PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Medicul impertinent este cercetat. Pacienţii, chemaţi să depună plângeri la spital!

Medicul impertinent de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare este cercetat atât de către conducerea unităţii cât şi de către Colegiul Medicilor.

Managerul SJU Satu Mare, Adrian Marc, a declarat pentru PortalSM, că “este deschisă o procedură adminsitrativă de cercetare”, fiind o plângere mai veche.

Este într-o procedură adminsitrativă de cercetare. Mai multe mărturii ne-ar edifica mai bine. Juridic, demersurile sunt pornite şi se vor finaliza. Este o singură declaraţie depusă. Nu vrem să incităm, dar cei care au trecut prin experienţe, la modul obiectiv, să vină să depună sesizări la Registratură. Oamenii să nu fie timoraţi, să vină să li se consemneze oficial cazul”, a spus Adrian Marc.

Medicul respectiv a mai fost cercetat în trecut.

Comportametnul medicului a ajuns în atenţia opiniei publice după ce un bebeluș în vârstă de 6 luni s-a întors acasă cu ambele mâini învinețite după ce asistentele s-au chinuit o oră și jumătate să îi pună o branulă. În tot acest timp, medicul de gardă trântea uși, își savura cafeaua în fața pacienților și răspundea iritat la orice întrebare. Mama copilui a decis să facă totul public.

O bunică s-a prezentat, miercuri, cu nepotul, în vârstă de 6 luni, la Unitatea de Primiri Urgențe. Bebelușul avea diaree de 2 zile și o stare degradată, astfel că mama a decis să îl trimită la Urgențe, în timp ce ea a rămas acasă cu cealaltă fetiță, în vârstă de 2 ani și jumătate. Bunica a stat cu nepotul timp de 5 ore la Urgențe, timp în care a avut parte de un comportament ce lasă de dorit din parte medicului de gardă, de asistente ce i-au învinețit micuțului ambele mâini încercând să îi pună o branulă, ca în final să îi fie luat sânge din picior.

Mama bebelușului a povestit pentru PortalSM întreaga situație. Poveste, pe larg, o găsiţi aici.