PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Poliţiştii fraţi din Satu Mare construiau case şi le vindeau

Cei doi fraţi poliţişti din judeţul Satu Mare reţinuţi pentru 24 de ore de către procurorii Direcţiei Generale Anticorupţie, construiau case şi le vindeau, fiind incompatibili cu funcţia.

Comunicatul oficial al Parchetului cu privire la acest caz: COMUNICAT OFICIAL. Fraţii poliţişti făceau afaceri în timpul serviciului, cu maşinile de Poliţie

Potrivit surselor PortalSM, cei doi fraţi au ridicat case în Satu Mare, Păuleşti şi Mărtineşti pe care le vindeau mai departe.  Locuinţele respective nu erau pe numele lor, sperând astfel să nu fie descoperiţi.

Ei ar fi ajutaţi şid e către un angajat al Primăriei Păuleşti, care deţine mai multe suprafeţe de teren, locuri de casă, şi a demisionat recent, după ce procurorii DGA au intrat pe fir.

Cei doi polițiști au fost reținuți, astăzi, pentru 24 de ore, în urma unor percheziții făcute de procurorii Direcției Generale Anticorupție, potrivit surselor PortalSM. Ei sunt acuzați pentru infracțiuni de delapidare.

Cei doi polițiști sunt frați și sunt acuzați că au efectuat afaceri imobiliare, construind și oferind spre vânzare locuințe, fără a le trece în declarația de avere. Potrivit surselor PortalSM, banii proveniți pentru construirea caselor ar fi din surse ilegale, respectiv din trafic de țigări.

Deocamdată, DGA nu a oferit informații oficiale despre acest caz, urmând să fie emis un comunicat de presă pe această temă. Sursele PortalSM susțin că polițiștii vor fi prezentați Judecătoriei Satu Mare cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Știre în curs de actualizare…