Ultima actualizare: azi, 13:37

Locale

COMUNICAT OFICIAL. Fraţii poliţişti făceau afaceri în timpul serviciului, cu maşinile de Poliţie

La nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare, este înregistrat un dosar penal în care se efectuează cercetări faţă de două persoane, având calitatea de agenţi de poliţie în cadrul I.P.J. Satu Mare, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de: efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană, prevăzută de art. 12 alin. 1 lit. a teza I din Legea nr. 78/2000, cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.pen. şi delapidarea, prevăzută de art. 295 alin. 1 C.pen.

În fapt, se reţine că persoanele în cauză:

În perioada 2020-2022 au construit în vederea vânzării, în nume personal, mai multe imobile pe raza jud. Satu Mare şi au obţinut foloase patrimoniale necuvenite, constând în diferenţa dintre suma cu care înstrăinau aceste imobile şi suma declarată ca fiind valoarea pe care o avea imobilul după construire, acte incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care aceştia o îndeplineau. De asemenea, în perioada de referinţă, aceştia au administrat, în fapt, societăţi comerciale şi au desfăşurat activităţi în numele acestora precum cumpărarea de materiale de construcţii; angajarea de personal şi coordonarea acestuia; încheierea de contracte cu diferite societăţi având ca obiect comercializarea şi vânzarea de materiale de construcţii în vederea construirii şi vânzării imobilelor. Totodată, în scopul efectuării activităţilor anterior menţionate, persoanele în cauză, au efectuat deplasări cu autospecialele de poliţie cu care erau planificaţi în serviciul de patrulare şi s-au deplasat, în timpul programului de serviciu, fie la depozite de materiale de construcţii, fie la imobilele aflate în construcţie.

În cursul zilei de 28.11.2022 au fost puse în executare un număr de patru mandate de percheziţie domiciliară, emise de către judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Satu Mare. În prezent faţă de persoanele în cauză s-a dispus luarea măsurii reţinerii pe o durată de 24 de ore.

Ca urmare a faptului că persoanele în cauză au calitatea de agenţi de poliţie în cadrul I.P.J. Satu Mare, urmărirea penală a fost efectuată de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare, cu sprijinul Direcţiei Generale Anticorupţie.

Precizăm că activităţile procesuale efectuate în cursul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de procedură penală şi au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor şi garanţiilor procesuale, precum şi a prezumţiei de nevinovăţie.

17 comentarii

  1. c-block Răspunde

    No @claudiu, ai ceva de comentat față de acest comunicat? Tot mai încerci să găsești scuze? Așa ceva nu se face și cu asta basta!

  2. Mae Răspunde

    Vrăjeala acuma au schimbat comunicatul ….nu toți polițiști unmbla și își rezolva problemele

  3. Daria Răspunde

    Da numai ei au facut si au dres? Ia mai verificati si pe unii agenti de frontiera ce au pe numele nevestelor si soacrelor, din ce naiba salarii fac case si le vand?

  4. Tercica Răspunde

    Astea au picat de fraieri la “ala bala portocala….” numaratoare! Nu sunt singuri, numărul de numărat e sigur mult mai mare! Acuma au fost ei la rand! Cum de nu pica niciodata unul cu grad de ofițer, numai pulime, sau nu pica vreun procuror, sau astea e smecheri, se numără din 2 în 2 și ei e pe numar inpar! Hazardul nenica ! ! !

  5. Nae Răspunde

    După cum este bine știut, când se mai încing lucrurile, câțiva trebuie sa pice astfel capii au o acoperire. Si-au facut treaba, au îngropat doi colegi si orchestrarea merge mai departe.

  6. claudiu Răspunde

    @block …nu spun ca n au gresit…Au gresit ca in timpul serviciului au dat o fuga pana la santier sau depozit….Pentru asa ceva era suficient o cercetare disciplinara interna,fara mascati si procurori…Legea le permite ca sotiile lor sa detina societati comerciale,oamenii astia au lucrat legal au platit taxe si impozite ,nu au stat doar pe salar sa fie batjocoriti de orice neica nimeni in drum ca nu i duce capul si s mancatori de bani publici…Sunt baieti destepti cu scolile facute facute la zi si nu la apelul bocancilor,vor fi eliberati in scurt timp pentru ca nu au savarsit decat abateri disciplinare,nu infractiuni,singura lor vina este ca si au dorit sa traiasca mai bine si nu doar din salar:nu au bagat mana in buzunarul nimanui,daca ti a placut casa si pretul ai cumparat,daca nu,nu i suparare! Chestia cu trafic de tigari e o bazaconie,au vandut un apartament si au facut o casa,apoi au reinvestit profitul si tot asa,prin investitii inteligente au ajuns mai presus decat ii recomanda tresele de simpli agenti,si asta m ai mult ca sigur ca a deranjat!

  7. H&R Răspunde

    Poate nu au cotizat unde si la cine trebuie. 😉

  8. Satu Mare Răspunde

    Da pe Oros Anton funcționarul din primăria Păulești care și-a dat demisia plin de terenuri furate din visteria statului nu îl rețin,are in posesie 65 de hectare de teren de când lucrează în primărie la serviciul agricol din anul 2015!?

  9. Y_grec Răspunde

    Trebuie să fii tâmpit sau să nu cunoști prețurile , ca să crezi că dacă vinzi un apartament și apoi faci o casă pe care o vinzi în profit , ajungi să-ți cumperi seria 7 nou. Aici trebuie cercetat serios , precis e vorba de corupție , trafic ( persoane , droguri , influență , etc. ) . În primul rând ar trebui justificată diferența dintre veniturile legale și averea imensă pe care o dețin .

  10. Unu Răspunde

    In Romania daca lucrezi la stat trebuie sa fi sărac!gandire securista!nu la toti le place dupa servici sa-si pună c.uru pe canapea si sa lingă vreo 10 beri!unora le merge mintea si umbla sa isi depășească starea!nu mi se pare ca au facut cv ilegal baietii astia!dar invidia e boala grea!sincer sper sa nu dea peste un judecător bolșevic ci unul cu gândire libera si sa fie achitați!inca unii au gândire securista si nu mai scăpăm de ei

    • Raspuns lui @Unu Răspunde

      Ca ce ti se pare tie e un lucru. Nu cred ca asa de arta nu au declarat astea si lucrau prin interpusi. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca am inteles ca au facut din astea si in timpul serviciului. Nu e voie. Ca se practica e alt lucru chiar pe scara larga in tara dar subliniez nu e voie. Aici mai intervine si faptul ca lipseste din declaratiile lor. Care se supun tot asa legii. Si daca declari incorect sau ascunzi anumite venituri aia cum se cheama la tine? Dar nu e treaba noastra sa judecam aici ca nu suntem tribunal. Vei vedea ca vor fi spalati, albiti. Asa ca nu te agita.

    • Viorel Răspunde

      Dute in plm cu cumetria ta cu ei, sunteți prieteni!?…. DNA i-a luat așa că au fost băieți deștepți și nu au băut 20 beri pe canapea ca alții și au umblat cu mașinile miliției să supravegheze mersul lucrarilor pe șantier,cu 5 saci de CM10 in portbagaj și cu semnalele specialei aprinse că meșteri așteaptă materialul….dute bă și plimba ursul cu pungașii tai,prieteni de suflet arestați în beciul miliției…..și stai liniștit că nici judecătorii aia nu sunt atât de proști, când DNA v-a scoate arsenalul și v-a da de masa lor cu el se vor caca pe ei și îi vor baga la pușcărie….și asta nu ar fi o mare realizare daca nu pun sechestru pe tot și le vad la licitație publică,asta ar fi corect și cinstit…stimabile!!!

  11. Cetateanul Răspunde

    Ce legi frate, dar politistii nu sunt si ei oameni ?
    Care e problema ca urmareau sa cumpere, puneau poate la punct si apoi revindeau cu un mic profit ?

  12. Cetateanul Răspunde

    Sau in fine, construiau, si apoi revindeau cu un mic profit . Nu inteleg de ce nu fac si altii la fel daca vor sa faca bani ? Nuuu, chipurile e ilegal ! Cu 1001 legi, reglementari, taxe si impozite ne vom duce dracului ! O sa scada calitatea vietii drastic pentru oamenii muncitori si antreprenori si birocratii (care nu produc nimic) ne vor conduce fiecare aspect al vietii de zi cu zi !

    • @Cetateanul Răspunde

      Mai gandeste-te putin unde e buba. Ca vad ca nu sesizezi unde e problema. Sunt cel putin doua lucruri profund ilegale aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.