PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Medicul nesimţit va fi dat afară de la UPU Satu Mare! “Nu are ce căuta în medicina umană”

Medicul nesimţit de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare va fi dat afară. Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Pataki Csaba, a declarat astăzi că s-a pornit procedura de “destituire definitivă” deoarece acest om “nu are ce căuta în medicina umană”.

Acel medic a fost o dată dat afară din spital, dar instanţa l-a repus în funcţie. Acum s-a pornit din nou procedura de destituire definitvă. Să nu uităm că Unitatea de Primiri Urgenţe nu este dirijată de consiliul nostru de administraţie. E o unitate de sine stătătoare în interiorul spitalului, nici măcar managerul spitalului nu poate să le scrie procedurile. Din păcate acolo sunt anual peste 60.000 de cazuri şi ajunge la 59.999 să fie rezolvate cum se cade şi ajunge un astfel de caz. Este de neconceput. Se ştie, e greşitor cu ghilimelele de rigoare, cel care nu are comportament adecvat, cel care nu are ce căuta în medicina umană din punctul meu de vedere. Se ştie de problemă, s-au luat măsuri, a fost înlăturat dar şi-a câştigat drepturile”, a spus Pataki Csaba.

Cazul medicului respectiv a fost readus în atenţia publică de către o mamă a cărei copil a aşteptat aproape 6 ore la urgenţe. Mama a transmis întreaga poveste către PortalSM.

Aici găsiţi mai multe detalii: