Ultima actualizare: azi, 13:03
Locale

FOTO. Zeci de tone de haine second-hand, oprite în PTF Petea. Trei camioane, trimise înapoi în Ungaria

Poliţiştii de frontieră sătmăreni, în cooperare cu lucrători din cadrul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului Satu Mare, nu au permis intrarea în ţară a trei automarfare încărcate cu produse second-hand constând în textile, îmbrăcăminte și saltele, întrucât șoferii nu au putut prezenta certificate de dezinsecție și curățare.

În data de 30 noiembrie, în jurul orei 15.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, județul Satu Mare, s-a prezentat pentru a intra în ţară un maramureșean în vârstă de 28 de ani, conducând un automarfar înmatriculat în România. Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, 515 kg de îmbrăcăminte și încălțăminte uzată, de la o societate comercială din Slovacia, având ca destinație o societate comercială din județul Prahova. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transfer de deşeuri, a fost solicitat sprijin autorizat lucrătorilor Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Satu Mare, care au stabilit că bunurile transportate nu pot intra pe teritoriul României, întrucât nu există certificatul de curățare și dezinsecție.

În data de 29 noiembrie, în jurul orei 17.30, în același punctul de trecere a frontierei s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, un maramureșean în vârstă de 40 de ani, conducând un automarfar înmatriculat în România. Bărbatul transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, îmbrăcăminte, textile și încălțăminte uzate, de la o societate comercială din Finlanda, care urmau să ajungă la o firmă din județul Harghita. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transfer de produse second-hand, a fost solicitat sprijin autorizat reprezentanților Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului Satu Mare care au stabilit că bunurile transportate – în cantitate de 14.835 kg – nu pot intra pe teritoriul României întrucât nu există documente legale. Conform legislaţiei în vigoare, șoferul nu a putut prezenta certificatul privind operațiunile de curățare și dezinsecție.

În data de 28 noiembrie, în jurul orei 11.00, în PTF Petea, s-a prezentat pentru a intra în România, un sucevean în vârstă de 25 de ani, conducând un automarfar înmatriculat în România. Tânărul avea automarfarul încărcat, conform documentelor de însoțire a mărfii, cu saltele și textile uzate, de la o societate comercială din Bunurile urmau să ajungă la o firmă din județul Suceava. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transfer de produse second-hand, a fost solicitat sprijin autorizat reprezentanților Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului Satu Mare care au stabilit că bunurile transportate – în cantitate de 8.600 kg – nu pot intra pe teritoriul României întrucât nu există documente legale, neavând certificatul de curățare și dezinsecție.

În toate cele trei cazuri, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a bunurilor transportate, fiind înapoiate pe teritoriul maghiar.

Sursa: Poliția de Frontieră

9 comentarii

  1. 🤔🤔🤔 Răspunde

    Ungurii sunt de vină! Că noi în anul 2022 tot cumpărăm ronghiuri! Că vedeți că iară mizeriile erau cumpărate din Slovacia de o firmă din Prahova! Nu vă băgați odată mințile-n cap? Sau se pare că tot vă merită chiar și așa și amenzile nu sunt destul de prohibitive???😱😠😢

  2. roby Răspunde

    cumparati chinezesti facute din pungi de plastic la pret din occident sa platiti tva la stat astai smecheria

  3. Muresan Răspunde

    Dar nu se mai termină cu transporturile de gunoaie ???. Stimabililor patroni de firme de transport marfă rutieră nu vă coformați odată și penyru totdeauna cu legislația în vigoare ???. Ar trebui luată imediat și de urgență măsura indisponibilizării mijloacelor de transport, poate astfel se vor potoli odată și se vor liniști și învăța minte !!!

  4. Sătmărean Răspunde

    Uită-te toate gunoaiele, mizeriile,resturile și infecțiile altora !!!

  5. Mincinosul Răspunde

    Mergeti la piata de vechituri , sa vedeti cate Dame de bugetari fac cumpaturi la haine second. Am vazut dne care lucreaza la protectia consumatorilor sau la protectia mediului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.