemenea adunări pline de încărcătură patriotică și emoțională .
      Important este sa păstrăm obiceiurile românești și să întărim în inimile copiilor noștri dragostea de neam și țară .

  2. Crasnai Vlad Răspunde

    Beny Kira merge cu BMW-ul?

  3. John Wayne cu calu' Răspunde

    Doamne ferește! :)))

  4. 3,14 Răspunde

    No tulai Doamne de patriotism!

  5. Dani Răspunde

    Astea da patriotii! Condus chiar de cel mai mare Roman Adisor Kozma! Ma intreb totusi de cine trebuie sa ne aparata valorile? Cine ne fura oare? Ce o fi tras iara Adisor ?

    • 🤔🤔🤔 Răspunde

      Ungurii sunt de vină. Nu contează despre ce e vorba.🤔😱

      • Mircea Răspunde

        Bun concert ăia de la Rebublick , o adunătură de drogați , dar dacă edilul aproba sa blocheze orașul o săptămână este totul ok
        RIA , RIA WC RIA

        • 🤔🤔🤔 Răspunde

          Nu știu de ce nu l-au chemat pe Adi Minune? Că dacă plăteau bine cu euroi pun pariu că cânta și ungurește că ozosep! Nu pricep nici în ruptul capului de ce are priză mizeria asta de muzică de subcultură numai la români! Pe cei care cântă în înțeleg. Dar pe cei care dau bani pe astfel de zgomote nicicum. Ungurii sunt de vină și pentru asta! Și încălzirea globală.

      • Femeie Răspunde

        Adrian Cozma să-ți fie rușine. M-am saturat de discursurile tale sforăitoare care in afara de a semana zâzanie între unguri și romani nu fac nimic. Nu ai facut nimic pentru sătmăreni ( indiferent de nationalitate). Nu ne-ai îmbunătățit viata cu nimic, dar periodic iesi la rampa sa critici tot ce fac alții și sa invrajbesti. Nu avem nevoie de asa politicieni. Noi vrem sa trăim aici în liniște și bunăstare. Vrem copiii noștri sa crească intr-un mediu linistit si armonios. Eu vreau drumuri fără carute si cai pe ele. Daca-ti place sa te joci de-a haiducii lui 7 cai fa-o dar singur, fără sa implici comunitatea si fara sa sadesti ura în suflete. Esti un penibil care tânjește după putere și glorie. Nu le vei avea asa. Ai bunul simt și da-te la.o parte . Lasa-i pe cei care vor sa muncească sa o facă. Tu plimba-te cu caruta și canta manele la.bustul gol. Toti cei care pleacă în acest drum sunt șomeri?? Nu au un loc de munca ?? Cine le va tine locul ? Sau sunt la.pnl pe stat de plata ca lipitori de afișe? Nu am vazut inca la tine nici o idee ca noua sătmărenii, sa be fie un.puc mai bine. Dacă se realizează ceva imediat esti prezent deși nu ai nici un merit. Te rog spune-mi o singura realizare a ta. Dat a ta. De la cap la coada. Cred ca ar trebui sa propui ca la prefectura sa se înființeze un grajd si angajații sa mearga la munca calare sau cu carutele..Ar fi un gest patriotic. Si daca tot ești asa patriot. De ce nu umblați toti cu mașini “dacia”???. Sa sprijiniți produsele românești. Toti aveti numai suparaviuni de mașini dar sunteti patrioti în căruțe. Pt mine cuvântul penibil a devenit sinonim cu numele tău. Imi pare rau. Ai distrus in partid și te-ai inconjurat de incompetenti lingai. De aceea nu ne merge noua bine.

        • Om Răspunde

          Cucoana, vorbesti in numele tau. Langa. Noua ne plac si caii si carutele. Sunt traditionale si arata intr-un mare fel. Asa ca, pa si la gara.

          • T 1918

            bina ca va place caruta de aceea suntem ramasi in urma cu 50 de ani

          • Om

            Aiurea. Suntem ramasi in urma pentru ca se fura la nivel inalt. Vezi, asfaltari facute in locatii fara gropi. Numai un exemplu.

  6. Vas Răspunde

    Da cu atâția “cai putere”, ce o să faceți?
    La simplă socoteală vă trebuie cam 150 de căruțe. Asta înseamă 300 de cai. Cu ce îi hrăniți 3 zile? Apă nu este în șanț, iarbă nici atât. Poate va rămâne ceva din pita de 200 de kile.
    Să nu mai vorbim de trafic și colone de mașini. Ceva înjurături o să primiți de la alți patrioti.

  7. 🤔🙄🤔😁😉.. Un maghiar Răspunde

    “Mii de maghiar” (dupa mine satmareni) au participat la zilele partium)…..” Zeci de patrioti strabat judetul cu carutele” (din partea mea e frumos ceea ce fac ei “sa ne aparam credinta, valorile” e ok…. Hmmmm ce interesant :”Mii de maghiari” si Zeci de patrioti.. “bai Cozma restu cu BMW ce traditie apara ….???….. Mai ai de invatat” domnu” Cozma nu o sa fii reapectat nici odata… Eventual numai cei din familie si de….. 🤔🤔🤔😁

  8. Craciun Răspunde

    Asta e soluția lui Cozma la scumpirea benzinei, trecem la căruțe.

  9. Ödön Răspunde

    Nu uitați sa strângeți balega dupa voi ,că nu prea vă interesează curațenia ,am vazut ce de balaga a rămas dupa voi și nu a strâns nimeni ,

    • Coz Ma Răspunde

      Adunăm, nu ca voi care ați făcut dezastru ecologic în grădina Romei cu zilele ungurilor partium!
      Se vede că tot animale ați rămas, 2000 de ani de cotropire și tot n-ați ajuns să fiți civilizați!

      • Coz Ma Răspunde

        A… Până nu uit… Cum este imnul vostru național? “Isten bazd meg a magyart…”?

        • Coz Ma Răspunde

          Dițel am fo’ bou m-am ajuns!😱🤮😤

          • Coz Ma

            Și hoț te-o fătat mă-ta! Boule!

          • Coz Ma

            Pe mine me scuzați că de când m-am născut și m-a scăpat din mână moașa am căzut în cap. No de atunce de multe ori nu mai știu ce fac! Și să vezi ce me nervez și încep să în-jur ca birjaru’!

      • Django Răspunde

        Pai romanii au lasat. Ca doar sunt majoritari si nu se pot rabda sa nu mearga numai chef sa fie.

    • 🤔🤔🤔 Răspunde

      Ei nu se complică cu astfel de “mărunțișuri”. Și dacă mireanul Cozma e cu ei cine își mai permite să le atragă atenția? Tradițional își marchează terenul. Măcar nu se vor rătăci ca și Hansel și Gretel în poveste că se vede pe unde au venit. Iar dacă careva face accident din cauza bălegarului lăsat acolo este foarte clar că ungurii sunt de vină! Șlusspass!

  10. 🐏🐏🐏🐏 Răspunde

    Behehe Behehe beeee!
    Nu cumva este interzisă intrarea și circulația căruțelor în oraș și pe drumurile naționale?
    Sau dacă au un berbec pulitician în turmă, este OK?

    • 🤔🤔🤔 Răspunde

      Cine știe? Indienii cu vaca noi cu calul? Mai știi? 😱🤪😪😨😭
      Sunt curios dacă ungurii făceau așa ceva probabil era scandal monstru. Dar ca să vezi unii sunt mai egali decât restul. Încă o dată se divedește că nouă nu ne trebuie autostrăzi ci doar biserici. Că oricum pe autostrăzi nu prea ai voie să circuli hipo! Ce frumos, nu? Imagine de secol XVI! Mă aștept ca sus la Huta să se facă și o slujbă pentru ploaie. Tradițional și asta.😱😱

  11. osim Răspunde

    @Coz Ma. Vă rugăm prezentați de urgență actul de proprietate asupra numelui @Coz Ma că nu cred că așa vă cheamă sau măcar actul de înregistrare de la OSIM pentru protejarea “brandului” p@lii. Mulțumim! Că altfel vezi că pățești ca și Becali cu hotelul său de pe litoral!😱😲😂😂

  12. Coica Răspunde

    Sper ca Adi Cozma si-a luat și supozitoarele cu el! Le poate folosi la noapte, i le administrează medicul veterinar Pop Romica

    • Om Răspunde

      Mare frustrat esti :)))) Iar Coica sigur nu esti..ala e un domn…tu :))Fugi de-aici si nu mai fura nume.

  13. Valahu Răspunde

    Pana una pana alta ma KAK in gura latati BOZGARII care au comentat mai sus!Mars in Mongolia migrstorilor,nu var muri multi inainte!

    • Gheorghe Răspunde

      Când s-o adunat atâta pleamata de ungur la Tușnad nu o zis nimeni nimic,nu i-au jignit ca au lăsat mizerie și alte câte se puteau spune.Ce a ramas si prin oras dupa zilele lor de distractie nu conteaza numai ce ramane dupa altii.Acuma dacă unii cetățeni ai României vor sa se manifeste intr-un anumit fel sunt unii pe care îi doare la ficați șo la trianon(he,he,he)…se știe cine sunt respectivii.Ei jignesc pe toți cei care nu-s ca ei doar ei sunt super, super bipezi care au drepturi(niciodată destule)și mai ales ei pot sa jignească dar despre ei sa nu care cumva sa spui ceva ca vai și amar,te fac troaca de porci.Avem și noi pe unde muncim astfel de bipezi care se cred buricul pământului dar cei mai mulți sunt prieteni cu paharul lingăi lipitori,puturoși,bârfitori..ce mai niște lepre.

      • Ödön Răspunde

        Mă pizda prosta peste tot in lume arata la stiri ce ordine si disciplina este la manifestarile organizate de maghiar ce curațenie exemplara rămâne dupa ei ,nu ca tine unde te caci mănanci, luavar cristos de vinituri jegoase ce sunteti .

        • Gheorghe Răspunde

          Mai boratura porc de caine sunteti doar niste scursuri care va credeti buricu pamantuluii…..Dracu vo adus din asia….dracu va duce in iad scursuri…mizerabile.Voi sunteti doar niste vinituri in europa…mars acasa …in asia de unde ati purces.

          • politia moravurilor

            Ce sau cine iti da dreptul sa te adresezi unui concetatean in halul asta? Dupa cate pahare consumate ti se formeaza in cap acest drept stramosesc? Indiferent ca ai dreptate ori ba nu mai bine te-ai exprima civilizat? Ca vad te vrei sa te vedem superior! Cand colo esti tot o rama taratoare.

          • observator

            Vorbeste unul ale carui stramosi erau dovedit consumatori de stii ce???? Ca de aia nu prea se gasesc urme de stii ce, nu? Cine e boratura neam de degenerat?

          • Adrian

            Au ce te-o lărgit unguru ăla mai sus ,țio băgat p..a bine in gura ,ai răspuns ca un dobitoc .🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

          • Gherghe= "nume de prost "

            Pt cei ce tot baga chestia cu Asia : asta a fost politica ceausista….
            Repet pt cei ce nu stiu : ungurii, romanii si restul europenilor sunt rasa * Caucaziana* deci romanii nu sunt rasa Carpatina, deci au venit toti, tot de acolo. Mongolii sunt rasa asiatica, adica : mici, piele colorata, ochi oblici.
            De altfel asiaticii sunt mult mai muncitori…..

          • Universal encyclopedia

            “In appearance, the Hungarians resemble the Mongols, with protruding cheekbones and yellow skin. Although Hungarian historians claim that the Hungarians are descendants of the Huns, this fact cannot be proven with evidence that connects these two nations that appeared in history five centuries apart.”

    • Gheorghe Răspunde

      Valabile,când vor sa le vina nepoții și strănepoții din Asia si-au făcut gard la granița sa nu care cumva sa le strice nația,sa se f…ta cu muierile lor și sa devina….ce au fost înainte…niște sărmani migratori.Ce este interesant dacă privești la echipa lor de suflet frody la fotbal nu au nici 4 jucători de-ai lor,de nația lor.Is mai buni cei din africa….Majoritatea sunt colorați,și nordici,dar ei se vad mari luptători ai Europei imotriva oricui și prietenii de suflet ai lui putler țarul care vrea sa faca o noua rusie incluzând si republica sovietica ungaria.Ei sunt cei mai buni după neuronul lor prăjit…
      Deja sunt narcisiști ignoranți.

      • 🤔🤔🤔 Răspunde

        Că la noi nici să vină nu vor! Dacă din greșeală trec granița către Ro repede fug înapoi, chiar și către Serbia! Poți fi mândru de asta!😱🤮💩
        Ungurii sunt de vină și pentru asta!

    • T1918 Răspunde

      @valahu . Sa te duci tu inapoi in India de unde ai venit cu satra(rrrrrruma prost ce esti)

      • Vivat Trianon Răspunde

        Puszi la unguroaice la chizdă

      • Acelasi Răspunde

        La toti b0zg0rii si frustratii care comenteaza in privinta acestui eveniment: sa ii s8g3ti catravetele lu Onan pictor si vlad1 putina pana va zic io sa terminati, acuma: mars! Executarea!

    • Pop ioan Răspunde

      Ungure ! Îți spun eu ca dublul cetățean și român și maghiar.
      Pentru că nu poți și nu știi să te bucuri de libertatea de exprimare și manifestare ca un cetățean onorabil a Sătmarului, eu te-aș expulza fără drept de apel.
      Așa elemente nu au ce căuta în orașul nostru cu o istorie așa de veche, o cetate la origine, cu o diversitate culturală de excepție.
      Tu ungure,nu ești un cetățean onorabil❗😡… Și cred că te mănâncă în cur de prea multă libertate ❗ și asta este valabil pentru toți minoritarii majoritari extremiști, care nu vor să înțeleagă că au și obligații nu doar drepturi față de statul care îi crește și investește în sănătatea și educația lor❗ sunteți ca niște celule canceroase întru-un corp sănătos. Rușine să vă fie ❗😡

  14. Davian Ferrari Răspunde

    Un eveniment excelent. Am pornit și eu spre Bixad

  15. satu mare Răspunde

    Bă deștepților,va impuliti peaci care îi mai mare romana și care a supt-o primul pe pământ……in loc să participați și voi la paradă și să vă împăcați la o pălincă și o clisă cu ceapa,că tot Cozma cu cu Gabor și cu Govor că vor f…te în guriță și după alegerile din 2024!!!:)))

  16. Gheorghe Răspunde

    politia moravurilor si observator,da ce sariti in sus de cur?!Va simptiti lezati,va doare undeva de ce am scris eu??Ei au dreptul sa zica ce le trece prin tartacutra si sa se creada buricau pamantului manifestandu-si ura crancena impotriva romanilor.Da cand ei ne scriu vrute si nevrute ne fac troaca de porci de ce nu va vad intervenind?Ati citit comentariile anterioare,va mai uitati pe aici cand isi arunca laptii peste tot impotriva a tot ce nu este de natia lor.Daca nu,atunci mocles….ca vad in ce parte bateti si voi….mars cotarle.

    • Adrian Răspunde

      🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣bă mor ,voi intre voi nu va ințelegeți si va bagati p..a intre voi si aveți treaba cu Ungurii de tot râsu lumii sunteți🤣🤣🤣🤣🤣😂😂😂😂😂🤣🤣🤣🤣

      • Om Răspunde

        Nu-s cu U mare. Tradatorii Europei. Lingai pentru gaz.

        • Om Răspunde

          Noi nu suntem trădători! Nu! Noi nu lingem! Nu! Hahaha! Asta nici noi nu credem!
          Noi ne-am vândut benevol toată avuția țării, am demolat benevol toată economia, tot ce se putea! Asta ca să facem loc capitalului vestic! Câte astfel de jafuri au avut loc la noi? Răspunde cineva? Nuuuu!
          Țară bananieră și fără de stăpân! Dacă ni se cere votăm și contra intereselor naționale! Numai nu cereți să fim de acord cu ceva care implică și ungurii că nu dă bine pe sticlă, pierdem voturi! Dacă același lucru spune americanii, nemții sau oricine altcineva atunci da! Totuși avem și noi o mândrie. O mândrie de aia prostească.

          • Om

            Deci iar furi nick. Nimic serios in argumentele tale. Faptul ca nu a avut tara educatie financiara(dupa comunism) si nu s-au gandit lucrurile din perspectiva asta nu inseamna ca am lins pe nimeni. Faptul ca au venit investitori, foarte bine. Iar tara bananiera se pare ca n-ai vazut inca. Din aia la care te referi. Suntem pe trend ascendent, fie ca iti place fie ca nu, fara sa ne aliem cu un criminal care a destabilizat Europa si lumea economic.

          • Om

            Cred cu tărie toate prostiile care mi se bagă în cap! Poate fi orice dacă vine de la guwernul guwernelor! Nu se poate ca guwernul meu să nu lupte neîncetat pentru propășirea mea! Apoi că ce va fi mâine nu mă interesează! Să vedem ce va fi la anul că se pare se va cam prăbuși economia. Depinde cum trece țara prietenă unsere vaterland Deutschland peste iarnă. Că dacă se gripează noi unde mai trimitem bananele culese? Doamne cât de naiv pot fi! Apoi când în iarnă mi se va spune ca să închid centrala că gazul nostru merge în Deutschland bineînțeles mă voi sacrifica din nou! Nevastă mai fă vreo 3 pulovere groase!

    • politia moravurilor Răspunde

      @Gheorghe, se constata doar ca tu ai o singura problema. Restul toate sunt in ordine. Baga tare si fa-ti transhumanta mai bine catre France sau oriunde. Te asteapta stii tu ce. Nu vezi ca iti ocupi timpul cu treburi sterile? Plus ca deja aberezi. Si nu m-ai jignit. Doar ai demonstrat ca esti in afara subiectului complet. Soalat oe creier. Daca maine o vanzatiare ti se adreseaza la paine dinntreseala in maghiara te rog repede cheama politia. Ca vin ungurii si iti fura sufletul. Rade toata lunea de voi.

      • Om Răspunde

        ,,Toata lunea” :)))) Hai ca am ras bine.

        • Om Răspunde

          Pe mine numai aici mă bagă de semă cineva. Diare că sunt considerat doar un sclav prost dar nu aș recunoaște asta veci! Mai bine fac scandal ca să nu să se observe intelectul meu limitat. Și da, toată lumea civilizată râde de comportamentul nostru, neam de căței, lingăi și de slugarnici.

          • Om

            Stai linistit, nu mai abera legat de intelectul meu ca nu cred ca te pricepi sa interpretezi nici macar un banal Raven. Daca stii ce e aia. In rest, abereaza in continuare :)))

          • Om

            Că faptul că eu am 8 clase față de vecinii mei care nici elementare nu au absolvit mă face să cred că eu sunt cel mai deștept. Dar de fapt ….😱🤮💩💩😭 Ce distractiv mai este că mă leg de alții și de ce școală mai au fără să am habar cu cine mă cert! Adevărul este că aici este locul în care să-ți demonstrezi școala, priceperea sau cultura și nu în viața reală! Sau ziceți că nu e chiar așa??? Stați că încă nu m-am legat de greșelile gramaticale sau de exprimare ale altora! Dar urmează! Numai să fac rost din vecini de un DEX! Aveți răbdare. Să vedeți ce chestii dăștepte mai pot trânti aici! Poate scriu și ceva în latină ca să par mai doxă!😱😤🤯🥴😲😭

          • Om

            Către ,,Om” 2, fara imaginatie si care aberează, hoțul de nickuri: ca sa nu mai aberezi cu cele 8 clase, iti spun ca tu, în trei vieți nu o sa ai atâta școala câtă am eu. Dar parcă văd că nici măcar atat nu o sa pricepi și iar o dai langa, crezăndu-te în pusta. :))

          • Om

            Notează atunci omule. Am trei facultăți și sunt momentan student anul doi la istorie la Cluj. Era o pasiune mai veche de-a mea dar nu am avut timp pe lângă meserie. Pe lângă asta la două facultăți am făcut și master. Și lucrez deja la meseria de bază de doi ani pe doctorat. Dacă tu ai atâta atunci îmi pare bine. Dar mă îndoiesc. Stai mai bine jos până ai pe ce mucosule cu gura mare. Dar aici nu este spațiul unde să ne fălim cu școala. Important este omul din spate. Unde tu ești definitiv corigent. Sunt sigur că nu pricepi asta. Îți doresc la revedere și să nu mai aud de tine!

  17. M Răspunde

    Jale mare!Partiumul in umbra,sărbătoarea românească sa trăiască!
    Ungurasilor,mai puteți reveni!Daca se trezește Gabor din holer-beție,poate bloca orașul cu honvezi drogati!
    Liber la înjurături pui de stepa aclimatizați in pusta!

    • Ion de pe Peron! Răspunde

      Mancator de hoituri.

      • M Răspunde

        Ion mâncător de hoituri:știam de carnea de sub sa…dar ca va plac și leșurile de câini ,nu! In fond sa va fie de bine și sa nu vi- se aplece!

        • Ion de pe Peron! Răspunde

          Hai sa nu intru in detalii! Dar tot ce inseamna populatie sedentara se cunoaste peste tot, gasesti orase, gasesti cimitire. La cei migratori gasesti tot asa asezari temporare si cimitire, kurgane daca vrei. Asta peste tot.
          Daca esti asa bun cunoscator @M vrei sa ne povestesti despre geto-daci pe acest aspect concret? Ca doar nu erau nemuritori si teoretic erau si ei inhumati! Sau nu? Asa este ca e tabula rasa pe aceasta tema?
          Sunteti aici cativa care debitati debilisme fara sa aveti minim patru clase!
          Astept raspuns pe intrebare si nu injuratura.

          • M

            @Ion mâncător de hoituri:in mimtiuca ta slaba vezi înjurături unde de fapt sunt doar constatări!
            Dau explicații pentru cei cu mintea la purtător și scoli terminate! Firesc nu e cazul tău! Tu cauți morți …💁💁

          • Ion de pe Peron!

            @M, nu caut morții. Caut unde sunt înmormântați ca să-i comemorez la o adică. Toate celelalte popoarele din zonă au astfel de situri. Spune-mi unde sunt și nu tot bate câmpii! Că dacă se estimează că din Dacia romanii au dus un milion de oameni la Roma ca sclavi totuși ceva urme trebuiau să rămână, ceva așezări, cimitire anterioare ocupării romane. Că dacă 1 milion au fost săltați cu tot cu cele două războaie și cu morții tot ar fi trebuit să fie 3-5 milioane de locuitori. La populație mai mică găsești chiar și dacă nu vrei. Deci? S-au evaporat? Sau ….?

          • Ion de pe Peron!

            @M, adică să înțelegi că la nivel de secolul I nu-i de colo o astfel de populație, drept concluzie trebuie să fie urme. Asta pe lângă Sarmizegetusa și cetățile alea, adică davele. Că totuși nu zâne zburătoare au trăit acolo ci oameni. Unde naiba sunt rămășițele?

  18. Adrian Răspunde

    Ioi scuzati la mine ca tare mult baut la Partium si tat kakat pe mine si fugarit vecinii la mine!

  19. ⚽️⚽️⚽️ Răspunde

    Sa bati Anglia de doua ori…si nu era Muntenegru
    La acest capitol mai bine sa tinem gura

    • 🤔🤔🤔 Răspunde

      Și pentru asta ungurii sunt de vină! De ce i-au bătut pe englezi? Să le fie rușine! Acum de musai naționala română trebuie să scoată minimum un punct din meciurile cu Finlanda și Bosnia! Că nu le e rușine, să supui la o așa presiune țara prietină și vecină!?!?

  20. Tibi Răspunde

    Salut, Românie! Te-a sunat secolul XXI, își vrea secolul XIX înapoi.

  21. Galatasarai Răspunde

    Sunteți gunoi Europei… Niște retardați cu opinci și căruțe….
    Mie rușine că sunt român….

    • Acelasi Răspunde

      Esti bzg0r, f8ti pe anyad en picsad te mocscos.

      • Acelasi Răspunde

        Iar eu is un tzigan imputit si beat. Ce curaj am mai prins dupa palinca primita gratis la partium!

    • Acelasi Răspunde

      Nu esti prea breaz, nu-i asa? E ca si cum ai umbla in curu gol iarna si te miri de ce ai ouale mai lungi decat trompa. Probabil ai facut liceul de minioritati ham janos.

  22. Om Răspunde

    Tu roman??? Tu esti poate un pui de retardat din pusta sau un pupincurist tradator de neam si tara. Ca altfel ai fi vazut si mintile luminate ale poporului roman, care sunt peste tot in lume.

    • Om Răspunde

      Peste tot in lume la cersit si la cules de sparanghel. Pot fi mandru.

      • Om Răspunde

        Hei, hot de nickuri :))) fara imaginatie. Aia cu cersitul is majoritatea rromi. Sau bozgori care fac tampenii prin Europa si se dau romani ca au dubla cetatenie.

        • Om Răspunde

          Ce convenabilă informațir, nu? Dar vezi că sunt umblat prin lune și majoritatea la fel! Așa că ju șine cu vrăjeala. De ce numai anumite nații fac asta, de ce numai anumite nații au problema asta că majoritatea celor muncitori sunt prin afară? De ce la unii asta nici nu se pune ca problemă?
          Te rog să prezinți actul de proprietate a nickului, ceea ce nu ai. Tu ăsta care mai scrii sub încă vreo 5-6 nume. Să ți le enumăr, individ cu identitate multiplă?
          De ce sunt știrile pline prin vest cu arăbeși, albanezi și români care fac prostii și mai deloc nu auzi despre restul? De ce țiganul oltean se prezintă la granița germană și declară că vrea să se regermanizeze cu familionul întreg? De ce? Numai pentru bani! Mândrie este numai să te dai cu cărămida-n piept dar toți umflații sunteți niște nulități, fără coloană vertebrală.îtit timpul alții sunt de vină și la bătaie la clubul de oe Maniu spuneți că totul a început când celălalt a ripostat??? Ca valoare faci exact cât gaura din gogoașă.

          • Om veritabil

            Catre Om-ul fals : 1. Îi fi umblat prin lume degeaba că tot aberezi. 2. Legat de nick, nu e vorba de act de proprietate ci de lipsa ta de imaginatie. 3. Ai zis bine ,,tziganul” oltean. Că de tzigani e vorba. Sunt peste tot în lume. 4. Ai o problemă cu ,,clubul” si ,, valoarea” probabil ești un complexat.

  23. Ion de pe Peron! Răspunde

    @M, sincer îți doresc din suflet să ai vreodată atâta școală ca și mine dar sincer nu cred. De unde știu asta? Că dacă te uiți puțintel atente vei vedea că eu reușesc să scriu o propoziție fără să înjur. Ceea ce despre dumneata nu prea se poate spune. Și te rog spune-mi cine ți-a dat acest drept să jignești o altă persoană fără să-l cunoști? Cine te crezi?
    În rest ai capul plin de fixuri și cele constatate de tine nu prea există.
    Trăiești într-un SF.
    Nu mi-ai răspuns la întrebare dar nici nu mă așteptam.
    Culcă-te omule că mâine te așteaptă o zi grea la bandă. Somn ușor și adânc.
    Nu vrei să afli cine era mâncător de …..

  24. Acelasi Răspunde

    I am zombie.

  25. Conclusion Răspunde

    Deci intre timp totul ramane la fel sau chiar mai rau cu privire la imaginea in general Romaniei, se vede asta atunci cand vestul afla ca de unde vii, plus ca majoritatea strainilor cred ca Romania este “gipsy country”, aici ar trebui lucrat la imaginea asta si nu la mentinerea conflictului intre etnii. E oarecum amuzant ca nu s-au postat atatea articole pe portalsm ca anul trecut cu privire la zilele Partium dar s-au gasit altii care sa aduca vorba la acest articol de exemplu….

  26. Mihaita Piticu' Răspunde

    Traiasca FIDESZ si Victor Orban. Is roman dar tara noastra ii in colaps din cauza tiganilor si valahilor. Ungaria ii cu 50 de ani in fata noastra

  27. CALIN Răspunde

    Măi Adișor, măi ficior! Ia zi tu așa cu mâna pă suflet și pe Biblie câți bani ai dat tu ptr asta.
    Oare o să ai si toate voturile ptr 2024?
    Da să nu minți!

  28. Zoly 3 lábbal Răspunde

    Vai vai, romunurile astea mare hot estem. NOI minoritatea etnicii magyar venit primul cu calul si cheruta in Europa de la mongolia. Si chiar si pe langhe cheruta. Impreuna cu alta etnie fratii nostri venit, che vorbim acelasi limba, cu cherute acoperit. Acuma romunurile vrea sa fura de la noi asta cu cherutele. Rusine romanurile ! NOI fost primii la cal si la iapa !!!

  29. Om Răspunde

    pentru @Om veritabil. Să știi că eu chiar nu sunt complexat. Și când am fost pe afară nu am fost la all inclusive că de aia m-am dus ca să văd alte țări și alte obiceiuri și nu să mă îndop. Asta pot face și acasă. În Turcia m-au dat elegant afară din bucătărie că eram curios de una din rețetele lor consacrate (până la urmă tot am aflat șemcheria), în Maroc am stat trei săptămâni și am plătit un turneu complet aproape în toată țara. Am fost în prea multe țări să stau să le enumăr. Complexe ai tu că tot repeți niște fixuri. Eu nu am asemenea probleme și accept fiecare om așa cum este. Spun doar părerea mea, cine are ureche aude. Punct. Tu duci o luptă surdă cu alții. treaba ta, timpul tău, energia ta. Dar crede-mă că e inutil. Pentru că am constatat că se verifică legea lui Murphy legat de inteligență. Adică cantitatea de inteligență pe Pământ este constantă. Problema e că noi, oamenii ne tot înmulțim. Lasă și tu de la tine și vei fi infinit mai fericit. Îți spune asta unul care a văzut și experimentat cât alții nu o să aibă ocazia nici în trei vieți. O seară plăcută!

  30. History Răspunde

    @Universal Encyclopaedia, astea nu știu de unde le-ai scos că nu ai indicat sursa dar e o tâmpenie enormă. Ungurii vroiau acum 100 de ani să dovedească ba că se trag din huni dar era și o teoria aberantă că ar avea ceva legătură cu șumerienii. Dra s-a abandonat cam tot atunci. Nu numai la getodaci e obsesia cu istoria multimilenară. E și statul slavomorav al lui Svatopluk al slovacilor. Alt SF. Ai scos ceva carte din anticvariu de acum 200 de ani? Ocupă-te de lucruri unde te pricepi, bine? Asta nu-i de nasul tău, te depășește.
    În concluzie ce ai scris ESTE O MINCIUNĂ!

    • Dobi Răspunde

      Aticvariu asta e ceva dispozitiv de la mongolia adus de unguri?

      • History Răspunde

        Nu acolo poți să tot cauți mormântul lui Decebal până îți cad ochii din orbită.

        • Dobi Răspunde

          Tie ti-au cazut deja cautand stramosii europeni ai ungurilor? Mai cauta prin Mongolia.

          • History

            Ești complet paralel cu tema. Dar unii măcar au de unde și ce să caute. Tu în schimb ce poți arăta sau căuta????? Niște basoreliefuri de pe columna traiană? Că dacă romanii nu se oboseau nici cu aia nu rămâneați! Diferența e că una e ceva palpabilă, documentată iar celălalt e un fel de SF.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.