PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

VIDEO. PNL iese de la guvernarea locală. Acuză UDMR de totalitarism

Partidul Național Liberal (PNL) iese de la guvernarea locală. Anunțul a fost făcut, în această dimineață, marți, 16 august, în cadrul unei conferințe de presă, liberalii acuzându-i pe cei de la UDMR de totalitarism.

,,Alegătorii noștri nu sunt de vânzare”, a declarat președintele PNL Satu Mare, Adrian Cozma, în cadrul conferinței de presă în care liberalii au anunțat că ies de la guvernarea locală.

,,Cei care au votat PNL nu sunt de vânzare. PNL Satu Mare nu participă la decizii care nu respectă legea și decizii care ar crea mai multe problem decât, aparent, rezolvarea problemelor pentru municipiul Satu Mare”, a declarat Adrian Cozma.

Adrian Cozma a prezentat și câteva dintre motivele care au dus la ieșirea PNL de la guvernarea locală.

,,PNL Satu Mare nu poate gira derapajele administrației totalitare UDMR.(…) Cunoașterea limbii maghiare, condiție la angajarea în Primăria Satu Mare. Nu ar fi fost asta neapărat o problemă, să cunoască și cinci limbi, însă nu poți să stabilești un astfel de criteriu. Încălcarea repetată a accesului la informații publice. (…) Mai mult, vorbim de întârzierea punerii în execuție a unor lucrări din fonduri europene, cum ar fi amenajarea malurilor Someșului. (…) Nici la județ lucrurile nu merg bine. E de ajuns să ne uităm la situația de la bibliotecă, să vedem starea drumurilor din județ, să vedem modul în care sunt administrați banii și cum totul se îndreaptă spre o anumită culoare, spre UDMR. Noi nu putem fi elemente de decor în administrația locală”, a declarat Adrian Cozma.

,,Acțiunea noastră nu este îndreptată împotriva cuiva. Noi dacă avem o dispută cu UDMR, nu avem o problemă cu etnicii maghiari. Noi avem o dezbatere, o competiție de idei și de proiecte cu un partid numit UDMR, care s-a dovedit că are dublă comandă. Este și în majoritatea din guvernul României, dar face parte și din guvernul de la Budapesta’’, a mai spus președintele PNL Satu Mare.

Toate declarațiile, în videoul de mai jos: