PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Consilier USR demisionează din Consiliul Local Satu Mare, după ce a fost găsit incompatibil

Consilierul local USR PLUS Aurelian Iliescu anunță că demisionează din Consiliul Local Satu Mare, după ce a fost găsit incompatibil de Agenția Națională de Integritate. Potrivit agenției, firma la care acesta era asociat a încheiat contracte cu Administrația Domeniului Public Satu Mare. Consilierul vine și cu o serie de explicații.

,,Incompatibilitate ANI? Firma unde sunt asociat are într-adevăr un contract de mentenanță la aplicația de salarizare a ADP, un contract de 10 euro pe lună, un contract care a început în 2012, înainte ca USR-ul să existe. De acești bani noi îi ajutăm pe cei de la ADP cu diverse setări și mentenanța bazei de date. Cred că este important să subliniez faptul că nici o firmă de IT nu lucrează cu 10 euro pe oră în zilele noastre. De aici, cred că orice persoană de bună credință poate trage propriile concluzii.

Niciodată nu am câștigat bani pentru care nu am muncit, și sub nici o formă nu m-am folosit de calitatea mea de consilier local pentru a obține beneficii sau foloase necuvenite. Consider că este nedrept faptul că ANI a ales să facă un comunicat de presă unde să mă includă și pe mine luând în calcul faptul că eu am depus o întâmpinare și documentele pe care le vedeți, întâmpinare la care nu am primit un răspuns nici până în ziua de astăzi. Nici măcar nu am fost notificat că aș fi incompatibil.

Deoarece văd că unele articole din presa locală au prezentat situația ca fiind o pată asupra USR-ului, consider că demisia mea din consiliul local este un gest pe care mă văd nevoit să îl fac. În încheiere vreau să spun doar atât, nici eu și nici altcineva din USR nu a avut beneficii în urma poziției pe care am ocupat-o”, a scris consilierul într-o postare pe pagina sa de Facebook.