Ultima actualizare: azi, 09:22

Locale

Adio, parcare subterană în centrul Sătmarului: ”Piedici puse de politicieni iresponsabili”

Oferta firmei Dacia SRL depusă la licitația organizată pentru parcarea subterană din Piața Libertății a fost respinsă ca neconformă, anunță Primăria Satu Mare, deoarece, potrivit municipalității, ”ofertantul nu a putut să garanteze, din cauza piedicilor puse de politicieni iresponsabili, că se va încadra în termenul de execuție solicitat de Primăria Satu Mare (31 noiembrie 2023)”.

,,Pentru conducerea Primăriei Satu Mare interesele orașului sunt mai presus de orice, proiectul privind reabilitarea Centrului Vechi este prioritar! Satu Mare pierde o investiție privată de 20 milioane de lei, pierde 111 locuri de parcare în zona centrală, care s-ar fi adăugat locurilor de parcare ce vor fi construite de municipalitate.

O problemă administrativă a fost transformată artificial în una politică, cea mai bună dovadă că demersul Primăriei a fost unul corect este faptul că Prefectura Satu Mare a eliberat avizul de legalitate pentru hotărârile Consiliului Local privind parcarea subterană din Piața Libertății. Cei care au provocat scandal, o vor face în continuare. Pentru că doresc ca Satu Mare să revină la perioada de stagnare, de regres. Satu Mare trebuie să meargă doar înainte!”, a precizează Primăria Satu Mare.

22 comentarii

  1. urbanism Răspunde

    Ba iresponsabil e cine suprapune asta pe repede înainte peste un proiect gata avizat, finanțat și bugetat cu termen de realizare foarte clar și relativ scurt. Cum poți face asta când știi că forțezi toate lucrurile și dai peste cap celălalt proiect? Eu zic că dacă se făceau amândouă 100% nu se putea respecta termenul pentru reabilitarea parcului. Și atunci dăm banii înapoi? Că la parcarea subterană proiect încă nu știu să fie făcut și mai ales aprobat. Adică una e intenția și alta e autorizația de construcție. Nu ar trebui să amestecăm treburile. Plus să explice cineva niște detalii constructive la primar, adică de ce e problematică treaba.

    • Adi Răspunde

      Nu mai au bani de la unguri , așa că gata cu investițiile în Ardeal .

      • urbanism Răspunde

        Reabilitare parcului e din bani UE, deci acolo sunt bani. Iar pentru construirea parcării subterane în situația dată erau oricum foarte slabe șanse și era forțată nota. Ca să nu mai spun că tehnic sunt probleme serioase, nu e spațiul adecvat să dezvolt aici. Afectarea fundației vechilor construcții ar fi problema cea mai mică aici. Așa ceva nu se face în halul ăsta pe repede înainte. Asta dacă ești un gospodar responsabil.
        Recomand primarului să se folosească de cunoștințele bătrânilor și a celor cu experiență în asemenea situații. Nu e de joacă că de crăpa în urma lucrărilor oricare clădire cine semna actul dădea cu subsemnatul. Că nu cred că sunt făcute expertize pe clădiri, nu au cum să aibă.

        • elis Răspunde

          in urma cu mai multi ani (habar nu am cati) cred ca pe acest portal a aparut articolul care anunta ca primarul actual, in vederea renovarii centrului vechi, trebuie sa taie toti copacii din parcul central, la care locuitorii municipiului s-au revoltat. Abia acum dupa cativa ani, aflam si noi ca se doreste constructia unei parcari subterane in zona parcului central unde radacinile copacilor nu au ce cauta in subsol unde aceste radacini trebuiesac inlocuite cu beton pentru parcarea subterana privata apartinand constructorului finantator pentru o perioada de 49 de ani. Tu , satmarean sau de oriunde vei fi vei putea parca doar daca hotelul binevoieste sa afiseze pe display ca sunt 1 sau 3 locuri disponibile pentru “altii”. Simplu ca buna-ziua. De ce s-a ascuns acest lucru de la inceput?

  2. Stăi blând Răspunde

    Șez blând că asta s-o vrut. Adi Cozma acum jubilează in orgasme multiple ca nu Ungurii fac. Din punctul lui de vedere negru si gol, mai bine nimeni decât Ungurii.
    Ș-apoi miroase a șantaj, că tare ușor o renunțat Găbiță la proiect.
    Da se va contesta de către unguri

    • urbanism Răspunde

      @blândule, ungurii au stopat foarte multe proiecte. Nu au pur și simplu bani. Dar asta nici proiect nu-l poți denumi că nu este încă un proiect efectiv tehnic. Și nici pe lista lor nu era, hotelul Dacia poate dar asta sigur nu. De la teorie la practică e cale lungă. Cine a construit vreodată ceva știe asta bine.

  3. GB Răspunde

    Comunicatul Primăriei pare să zică totul și nimic și are niște fracturi de logică grotești(zici că e o traducere din maghiară mot-a-mot dar de obicei nu merge că iese așa ceva de nici ungurul care a tradus-o nu o înțelege pe românește). Au vrut să fie subtili în a para responsabilitatea dezumflării unei noi “gogoși” de-a primarului pe alții (probabil nu le-a ieșit pasența cu oligarhul lui Orban) Dar hai să lucrăm cu materialul clientului:
    “Pentru conducerea Primăriei Satu Mare interesele orașului sunt mai presus de orice, proiectul privind reabilitarea Centrului Vechi este prioritar!” – Corect! Un lucru cert, bani europeni, finanțare sigură în beneficiul orașului și a tuturor! Și fraza următoare :”Satu Mare pierde o investiție privată de 20 milioane de lei, pierde 111 locuri de parcare în zona centrală” – Lucru cert? Asumat de oligarh? Bugetat? Adică documentația finalizată cu toate aprobările și banii pe masă pt. ai da autorizație de începere a lucrărilor? Nu! Deci nare nimic tanda cu mana. Deocamdată să o lăsăm în bolul cu “gogoși” al “locurilor de parcare ce vor fi construite de municipalitate”, mandatul III-IV. După care se continuă cu o văicăreală de “băieți buni și corecți” “dovadă că demersul Primăriei a fost unul corect” dar baubau de politicieni iresponsabili “care au provocat scandal, o vor face în continuare. Pentru că doresc ca Satu Mare să revină la perioada de stagnare, de regres.” Dacă sunteți precum pretindeți spuneți care sunt piedicile Legale, repet Legale puse de aceștia(nu cred că gargara politică va oprit vreodată fiindcă e bună doar pentru” prostime”)? Nu prea ține d-le primar, pare cum zic românii :-VRĂJEALĂ!! Iar cu “datul la geoale” din opoziție pentru stagnare și regres voi cred că sunteți campioni(oare de ce zbârnâie investițiile în mandatele tale, eheiii… că bine le-ați potrivit/negociat/votat). Și finalul apoteotic:
    “Satu Mare trebuie să meargă doar înainte!”, Corect!! În sfârșit suntem de acord!!! . O… o mică întrebare aș avea la dumneavoastră d-le primar, da? Se poate? Totuși la ce direcție v-ați gândit?

  4. xpert86 Răspunde

    Cred ca nu a depus oferta cine trebuia sau nu s-au inteles in privinta comisionului pe care trebuie sa-l plateasca executantul băieților destepti din cadrul Primăriei Satu Mare, mai mult ca sigur aceasta e cauza pentru care a fost respinsă oferta!!!! Va fi declarat castigator , numai cine va accepta comisionul din lucrare si ii se va face un caiet de sarcini pe masura de catre baietii destepti din Primăria Satu Mare ca ii se aprobe oferta!!! Câștigătorul licitației va avea caietul de sarcini dinainte de publicarea pe SEAP ca asa e traditia la Primăria Satu Mare, adica dupa ce s-au inteles cu baietii destepti cu câștigătorul!!!! Basmele comunicate de Primăria Satu Mare sun aceleasi asa cum s-a intamplat cu baza de agrement Someș cand a fost concesionată catre Beny Alex SRL!!!! Dupa ce s-au inteles cu cei de la Beny Alex SRL l-au declarat castigator, rezultatul l-am vazut cu totii, aproape mai nimic!!!!!

    • urbanism Răspunde

      @xpert68. Ce nu pricepi? Inca nici nu s-a ajuns nici macar la o oferta! Nu avea ce sa depuna daca totul e in faza incipienta. Este o idee vag dezvoltata fara nimic concret! Ceva de genul blocurilor de locuinte sociale in locul stadionului Unio a lui Coica! Mai tii minte? Ca ce bine ar fi daca altii ne-ar face apoi noi am taia panglica. Ca la mall. Si asta e ceva de genul. Primarul e suparat ca nu a iesit ceva invarteala a cuiva. Probabil totul e absolut total dezinteresat. Sau nu? Nu stiu de ce tot insista sa aiba anumite probleme. Ca prea bate la ochi. A mai fost unul Anderco care se credea stapan peste tarla, asta chiar si peste Dj Mc Colopaci. Stii la cine ma refer? Nu-i ajungeai la nas nici cu cosul de la autospeciala Electrica. Stii unde a ajuns, nu? Nu asa se conduce o administratie cu idei peste noapte si sarind anumite lucruri. Plus ca nu e nici transparent. Nici Oradea nu face asa, Oradea care se tot da exemplu. Este la ei un plan de bataie de lunga durata defalcat pe mai multe etape. Noi avem asa ceva? Du-te mai! Avem ceva numai asa de forma. Ca si PUG-ul pe care violam zi dupa zi. Apoi ne miram ca arata orasul ca ceva catun din India?

  5. xpert86 Răspunde

    Cine pune pariu ca iar castiga Tarr Beton SRL Livada oferta pentru lucrare????

    • misi Răspunde

      sa faca firma care a facut parcul pe Cubic? Dute vezi parcul si vezi si lucrarile de la Tarr. Pun pariu ca daca ai renova casa ai alege si tu pe Tarr. Mai spune o firma care are atatea utilaje si oameni.

      • logica Răspunde

        Ca ne place sau nu ne place…adevarul asta este

      • urbanism Răspunde

        @misi. După tine cine a lucrat în subantrepriză proiectul Cubic? Tot Tarr. Așa că ….😱😭🤮🤮
        Ei au venit inclusiv cu ideea “minunată” cu două rezervoare de 20 mc în bătaie de joc pentru reținerea apei. Pe suprafața aia este fix zero! Orice inginer care calculează un pluvial după suprafață îți spune asta. Du-te azi pe acolo și vezi ce apă frumoasă stă să se adune deja! Asta după parodia asta de ploaie.

  6. Jack Răspunde

    Iarasi s-a dovedit de ce suntem codasii Europei fiindca suntem si cei mai prosti. Dar de data asta si Ungurii au fost prosti. In loc sa infiinteze o firma in Argentina, Sud Africa, Bahrein si cu firma respectiva sa se prezinte la licitatii. Altfel suna in presa Satmareana “o firma din Sud Africa va construi parcarea subterana din oras”.

  7. Unguri Răspunde

    Gabor si acoliti lui sa ne explice de ce hotelul dacia nu se da in folosinta si nu se lucreaza
    La el. Pt faptul ca acuma e al ungurilor nu este nici o problema? cand era a lui bny nu incapaea de el. Acuma gabore explica ne de ce sta hotelul dacia in paragina????

  8. Nyznaiu Răspunde

    Pana nu se rezolva problema CUBIC, nici un ban…mucles.

  9. x-ulescu Răspunde

    Da cum ramane cu parcarea supraetajata din spate de la Aurora ? Sa faca acolo privatu investitia ,sau e prea departe de Dacia ?

  10. Gogu Răspunde

    O gașcă de incapabili lunar sapă în sensul giratoriu din 17,de parcă Dorel le-ar fi șef de șantier ! Nu mai înțelegem ce dracu poate fi acolo de nu poate gașca de incapabili să-i vină de hac !!În fiecare dimineață se formează coloană de mașini până la OMV de pe Blaga ! Chiar nu e nimeni din primărie care să dea cu ei de pământ ???

  11. Norik Răspunde

    BRAVO FELICITĂRI ÎN SFÂRȘIT CINEVA A LUAT ATITUDINE LA ESCROCHERIILE FĂCUTE DE UDMR DE DISTRUGERE A PARCULUI CENTRAL DIN MUNICIPIU!!!!

    • elis Răspunde

      in urma cu mai multi ani (habar nu am cati) cred ca pe acest portal a aparut articolul care anunta ca primarul actual, in vederea renovarii centrului vechi, trebuie sa taie toti copacii din parcul central, la care locuitorii municipiului s-au revoltat. Abia acum dupa cativa ani, aflam si noi ca se doreste constructia unei parcari subterane in zona parcului central unde radacinile copacilor nu au ce cauta in subsol unde aceste radacini trebuiesac inlocuite cu beton pentru parcarea subterana privata apartinand constructorului finantator pentru o perioada de 49 de ani. Tu , satmarean sau de oriunde vei fi vei putea parca doar daca hotelul binevoieste sa afiseze pe display ca sunt 1 sau 3 locuri disponibile pentru “altii”. Simplu ca buna-ziua. De ce s-a ascuns acest lucru de la inceput?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.