Cei de la UDMR Satu Mare au continuat tradiția și au organizat și anul acesta concursul de tăiat porci. Evenimentul, aflat la cea de-a X-a ediție, s-a desfășurat în municipiul Satu Mare, la Auchan, și a strâns la start zeci de echipe.
Concret, competiție s-au înscris 37 de echipe, iar startul a fost dat sâmbătă dimineață cu asomarea porcilor, după care fiecare echipă a început curăţarea şi tranşarea animalelor. Toți au încercat să impresioneze juriul cu produsele lor tradiţionale: toroş, cârnaţi, caltaboşi, sângerete, tobă şi şorici, dar şi alte preparate specifice, după reţete proprii.
,,Un teambuilding cu o atmosferă foarte bună. Sacrificarea porcilor este tradiția noastră străveche, iar Satu Mare are nevoie de un astfel de eveniment. Mă bucur că acest concurs a revenit după doi ani de pauză”, a declarat deputatul UDMR, Magyar Lorand.
Juriul format din specialişti s-a deplasat la fiecare stand pentru a gusta din produsele gătite.