Ultima actualizare: azi, 20:44

Locale

FOTO. Bebeluș ținut 5 ore la UPU Satu Mare! I-au învinețit mâinile încercând să îi pună o branulă

Situație vredincă de plâns la Unitatea de Primiri Urgențe din municipiul Satu Mare! Un bebeluș în vârstă de 6 luni s-a întors acasă cu ambele mâini învinețite după ce asistentele s-au chinuit o oră și jumătate să îi pună o branulă. În tot acest timp, medicul de gardă trântea uși, își savura cafeaua în fața pacienților și răspundea iritat la orice întrebare.

O bunică s-a prezentat, miercuri, cu nepotul, în vârstă de 6 luni, la Unitatea de Primiri Urgențe. Bebelușul avea diaree de 2 zile și o stare degradată, astfel că mama a decis să îl trimită la Urgențe, în timp ce ea a rămas acasă cu cealaltă fetiță, în vârstă de 2 ani și jumătate. Bunica a stat cu nepotul timp de 5 ore la Urgențe, timp în care a avut parte de un comportament ce lasă de dorit din parte medicului de gardă, de asistente ce i-au învinețit micuțului ambele mâini încercând să îi pună o branulă, ca în final să îi fie luat sânge din picior.

Mama bebelușului a povestit pentru PortalSM întreaga situație. Redăm integral declarația acesteia:

„Mama mea s-a prezentat la UPU cu băiețelul meu de 6 luni, avea diaree de 6 zile, iar eu am rămas acasă cu cealaltă fetiță, de 2 ani și jumătate, cu aceleași simptome. De gardă la pediatrie era medicul R. P., un medic nepăsător, vulgar și cu lipsă de respect, flegmatic. Orice îl întrebai răspundea cu nepăsare și nervos. Au stat acolo aproape 5 ore cu băiatul meu, în acest timp așteptau analizele. Nu se putea întreba nimic de la domnul doctor, fiindcă trântea ușa în fața fiecărui pacient. Toată lumea se plângea de acest doctor. Mi se pare o inconștiență să stai cu un copil de 6 luni 5. E ceva inadmisibil. S-au chinuit o oră și jumătate să îi pună branula. Ambele mânuțe sunt vinete, într-un final i-au luat din picior. 

După 4 ore de plâns și suspine, mama mea a întrebat de la domnul doctor dacă mai trebuie să aștepte mult după analize și i-a spus că nu știe, și a trântit ușa. Erau mulți copilași care așteptau de 4, 5 ore. Înțeleg că sunt mulți copii bolnavi, dar totuși cum să vorbești așa cu pacienții și să își savureze cafeaua liniștit în fața ta. Nu e destul că condițiile lasă de dorit, toți copiii bolnavi îngrămădiți într-un singur loc. Într-un final, a venit jos o altă doctoriță care l-a preluat pe bebe.

Sunt profund dezamăgită de tot sistemul acesta corupt””

În următoarea zi, mama a mers cu copilul la un medic privat, dezamăgită de cele întâmplate cu o seară înainte. Copilul a fost diagnosticat cu enterocolită, iar acum acesta se simte mult mai bine cu noul tratament prescris.

 

12 comentarii

  1. Adi Răspunde

    Cu așa menegwr ce vă mai miră , vai de capul lor tot spitalul este praf , unii medici nu ar avea voie sa mai profeseze la ce gafe medicale fac , ne mai vorbind de asistentele întrate pe șpagă ( așa zic asistentele care au întrat învățând ) .

  2. X Răspunde

    Si oare cum il cheamă pe doctor ? Nu de alta, dar daca ajungem pe-acolo cu copiii (doamne ferește) sa stim din start cum sa vorbim cu “dansul” .. publicați si numele lui !!!

  3. Denisa Răspunde

    Mai oameni buni ati înebunit cu toți de bătrâni va bateți joc îi țineți pe la uși zile întregi dar acum și cu îngerași astia mici.Nu va e frica de Dumnezeu ca va vede și va,va da răsplată cat de curând

  4. Florentina Răspunde

    Niste gunoaie. Toți mândri de grași, buzunarele pline de bani că le-au dat conducătorii noștri salarii sa nu se mai plângă că trebuie să plece la munca peste hotare! Ar trebui sa fie cu zâmbetul pe buze ca prezentatoarele de știri pe micul ecran nu să își bată joc de oameni. Am pățit și eu cu fetița mea acum vreo 2 ani. De 12 ori au intepat-o pe fiica mea până au reușit să îi pună o branulă și în jurul ei erau 3 nenorocite, că nu le pot spune altfel. Ok, înțelegem multe și de toate dar comportamentul acestor hahalere este intolerabil! Plus că au intrat mulți/multe cu șpăgi de mii de euro!

  5. Ion Răspunde

    Comportament tipic de bugetari .. nepăsători și aroganți in așteptarea zecilor de mii de lei salariu ..
    De la ei ai avea alte pretenții ca au ani de studii în spate …
    Dar omenia și bunul simt , nu se predau în scoli …
    Scrieți numele dr… și ar trebui sa facem asta de fiecare data când vedem derapaje …
    Prin tăcere nu facem altceva decât sa perpetuăm asemenea comportamente .

  6. xpert86 Răspunde

    Astfel de medici, ca RP nu se cauta in sistemul public de sanatate!!!! Statul i-a umplut de bani si de tot felul de privilegii, ar trebui toti destituiti ca sa se angajeze in sistemul medical privat ori sa li retraga dreptul de libera practica pentru o profesa!!!In acest caz e vorba ca RP a comis nu o abatere ci o infractiune si Colegiul Medicilor si conducere spitalului s-ar impune sa sesizeze organele de cercetare penala pentru neglijenta in serviciu!!!!

  7. xpert86 Răspunde

    Medicul Pop Raul, vinovat de savarsirea acestei abateri trebuie destituit si sa mearga in sectorul privat daca s-a plictisit de munca la stat pe salar de lux!!!!

  8. xpert86 Răspunde

    Destituirea medicului obez Pop Raul!!!!

  9. Gheorghe Răspunde

    Da despe chirurgul va…di ce spuneti?Operatie simpla de colecist infectata si rezolvata cu mare greutate la Cluj altfel omul dadea ortul popii.Un macelar de cea mai josnica speta,el dupa operatiile care le face(hernie,colecist,etc)nu prescrie anticoagulante(lipsa profesionalism)si te trezesti ca ai probleme cu tromboze in picioare si in alte parti ale corpului iar pentru rezolvarea problemei trebuie tratament enticoagulant minim un an de zile.Un prapadit care o ajuns medic(nu doctor)numai pentru ca este baiatul lui tata si a lui mama.

  10. Altu Răspunde

    Eroii in alb,ce ridicări în slăvi erau în pandemie. Și pt ce că exterminat oamenii la ATI.

  11. Bibi Răspunde

    Păcat ca strica onoarea și dedicarea unor medici, medici! Și iar păcat ca s-a desființat abatorul ca puneam o vorba pentru un transfer. Dar ma tem ca fugeau porcii de la sacrificare la asa renume și rămâneau măcelăriile goale. RUSINE SISTEM DE SANATATE. ASTA MAI VREA RESPECT ? MEDICILOR ! acesta și alde ca el va pun BLAZONUL !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.