PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO. Concedieri masive la Electrolux. Ședință de urgență la Prefectură

Concedieri masive la Electrolux Satu Mare! Nu mai puțin de 120 de angajați urmează să își piardă locul de muncă, totul din cauza pierderii unui volum însemnat de comenzi din Ucraina și din Federația Rusă, spun reprezentanții companiei. În acest sens, în cursul zilei de astăzi, marți, 3 ianuarie, a avut loc o ședință de urgență la Prefectură. 

SC Electrolux Romania SA a înștiințat la sfârșitul anului trecut Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Satu Mare despre inițierea procedurilor de concediere colectivă. Pentru a afla situația salariatilor afectati de concedierea colectivă, prefectul Radu Roca, alături de directorul de Cabinet Radu Iancu și de directorul executiv al AJOFM, Simona Derșidan, au avut azi o întâlnire cu reprezentanții Electrolux Satu Mare, respectiv cu directorul Peter Micula, liderul de sindicat, Sorin Faur și cu managerul resuse umane, Mircea Ciobanu.

În urma discuțiilor purtate reiese faptul ca societatea SC Electrolux Romania SA se confrunta cu reducerea numarului de comenzi incepând cu luna martie 2022 ca urmare a pierderii unui volum insemnat de comenzi din Ucraina și din Federația Rusă.

Pentru a compensa aceasta discrepanță dintre capacitatea de producție a fabricii si volumul în scădere de comenzi, la inițiativa angajatorului în perioada mai-decembrie 2022, societatea a solicitat măsuri de sprijin prevăzute de OUG nr.36/2022(somaj tehnic), acordate de către AJOFM Satu Mare.

În urma înștiințării privind disponibilizarea colectivă, AJOFM Satu Mare a contactat societatea și, de comun acord, s-au organizat in data de 13.12.2022 întâlniri cu salariații afectați de disponibilizarea colectivă, în vederea acordării urmatoarelor măsuri de preconcediere colectiva prevazute de Legea nr.76/2002:

Directorul executiv Simona Derșidan a dat asigurări că AJOFM Satu Mare va acorda sprijinul necesar în vederea realizării serviciilor specializate de ocupare, aflându-se în legatură permanentă cu societatea si cu persoanele disponibilizate.


Sursa: Instituția Prefectului Satu Mare