PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO. Șoferul-erou de la accidentul de pe Centură. A scos toate victimele din microbuz!

Șoferul-erou de la accidentul de pe Centură. Un bărbat aflat, astăzi, pe Centura municipiului Satu Mare în momentul producerii accidentului cu opt victime nu a rămas nepăsător la incident. Șoferul, pe nume Eugen Starotchi, din municipiul Satu Mare, a oprit mașina și a fugit către microbuz, acolo unde a spart un geam și a scos toate victimele, le-a dat apă și le-a îngrijit cum a putut până la sosirea echipajelor de prim-ajutor. 

Chiar dacă alți șoferi au trecut nepăsători mai departe, Eugen spune că așa ceva nu se face: „Asta este obligația unui șofer ce este în mașină și se întâmplă așa ceva. Trebuie să ajuți”, a spus Eugen Starotchi.

Bărbatul a vorbit cu un jurnalist PortalSM și a povestit exact cum a procedat.

„Am văzut acolo victimele, am văzut vreo doi oameni ce nu au știut ce să facă. […] Este geamul acela de sus, în plafon, în microbuz. […] Pe acolo am scos oamenii, la șofer i-am arătat să dea cu piciorul în parbrizul din față, șoferul a ieșit pe acolo. Am scos oamenii, i-am acolo pe margine, am avut în mașină niște șervețele umede. Au fost două doamne cu răni pe față, o doamnă a avut sub ochi și un domn tot sub ochi a avut. Am pus șervețel din acela, am spălat sângele. […] A venit Poliția și le-am zis ce am făcut.  […] Când m-am uitat în spate, erau acolo vreo 4 oameni unul pe celălalt și am vrut să deschid și portbagajul, dar a fost plin, a fost montat ceva acolo și nu am reușit, de aceea m-am hotărât să sparg.

[…] Mă gândesc că nu este așa de grav. A fost o doamnă mai tânără ce nu a avut leziuni, dar a fost slabă, albă, parcă era leșinată, dar am găsit acolo ceva apă și i-am dată apă, și și-a revenit. Au fost vreo trei-patru ce au avut leziuni, fruntea crăpată. I-am scos repede pentru că m-am gândit că, Doamne ferește să se aprindă ceva acolo. Problema a fost că tare speriați au fost. Microbuzul era dotat. Când m-am uitat înăuntru era ciocanul acela cu care poți sparge geamul. Microbuzul a fost dotat, dar a fost mare panica. Foarte panicați au fost! Oamenii își căutau telefoanele. La care le-am găsit telefoanele, le-am dat.”

Citește și: