PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

VIDEO. Cozma despre parcarea subterană: Este o victorie! Hotelul să fie cumpărat de Primărie

Deputatul Adrian Cozma a reacționat, în această dimineață, vineri, 30 septembrie, după ce Primăria Satu Mare a pierdut proiectul parcării subterane din Centrul Vechi: ,,Este o victorie a sătmărenilor”, a spus Cozma, care a subliniat faptul că o parcare ar fi necesară, dar una făcută de primărie. În declarația de presă susținută în fața Hotelului Dacia, deputatul a cerut ca monumentul să fie cumpărat de municipalitate.

,,Este o victorie a sătmărenilor că acea societate din Ungaria, deținută de Guvernul Ungariei, nu va mai concesiona pe 50 de ani terenul municipiului Satu Mare, sufletul centrului din Satu Mare. Bine că nu se face, însă e păcat că nu face primăria o parcare. Hotărârea de Consiliu Local prin care s-a inițiat această procedură pentru concesiunea acestui teren este ilegală. (…) Această aventură urbanistică și această aventură financiară a primarului a costat 135.000 de lei. Rămâne de văzut cine va recupera această sumă pentru municipiul Satu Mare”, a declarat Adrian Cozma.

Deputatul a mai spus că Hotelul Dacia trebuie să revină sătmărenilor și cere ca monumentul să fie cumpărat de primărie.

,,Avem în spate Hotelul Dacia care de șase ani stă exact așa ca la momentul când fostul proprietar a făcut chiar închisoare pentru modul în care a administrat hotelul. Mă întreb de ce aici până în momentul de față nu s-a luat nicio măsură de către Direcția Județeană de Cultură. De ce s-a permis ca acest monument istoric să se degradeze? Au tras o prelată, iar în rest n-au făcut nimic. Dacă ar fi avut bani, 19 milioane de lei, să facă parcarea, să facă bine să renoveze Hotelul Dacia. Dacă nu, să-l vândă Primăriei, pentru că acest simbol trebuie să revină sătmărenilor și Sătmarului”, a mai spus deputatul sătmărean.


CITEȘTE ȘI: