Ultima actualizare: azi, 16:36

Locale

FOTO. Șoferul-erou de la accidentul de pe Centură. A scos toate victimele din microbuz!

Șoferul-erou de la accidentul de pe Centură. Un bărbat aflat, astăzi, pe Centura municipiului Satu Mare în momentul producerii accidentului cu opt victime nu a rămas nepăsător la incident. Șoferul, pe nume Eugen Starotchi, din municipiul Satu Mare, a oprit mașina și a fugit către microbuz, acolo unde a spart un geam și a scos toate victimele, le-a dat apă și le-a îngrijit cum a putut până la sosirea echipajelor de prim-ajutor. 

Chiar dacă alți șoferi au trecut nepăsători mai departe, Eugen spune că așa ceva nu se face: „Asta este obligația unui șofer ce este în mașină și se întâmplă așa ceva. Trebuie să ajuți”, a spus Eugen Starotchi.

Bărbatul a vorbit cu un jurnalist PortalSM și a povestit exact cum a procedat.

„Am văzut acolo victimele, am văzut vreo doi oameni ce nu au știut ce să facă. […] Este geamul acela de sus, în plafon, în microbuz. […] Pe acolo am scos oamenii, la șofer i-am arătat să dea cu piciorul în parbrizul din față, șoferul a ieșit pe acolo. Am scos oamenii, i-am acolo pe margine, am avut în mașină niște șervețele umede. Au fost două doamne cu răni pe față, o doamnă a avut sub ochi și un domn tot sub ochi a avut. Am pus șervețel din acela, am spălat sângele. […] A venit Poliția și le-am zis ce am făcut.  […] Când m-am uitat în spate, erau acolo vreo 4 oameni unul pe celălalt și am vrut să deschid și portbagajul, dar a fost plin, a fost montat ceva acolo și nu am reușit, de aceea m-am hotărât să sparg.

[…] Mă gândesc că nu este așa de grav. A fost o doamnă mai tânără ce nu a avut leziuni, dar a fost slabă, albă, parcă era leșinată, dar am găsit acolo ceva apă și i-am dată apă, și și-a revenit. Au fost vreo trei-patru ce au avut leziuni, fruntea crăpată. I-am scos repede pentru că m-am gândit că, Doamne ferește să se aprindă ceva acolo. Problema a fost că tare speriați au fost. Microbuzul era dotat. Când m-am uitat înăuntru era ciocanul acela cu care poți sparge geamul. Microbuzul a fost dotat, dar a fost mare panica. Foarte panicați au fost! Oamenii își căutau telefoanele. La care le-am găsit telefoanele, le-am dat.”

Citește și:

 

 

43 comentarii

  1. Ombre Răspunde

    Omul merita decorat toata stima !

    • Dr Răspunde

      Un ranit miscat /tras fara a sti starea exacta poate sa paralizeze, si chiar sa moara. Stiu tanar cazut, o coasta rupta, cind a fost ridicat, i-a strapuns inima, decedat in secunde.

      • H&R Răspunde

        Eu știu care a ars în mașină. Ca o torță. Asta e cu 2 tăișuri.

      • ... Răspunde

        Dacă după o analiză rapidă și după ce întrebi pe om cum se simte, vezi dacă are răni vizibile, sângerări, ce îl doare, eventual are amețeli, poate să își miște membrele, deci în acel moment poți încerca să îl scoți. Voi nu așa faceți la intervenții asistentule nedoctor? Sau cărați cu voi un CT și numai după rezultate vă mișcați în front? M-aș mira. Poate asta în UK sau USA. E la mintea cocoșului turbat că nu bruschezi sau forțezi. Bineînțeles toate astea faci după ce ai sunat la 112! Pentru eventuale răni interne și voi sunteți la loterie că nu prea ai semne clare.

  2. H&R Răspunde

    @… Doctorii de azi fac dupa protocol.

    • ... Răspunde

      Mda. De aia avem cifrele astea. Știu și eu, doar am una în familie și am avut niște discuții în epoca virusului wow-tchi-ga-shu. Așa mă enervează că iar am avut dreptate când am zis că totul este pentru reducerea consumului de resurse. Se vrea reducerea consumul de carne la cca. 25% din consumul antepandemie și reducerea cam tot cu atâta a resurselor energetice fosile și nefosile. Inclusiv răzbelul actual dintre ruși și ucrani de aia este. Doar că Putin a supralicitat când vesticii au crezut că ei sunt singurii păpușari în jic. Uite că nu e așa! Dar nu mă aude cine ar trebui. Ai noștri zici că-s orbi și tâmpiți.
      În paranteză ai văzut că nemții au semnat deja contract de solidaritate cu danezi și austrieci pentru furnizare de curent și de gaz la iarnă? Știi de unde au austriecii gaz, nu? OMW care exploatează țițeiul și gazul nostru și prelucrează la Schwechat îți spune ceva???? Iar noi lucrăm cu hidrocarburi de import scumpe în rafinării? Dar noi nu ne vindem țara? Doar pe bucățele și cât mai ieftin? Toate astea se leagă.
      Care mă ceartă acum că iar aberez îi transmit să fie cuminte și să meargă repejor cum a zis ministresa helvetică și să facă un duș rapid în doi cu … mă-sa.😱🤮🤮

      • Gicu Hugi Răspunde

        Ia uitati unde era expertu lui peste prajit de la NASA… IN COMENTARII LA PORTALSM

        • ... Răspunde

          Glumesti, glumesti dar tot am dreptate. Asta in loc sa bagi de seama ce va fi ca poate te poti pregati. Dar am inteles ca tu nu gandesti. Uite ce bine ca te-ai vaccinat anul trecut! Acum nici dracul nu te mai intreaba! Ca sa vezi! Nu e in voga! Dar nu-ti fie frica o sa ti se gaseasca altceva sa ai preocupare inutila in continuare. Idiot util al societatii.

          • Gicu Hugi

            daca ai avea tu dreptate n-ai avea atat timp liber sa scrii minciuni

      • Vulpea bi-polara Răspunde

        “Dar nu mă aude cine ar trebui….” – oare ai spus povestea si vre-unui psihiatru? Va face el ceva, stai linistit.

        • ... Răspunde

          Te bagi și tu ca șnurul? Vrei să capeți și tu o porție? Ia încearcă să scrii o propoziție cap-coadă așa de la tine și o să vedem dacă reușesc să-mi bat joc de tine dacă scot totul din context! Așa cum ai făcut tu. Te riști fraiere?

        • Gicu Hugi Răspunde

          S-a strigat BINGO

      • X Răspunde

        Cu oameni ca tine @… nici nu ma mir ca Romania ii unde ii .

        • ... Răspunde

          Asta pentru că tu care nu pui osul la treabă și aiurezi în loc să stai unde ți-e locul și să vezi dacă poți face ceva util, deci în lic își pierzi timpul inutil. Si câți tâmpiți mai sunt ca tine care se cred buricul Pământului!😱😱😱 Idiot închipuit util al societățiu ce ești!

          • X

            Cred ca te-o scapat ma-ta sau medicu in cap cand te-ai nascut. Tare destept te crezi, dar in realitate esti un mare prost. Probabil si ceva ratat in viata care isi varsa frustraile pe net.

  3. ... Răspunde

    @Gicu Hugi, mai bine taci și stai jos până ai pe ce. Habar nu ai despre ce vorbești.
    Îți recomand să te vaccinezi. Ar fi mare păcat să te pierdem,

    • Gicu Hugi Răspunde

      Nu iau sfaturi de la pacienti de la Balaceanca

      • ... Răspunde

        Văd că vaccinul te-a deteriorat rău de tot de ai halucinații. Tu ai trebui să frecventezi locul acela. Nu doresc eu să-ți dau sfaturi copile. Doar mănânci mucii tăi și atât. Nimic nou.

        • Norik Răspunde

          ZICI CĂ E ZELENSKI JIDANUL CESRSETOR!!!!

          • ...

            Chiar nu pricep de ce se chinuie să demonstreze că am dreptate vis-a-vis de el. 😱😱😱😲😲😲😪. Hooo “frate”@Gicu Hugi! Oprește-te! Ajunge! S-a reținut!

  4. altu fără bmw Răspunde

    În ultimii doi-trei ani tot constat că județul nostru este bogat în eroi. Eroi care de fapt fac lucruri care în alte părți sau alte ocazii sunt considerate absolut normale. Drept vorbind individul a avut ceva curaj și îl felicit cu această ocazie dar nu pot să-i înțeleg pe ceilalți din trafic care au trecut în viteză pe lângă trosc-bummul ăsta de toată frumusețea și nu au oprit măcar să vadă ce este. Că de ajutor nici atâta nu te mai aștepți de la ei! Le doresc când poate vor fi în ceva situație asemănătoare, dar poate au norocul și nu vor fi niciodată, ca să aibă același tratament de la ceilalți care trec prin zonă. Nu mă înțelegeți greșit, nu le doresc răul. Numai nu-i pricep. Ați auzit de umanitate, compansiune, empatie, spirit civic? Nu prea cred.

  5. ... Răspunde

    @X, pentru cultura ta generală NU. Acum am timp că sunt pensionar și am văzut multe, am făcut multe și am condus multe. Ceea ce la tine în afară de trotineta ta dragă nu se poate spune. Apoi dacă ai ureche auzi, de nu auzi tot e bine. Dar nu te mai văita. Am constatat că două lucuri sunt infinite pe lume. Spațiul cosmic și prostia umană. Eu nu o s-o combat dacă tu vrei și îți place să dai cu capul de perete că oricum nu am șanse să te conving. Are o vorbă Mark Twain. Probabil nu ai auzit de el (adică nici de scriitor și nici de ce a zis) dar e celebru vis-a-vis de cearta cu proștii. Mai bine hodinește-te până nu faci AVC. Ar fi păcat de tine, de frumusețea asta de băiat!

    • Gicu Hugi Răspunde

      s-o gasit pensionarul special de la varsta de 40 de ani

      • ... Răspunde

        Am mult mai mult, nu sunt special dar oricum nu e treaba ta. În schimb ar trebui să te hotărăști care nick folosești că vezi că te vei încurca singur la un moment dat. Vezi câte ai folosit numai azi!

    • X Răspunde

      Alt destept, tu si ala fara bmw sunteti niste genii a secolului care cunoasteti tot, ce stie si ce nu stie o alta persoana care nu ai intalnit-o, ce detine si ce nu detine. Nu-mi zici unde mi-am lasat portofelu te rog ?

      • X Răspunde

        Cel mai deștept sunt eu. Asta dacă-mi iau lecitina cu mi s-a spus îmi aduc aminte de tot! Mai puțin portofelul că nu am eu așa ceva. Că n-am nici nădragi cu buzunar deci unde să-i mai țin? De aia nu mă compluc și umblu în buzunarele altora.

        • X Răspunde

          Atata poti ratatule. Sa scrii cu nicku meu cand nu mai ai replica.

          Du-te la somn ca esti obosit, ai ajuns la un articol care vorbeste despre un om care a scos pe altii din masina sa vorbesti de razboi, reducerea consumului de energie si alte aberatii conspirationiste. Da-ti jos sapca din folie de aluminiu .

          • X

            Ăăăă, am uitat. Aia de aluminiu eu port! Ca să nu-mi citească gândurile extrarereștrii! E pentru protecția lor că ar înnebuni ce zeamă de varză acră e în capul meu.

  6. Beny Kira Răspunde

    Septimiu, o firmă de rahat!

    • ... Răspunde

      După cum am spus acum cel puțin un an, pandemia va ține exact cât trebuie și vor deceda exact câți trebuie. Cine știe să folosească căutarea google va găsi comentariul meu la cel puțin un articol de la portalsm. Eu mi-am găsit între altele un comentariu din 25.10. anul trecut. Nu aveți decât să căutați dacă doriți. Dar nu ai ce face dacă unii mănâncă rahat toată ziua, preferă să nu gândească și se complac de situația dată. Probabil pentru ei merită, este remunerat bine. Spațiul cosmic și prostia umană sunt infinite.😱😭🤮💩
      Dar măcar nu ar trage după ei pe toți. Aștept în schimb ceva dosare pentru cei care au semnat pentru 150 de milioane de doze. Câte am luat pe degeaba??? Și aici încă nici nu am vorbit de izolete sau de alte achiziții aiurea.
      No băgați tare acum cu lozinci cu dușuri în doi sau alte bazaconii! Nu vedeți că suntei cobai? Dar mă întreb atunci, facem duș cu mască pentru siguranță??? 😱🤮💩

  7. ... Răspunde

    @Gicule. Aia e calitate ta si te defineste profund! Degeaba te agiti ca camasa aia de forta te ajunde din urma. Nu ai ce face omule? Inventezi fel de fel de insinuari de zile bune? Inseamna ca nu ai ce face!🤮

  8. X Răspunde

    Nu știu despre ce vorbești și tu ești un ratat. Chiar crezi că numai eu pot face asta??? Uite așa se face! În rest legat de replică, la ce să-ți dau replică când bați câmpii și faci atac la persoană, debitezi inepții și jignești omul? Orice ți-aș spune sunt sigur că ar ricoșa din țeasta ta groasă. Că tu nu ai nevoie nici de folie de aluminiu. Ești mai mult decât dobitoc. Și te mai și crezi elevat când de fapt nu ești în stare să scrii de la tine o propoziție normală, numai enunțuri simpliste care numai tu știi de unde le scoți. Ești un idiot înfumurat. Un AUR-ist care acum își descoperă rostul pe planetă. “Sendrero luminiso”? Ce să fac dacă ai mari lipsuri din facrucațue și nici nu recunoști. Fii fericit cu ele, tată!

  9. X Răspunde

    Auzi mai nostradamus, nu stiu care dintre noi 2 tot face pe desteptul aici. Nu stiu care dintre noi 2 tot considera ca stie ce detine celalalt, ce partid sustine daca sustine vreun partid,cat ii capabil sa inteleaga sau nu, se rezuma la chestii de astea copilaresti sa scrie sub nick-ul celuilalt pentru ca ii incapabil sa accepte ca ii prost si nu are un argumente solide. Avand in vedere ca cica esti pensionar, la varsta ta ma asteptam sa te duca mai mult capu, da defapt ce asteptari sa am de la un prost care se considera atotstiutor. Hai du-te stai cu nepotii tai ( daca ai asa ceva ) ca te cauta mintenas moartea la usa si tu iti pierzi timpu sa ne areti cat de prost esti.

    • ... Răspunde

      Măi marele X, Malcom X! Totul începe de la cei 7 ani de acasă și de la camera de copii. Din ce se pare tu ai dus lipsă la ambele. Eu zic să-ți bagi capul într-o găleată cu apă. Nimeni nu e curios de tine și tu te-ai legat de mine și nu invers. Ba mai încerci să provoci omul. Ești slab la toate categoriile. Să-ți fie de bine tot ce ai. Transmit compasiunea mea familiei tale că trebuie să te suporte. Ești prea tână ca să pricepi care sunt chestiile importante din viață. Mai bine culcă-te. Și mâine e o zi la bandă. Discuția încheiată.

      • X Răspunde

        Imi place sa ma leg de prosti. Aparent stii si cati ani am. Te rog mai spune-mi chestii despre mine, ca azi ma surprinde toata lumea cu informatii noi despre mine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.