Ultima actualizare: azi, 20:55

Locale

Șoferul microbuzului răsturnat pe Centura Sătmarului era băut. Șapte persoane, la Urgență

Șoferul microbuzului răsturnat, astăzi, pe Centura Sătmarului era băut, potrivit datelor transmise de IPJ Satu Mare către PortalSM

În urma testării cu aparatul alcooltest, rezultatul șoferului microbuzului a rezultat o concentrație de 0,08 mg/l alcool pur în aerul expirat, rezultatul fiind zero la conducătorul auto.

„În cursul acestei zile, 12 septembrie a.c., în jurul orelor 15.37, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier, pe DN19H, Centura de ocolire a municipiului Satu Mare.

Ajunși la fața locului, polițiștii au constatat faptul că un bărbat, de 30 de ani, din județul Satu Mare, aflat la volanul unui microbuz, ar fi intrat în coliziune cu un autoturism, condus de un bărbat, de 32 de ani, din județul Satu Mare.

În urma testării cu aparatul alcooltest, a rezultat o concentrație de 0,08 mg/l alcool pur în aerul expirat la conducătorul microbuzului, rezultatul fiind zero la conducătorul auto.

Totodată, celor doi bărbați, li s-au prelevat probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În urma impactului a rezultat rănirea ușoară a 7 persoane, pasagere în microbuz, acestea fiind transportate la spital, în vederea acordării îngrijirilor medicale necesare.

În cauză se efectuează verificări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.”, potrivit IPJ Satu Mare. 

Citește și:

24 comentarii

  1. Anonim Răspunde

    0.08 este doar o suspiciune proba din sânge ne va arata cum sta treaba .

    • 0,08??? Răspunde

      La valoarea asta în multe țări îți zic du-te mai departe dar nu mai bea. Este permis până la 0,20. Ca să nu spun că sunt multe țări în care te prinde fără permis ori beat își dă amendă și muncă în folosul comunității mult de tot. Asta ca să te trezești la realitate. Noi dosar penal, case closed din partea poliției și băgăm omul la zdup. Ce învață de acolo? Numai prostii! Ce am rezolvat? Absolut nimic! Ba din contră! Noi în schimb punem problema înainte și deloc nu e voie în loc să educăm oamenii să fie cu băgare de seamă. Nu zic că e bine că avea alcool în el dar sigur nici beat nu era. Așa puțin se poate și de la un after shave sau o apă de gură, serios. Au mai fost cazuri. Ca să nu mai vorbesc la viteza cu care se circulă pe acolo! Asta nu vede nimeni? Sau a devenit brusc semilegal??? Sunt sigur că și viteza cu care circulau vehiculele în cauză are partea ei de vină.

      • carcotas Răspunde

        Pledoaria ta pt intelegerea iresponsabililor imi face greata.

        • 0,08??? Răspunde

          Nu e nici o pledoarie. Au fost situații în care unii au suflat în sondă și a fost pozitiv de la apa de gură. Tu nu ai citit despre asemenea cazuri? Și aia de 0,08 e fix zero barat. Peste jumate oră sonda nu mai arăta nimic, îți spun eu. Plus asta de 0,08 lejer intră la marja de eroare. Pentru restul ce ai scris te rog recitește comentariul meu. Care e scopul? Să-i închidem cum îi prindem pentru orice mărunțiș iar după aia nu avem loc pentru măgarii mari care devalizează țara? Nu mai ieftin îi împușcăm pe loc fără să-i judecăm? Cu asemenea cazuri nu ar trebui să ne complicăm. Și nu sunt sigur că din cauza acelei alcoolemii s-a întâmplat. Tind să cred că au avut și viteză, amândoi adică. Pe mine asta mă îngrijorează mai mult. Se merge pe centură de parcă ar fi pistă de F1! Și la viteza aia poți fi treaz că tot se pot întâmpla grozăvii și mai mari!
          Dar și aia e biztoș că dacă ești transportator și ai pasageri nu bei. Și asta e sigur. Nici măcar nu miroși paharul!

        • bigbrother Răspunde

          Ce sa spun, tipic romanesc! Facem din tantar armasar dar ca drogatul si betivul de Iorgulescu jr. sta la sanatoriu in Italia de 2 ani si a omorat un om aia nu deranjeaza! Avem preocupare, ce mai!🤮

        • X Răspunde

          @carcatoas, in unele tari civilizate 0,08 e acceptat lejer. Sa fii luat la raspundere pentru 0,08 e o gluma proasta. Numa neanderthali ca tine cred ca e iresponsabil

          • 0,08???

            👍. Asta încercam să explic și eu și nu că aș căuta scuze pentru accident. Dar unii se pare că citesc numai cuvintele pe care vor ei să le citească și nu înțeleg un text scurt.
            Dar drept vorbind dacă ești șofer profesionist și transporți oameni nu că nu bei ci nici nu-ți trece prin cap asta până nu ai dus oamenii la destinație și nu ai pus mașina jos în garaj. Părerea mea.
            Cine după asta vrea să mă acuze că aș fi un bețivan lcare își apără colegul de pahar le transmit că de 8 ani nu am băut și nici nu am mirosit alcool. Valoarea asta și măsurile mi se par de-a dreptul hilare. În continuare susțin că principala cauză a accidentului este sigur viteza. Altfel microbuzul nu putea să se răstoarne în halul ăsta. Oricum e târziu acum.

  2. altu fără bmw Răspunde

    @Carcotas, poate știi care este marja de eroare a aparatului. Că dacă e sub atunci această valoare e foarte discutabilă. Dar bine că se face și analiză de sânge.

    • carcotas Răspunde

      Eu nu am vorbit de faptul ca-i mica, ca-i mare ci de faptul cum a sarit unul sa-l apere.

      • altu fără bmw Răspunde

        În continuare aștept să spui care este marja de eroare a aparatului pentru că în cazul de față este important. Că dacă intră atunci e interesant. Orice avocat decent face ferfeniță tot cu tot cu consecințe. Când e vorba de așa ceva nu te mai joci. Sunt curios dacă suflometrul (am zis asta în glumă) are actele în regulă. Pentru că și la radare am înțeles este problemă. Adică dacă ei folosesc aparatură nemetrologizată și nu știu cum stă asta în picioare la tribunal. Recent vecinul a luat amendă cu radarul și ca să vezi radarul era varză la metrologie!
        Deci care este marja de eroare?

      • Altu Răspunde

        @carcotaș,da că te poți lua după ziariștii lui pește. Acum câteva luni un prieten a fost implicat într-un accident, și aici scria că el a fost vinovat. Pasagerul din mașina lui a fost mutat în cealaltă mașină,ce mai talmeș balmeș. La fel cu bătrâna omorâtă la Culciu, că viteză, că băutură și până la urmă a fost trecere neregulamentară. Dar așa suntem noi românii,prima dată dăm cu parul și apoi întrebăm.

      • altu fără bmw Răspunde

        @carcotas, tot aștept informația solicitată dacă te-ai dat atotștiutor. Să știi că nu scapi de gura mea. Nu de alta dar e informație utilă poate și pentru alții. Nu cred că ar fi secret de stat și nici măcar secret de serviciu. Deci?

  3. Unu' Răspunde

    În Germania, țară unde este permis condusul după consum de alcool, dacă ești implicat în accident și ai chiar și cea mai mică alcoolemie, se consideră circumstanță agravantă!
    Dacă este șofer profesionist (din asta pare a-și câștiga pâinea și banii de beutură!) ar trebui să fie pedepsit spre maximul pedepsei prevăzută în regulament! De data asta a băgat în spital șapte persoane, data viitoare poate că șapte familii își vor înmormânta apropiații!!

    • 0,08??? Răspunde

      Cu asta sunt absolut de acord. Eu am menționat doar că s-ar putea ca ce s-a măsurat să se încadreze în marja de eroare, deci nu e sigur. Dar se face analiză de sânge de unde normal trebuie să iasă dublu. Oricum șoferul nu era beat mangă la valoarea aia, asta să fie clar. dar dacă ești șofer de șofer nu faci așa ceva.

  4. altu fără bmw Răspunde

    Deci nu știi răspunsul, te dai rotund apoi jignești? Ce zici să-ți înșirui aicea toate nickurile tale cu care te crezi mare, dolofan și la adăpost asta ca să știe toată lumea????
    În rest consider că prin ultimul tău comentariu te-ai autocaracterizat. @carcotas, @Sâcă, @X și alte nickuri.
    Dar văd că ai timp bugăt să-ți verși beșinile din cap aici. Șeful de la bandă știe că te joci pe molecular în loc să asamblezi????😱😱😱🤮

    • X Răspunde

      Ba coptule, nu te mai da atata de destept ca nu esti. Eu nus saca,carcotas sau plm cine iti mai inchipui tu. Asa ca veziti de bicicleta

      • altu fără bmw Răspunde

        Sigur. Și marmota învelea sus în Alpi ciocolata Milka! Îți doresc să ai măcar așa mașină ca și a mea asta ca să nu mai umbli cu ștraful!

        • X Răspunde

          Du-te ba sclavule cu saabu tau si ce plm de tigaie de vw ai 🤣🤣🤣 mare realizare, platesc casco si impozit pe masina in 5 ani cat ti-o costat tie chermezele alea impreuna

          • altu fără bmw

            Nici nu meriți răspuns. La tine contează impresia, exteriorul. Restul e gol și fără conținut. Nu posesiile te definesc. Mă gândesc când crăpi nu le vei lua cu tine. Pe mine nu mă obsedează aceste lycruri și totyși am mukt mai mukt decât de cât am nevoie. Tu știu nu înțelegi asta. La tine este important să te lăfăi cât mai mult în all inclusive în locuri cât mai exclusiviste ca să te fălești cu ele la ceilalți pe care îi crezi prietenii tăi. Dar așa e că de fapt în afară de hotel habar nu ai unde ai fost?

          • X

            Mama da ce stii tu ce-mi place mie si la ce mi se rezuma mie viata si ce nickuri folosesc eu . Tu esti ceva geniu al secolului. Te rog mai lumineaza-ma ca eu sunt in intuneric

  5. altu fără bmw Răspunde

    @Xâ asta nu se poate. Aici vina o poartă părinții tăi încă din momentul zero, aia a concepției și moașa care te-a scăpat din mână. Astea-s defecte iremediabile. Cu emfaza ta cu cât mai târziu te trezește careva și te aduce cu picioarele pe Pământ cu atât va fi deșteptarea mai dură. Asta că te lași dominat de aspecte materiale. Tocmai din această cauză niciodată nu va fi destul ce ai, tot timpul va fi unul cu irice chestie mai grozavă sau mai scumpă decât a ta, tot timpul vei fi nemulțumit și tot timpul vei alerga după lucruri insignifiante. Elti tu foarte important, de aia nu te bagă nimeni în seamă. Ți-ai găsit aici un rost unde încerci să te dai rotund. Aici oricum nimeni nu-ți poate verifica minciunile și fanteziile. Du-te și dormi în tancul tău scump ca să-l păzești strașnic că într-o dimineață poate te trezești că nu mai e. Știi în orașul ăsta sunt echipa de liber-întreorinzători care se ocupă cu asta. Tabla aia scumpă pe roți ce-ți aduce în afară de faptul că idată la lună te duci acasă la Stâna să te dai mare că te-ai realuzat? Pe cine crezi că interesează?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.