Ultima actualizare: ieri, 22:15

Locale

Consilier USR demisionează din Consiliul Local Satu Mare, după ce a fost găsit incompatibil

Consilierul local USR PLUS Aurelian Iliescu anunță că demisionează din Consiliul Local Satu Mare, după ce a fost găsit incompatibil de Agenția Națională de Integritate. Potrivit agenției, firma la care acesta era asociat a încheiat contracte cu Administrația Domeniului Public Satu Mare. Consilierul vine și cu o serie de explicații.

,,Incompatibilitate ANI? Firma unde sunt asociat are într-adevăr un contract de mentenanță la aplicația de salarizare a ADP, un contract de 10 euro pe lună, un contract care a început în 2012, înainte ca USR-ul să existe. De acești bani noi îi ajutăm pe cei de la ADP cu diverse setări și mentenanța bazei de date. Cred că este important să subliniez faptul că nici o firmă de IT nu lucrează cu 10 euro pe oră în zilele noastre. De aici, cred că orice persoană de bună credință poate trage propriile concluzii.

Niciodată nu am câștigat bani pentru care nu am muncit, și sub nici o formă nu m-am folosit de calitatea mea de consilier local pentru a obține beneficii sau foloase necuvenite. Consider că este nedrept faptul că ANI a ales să facă un comunicat de presă unde să mă includă și pe mine luând în calcul faptul că eu am depus o întâmpinare și documentele pe care le vedeți, întâmpinare la care nu am primit un răspuns nici până în ziua de astăzi. Nici măcar nu am fost notificat că aș fi incompatibil.

Deoarece văd că unele articole din presa locală au prezentat situația ca fiind o pată asupra USR-ului, consider că demisia mea din consiliul local este un gest pe care mă văd nevoit să îl fac. În încheiere vreau să spun doar atât, nici eu și nici altcineva din USR nu a avut beneficii în urma poziției pe care am ocupat-o”, a scris consilierul într-o postare pe pagina sa de Facebook.


11 comentarii

  1. c-block Răspunde

    Khm, khm. Pinocchio! 10 euro e numai TVA la factura lunară. Poate era 10 euro acum 10 ani! Că alt ziar a publicat copie de pe factură. Așa că lasă tu gargara. Și nici aia nu ține că ai trimis recipisă înainte de alegeri la ANI și nu ai primit răspuns. Păi crezi că numai tu participi la alegeri și nu sunt încă 100000 de oameni pe puțin care fiecare trebuie și verificat înainte că securitate și chestii? Conform legii asta nu e voie și gata! Nu aveai decât să te retragi din firma cu pricina înainte de alegeri și nu era nici o problemă. Dar ca să vezi la nenea useristul nu i-a picat fisa! Săracul de el! Acum în ajun de Crăciun hai să organizăm un teledon să aibă bani de pită și untură!

  2. Big Brother Răspunde

    USR – Fara penali in functii publice…
    HA-HA-HA
    😀

  3. sieuvotez Răspunde

    Și eu câștig 10 euro pe oră 🙃 da, da!
    marmota impacheta ciocolata în contracte 😀
    Și userul nostru e spaima orasului, adică luptă cu fraierii de noi nu cu borfașii politici.
    Să ne mulgeti, dar așa cum vrem noi, căpușelor! 😉

  4. c-block Răspunde

    Scriu mai jos niște concluzii scurte.
    1. necunoașterea legii nu te scapă de efectele acesteia.
    2. nu cred că nu știa devreme ce înainte de alegeri s-a adresat în scris la ANI, așa am înțeles. Probabil a zis că nu se observă sau e treabă prea măruntă.
    No uite că acum a primit răspuns la scrisoarea sa de acum doi an-trei!
    Așa e că e “minunat” când te confrunți așa pe persoană fizică și singur cu tarele sistemului?????
    În orice caz s-a diluat enorm de mult calitatea consilierilor. Când mă gândesc cu cine s-a pornit anno și cine s-au cățărat mai recent în acolo este diferență de la cer la pământ! Ăștia care sunt acum nu sunt nici unul în stare să pună bazele unei administrații locale, a unei echipe de consilieri cu discuții competente și pe subiect prin comisii. Vă spune asta unul foarte în temă. Și uite așa dacă primarul are o agendă clară poate face pe păpușarul cu ei.

  5. CATRINEL RAT Răspunde

    DOAMNA MOLNAR CRET MAI ESTE CONSILIRR LOCAL?

  6. Francisc Răspunde

    Partid care trebuie desfiintat daca nu se desfiinteaza singur !!Iar unii papagali dintre care l-au infiintat clar trebuie sa faca puscarie !

    • c-block Răspunde

      Această mișcare pe are nu o pot considera partid nu are nici acum o doctrină clară. E un fel de #noi-nu-suntem-ca-ăialalți-votați-ne și atât. Și uite că sunt la fel! Ca să nu mai povestesc că peste tot unde au câștigat o primărie au dat cu bățul în baltă la modul cel mai clar (sectorul 1 București unde nici acum nu mi-e clar dacă Clotilde a câștigta mandatul ăsta ori ba, primăria generală București, Timișoara, Brașov etc.). Poate nu știți dar această mișcare prin europarlamentarii lor a votat împotriva interselor naționale de 6 ori în prima parte a anului în parlamentul european dar conform agendei sale paralele! Și în tot acest răstimp a făcut o campanie la Bruxelles că noi ca țară de fapt nu am merita aderarea la spațiul Schengen! Numai în ceasul al 12-lea au schimbat placa!

  7. Tolo Răspunde

    Așteptăm cu nerăbdare aceeași reacție din partea primarului Ardud (PNL) care a fost găsit și el în situație de incompatibilitate.
    Ma tem totuși ca el nu știe care e lucrul corect de făcut…

    • c-block Răspunde

      @Tolo, la el nu prea ține că acolo s-au făcut niște acte și niște plăți contrasemnate de el. Dar să fii primar de nu știu câte mandate și să-ți permiți așa ceva? Chiar așa mare e foamea la unii? Nu cred că nu știa la ce se expune. După mine nu are ce să mai reacționeze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.